Connect with us

EVENIMENT

Se anunță gripe severe în acest an

Publicat

adriana pistol

Se prognozează forme de gripă severe în acest an, după ce, timp de doi ani am avut pandemie de coronavirus. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, recomandă vaccinarea imediat ce vaccinul antigripal va ajunge în farmacii.

Întrebată ce recomandări are pentru populație, în cazul unui val intens de gripă prognozat de autoritățile medicale, ce o să apară la întoarcerea elevilor la școală, Adriana Pistol, a spus că din punctul de vedere al asistenței medicale nu sunt probleme.

„Dacă întrebați din punct de vedere a asigurării asistenței medicale, se va întâmpla exact același lucru, o fie la dispoziția tuturor. Oricum, oamenii este obișnuit și cu gripa, dar știți că și gripa poate să fie deosebit de severă câteodată. Astfel încât asigurăm pentru toată lumea asistența medicală, tratament la gripă. Avem tratament la Covid, de bine de rău avem”, a spus secretarul de stat din MS.

 

Se anunță gripe severe în acest an: vaccinare

 

Adriana Pistol a spus însă că gripa poate fi prevenită prin vaccinare.

„Reamintesc tuturor că gripa chiar poate fi prevenită prin vaccinare. Așa încât odată ce vaccinul devine disponibil în farmacii, invit pe toată lumea, indiferent de vârstă, să se vaccineze. Sigur că Ministerul aduce o cantitate pentru grupele la risc departe. Ceilalti. Este foarte indicat să se vaccineze când va fi disponibil în farmacii”, a mai spus Pistol. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Alpha Bank despre podeaua și tavanul căzute la Dej: A fost o problemă la structura clădirii

Publicat

alfa e1701101940568.jpeg

Alpha Bank Romania anunță că, în prima parte a zilei de luni, a avut loc un incident nefericit la Agenția Dej a băncii, unde a căzut o parte din podea, antrenând și căderea unei părți din tavanul fals. Incidentul a fost cauzat de o problemă la structura clădirii.

În cadrul unității, la momentul incidentului se aflau cinci clienți și șapte angajați.

Alpha Bank despre podeaua și tavanul căzute la Dej: A fost o problemă la structura…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Preșcolarii de la Grădinița nr. 12 Alba Iulia au pregătit și dăruit cadouri pentru copii și vârstnici de la centre sociale

Publicat

foto: preșcolarii de la grădinița nr. 12 alba iulia au

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 din Alba Iulia au dăruit cadouri unor copii de la case de tip familial, dar și unor vârstnici.

Au fost implicați în acțiunea ”Dărnicie din pruncie”, prin care au avut ocazia să învețe ce înseamnă bunătatea, generozitatea și întrajutorarea.

Împreună cu părinții lor, preșcolarii celor 11 grupe din grădiniţă au dăruit cu bucurie fructe, legume, alimente și dulciuri, pe care le-au adus la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până în 3 decembrie 2023: Zile cu lapoviță, ninsoare, dar și ploi. Doi cicloni schimbă radical condițiile meteo

Publicat

toamna iarna ploi ninsori 1000x600.jpg

Prognoza meteo în săptămâna 28 noiembrie – 3 decembrie 2023: Vremea continuă să fie rece la nivelul întregii țări, temperaturile scad simțitor. Sunt așteptate multe ploi, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Schimbările climatice se datorează a doi cicloni mediteraneeni, care iau cu asalt țara noastră în următoarele zile.

Potrivit prognozemeteo, vremea în săptămâna 28 noiembrie – 3 decembrie 2023, aduce valori negative în toate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bonţida s-a urcat iar în vârful lumii. Primul centru de colectare a ambalajelor

Publicat

fechet.jpg

După celebrul festival Electric Castle, comuna clujeană Bonţida intră iar în atenţia întregii lumi. De această dată, prin deschiderea primului centru regional de colectare a ambalajelor din România şi printre puţinele din lume.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a fost prezent la eveniment.
„Suntem astăzi laBonţida, în judeţul Cluj, unde vom inaugura primul centru de numărare şi de sortare a sistemului garanţie returnare. Va fi unul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe