Connect with us

EVENIMENT

Alegeri parlamentare: Mai sunt două zile pentru depunerea candidaturilor în circumscripţia electorală pentru românii din străinătate

Publicat

vot

Termenul limită de depunere a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării este 7 octombrie.

Tot până la această dată pot fi depuse listele de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale, potrivit calendarului aprobat prin Hotărârea nr. 745/2020.

Vezi și Exit Poll Alegeri Parlamentare 2020

Potrivit unor precizări ale Biroului electoral nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, pentru evitarea şi prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pentru respectarea măsurilor privind distanţarea fizică, se recomandă ca depunerea candidaturilor de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi să se realizeze etapizat, prin programarea anunţată cu 24 de ore înainte, la adresa de e-mail bestrainatate@bec.ro sau la telefon.

”Facem precizarea că aceste măsuri nu sunt de natură să afecteze în vreun fel respectarea termenului limită de depunere a candidaturilor”, se menţionează pe site-ul Biroului electoral nr. 43.

BEC a anunţat sâmbătă că a admis candidaturile propuse de mai multe organizaţii ale minorităţilor naţionale pentru alegerile parlamentare:

Uniunea Sârbilor din România;

Uniunea Bulgară din Banat – România;

Forumul Democrat al Germanilor din România;

Uniunea Culturală a Rutenilor din România;

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România;

Uniunea Elenă din România;

Asociaţia Macedonenilor din România;

Uniunea Croaţilor din România;

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT;

Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”;

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România;

Asociaţia Liga Albanezilor din România;

Uniunea Ucrainenilor din România;

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România;

Uniunea Democrată Turcă din România;

Uniunea Polonezilor din România;

Uniunea Armenilor din România.

În termen de 48 de ore de la data depunerii listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv în termen de 48 de ore de la data depunerii listelor de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale.

Acestea vor fi admise sau respinse de Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv de Biroul Electoral Central, cel mai târziu la data de 9 octombrie.

Până pe 11 octombrie, pot fi depuse contestaţii la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziilor de acceptare sau respingere a unor candidaturi, care vor fi soluţionate în termen de 48 de ore de la înregistrarea sesizării.

Decizia Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 48 de ore de la înregistrarea apelului împotriva hotărârii instanţei prin care a fost soluţionată contestaţia formulată împotriva deciziei biroului electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv a Biroului Electoral Central, de admitere sau de respingere a candidaturii.

Cel mai târziu la data de 18 octombrie, se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării şi a candidaturilor organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale.

În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 decembrie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. Modificări de punctaj la dosar pentru unele activități. Calendarul concursului

Publicat

gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. modificări de

Gradație de merit 2025: înscrierile pentru concursul de gradație de merit ar urma să fie organizate în luna mai. Sunt modificări de punctaj pentru anumite activități derulate de profesori.

Datele se regăsesc în proiectul de metodologie ce urmează să fie discutat de Comisia de Dialog Social, potrivit edupedu.ro

Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani, prin concurs. La aceasta au acces profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar. Pe baza gradației de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Publicat

parcările publice și private, reglementate în codul rutier. inițiativă legislativă,

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Publicat

rares bogdan.jpg

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.

”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.

Rareș Bogdan:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Publicat

dosarul mineriada: iliescu, roman, miron cozma, sârbu și voiculescu, trimiși

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.

Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.

Ministerul Public…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe