Connect with us

EVENIMENT

Se apropie termenul limită pentru fermierii care vor sa depuna cerere în cadrul Măsurii 21

Publicat

Data limită pentru depunerea cererilor în cadrul în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19 este vineri, 23 octombrie, inclusiv, conform unui comunicat remis marţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine şi/sau caprine, dar şi în sectorul vegetal – legume-fructe şi cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv”, se menţionează în comunicatul APIA.

În cadrul acestei măsuri, din 25 septembrie 2020 şi până în prezent au fost depuse 43.532 cereri de sprijin, pentru un număr de 578.281 capete în sectorul zootehnic – bovine, 38.597 cereri pentru un număr de 8.456.811 capete în sectorul zootehnic – ovine şi/sau caprine şi 44.428 cereri pentru o suprafaţă de 68.674 hectare în sectorul vegetal – legume-fructe şi cartofi, se precizează în comunicatul APIA.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Potenţialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepţional sunt fermierii activi, conform definiţiei în sensul articolului 9 din Regulamentul UE nr.1307/2013, respectiv legislaţiei naţionale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, şi/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe şi cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 şi care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19.

Fermierii activi sunt acei beneficiari care au îndeplinit calitatea de fermier activ şi au încasat plăţi directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, respectiv acei beneficiari care au solicitat plăţi directe pentru prima dată în anul 2020 şi îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepţional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorului legume-fructe şi cartofi, însoţite de documentele generale şi specifice, pot fi depuse la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti sau transmise prin fax, poştă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiţia asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 de milioane de euro. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a luat sfârșit calvarul unui copil din Alba, care timp de 6 ani a fost abuzat de tată. Decizie finală la Curtea de Apel

Publicat

o femeie din blaj și a agresat și amenințat fiul minor

Un bărbat din Alba care a transformat viața familiei sale într-un coșmar și-a aflat sentința finală. Este vorba despre un bărbat care este deja închis la Penitenciarul Aiud pentru tentativă de omor, după ce a încercat să își ucidă soția. 

Însă, acesta a fost condamnat și pentru amenințare și agresiune sexuală, iar în acest dosar victimă a fost fiul său. Calvarul copilului a durat șase ani până când acesta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vot cu urna mobilă la Penitenciarul Aiud: peste 590 de persoane private de libertate au votat la alegerile prezidențiale

Publicat

vot cu urna mobilă la penitenciarul aiud: peste 590 de

Vot cu urna mobilă la Penitenciarul Aiud: peste 590 de persoane private de libertate au votat la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024. Procesul de votare la această unitate s-a încheiat.

Potrivit reprezentanților unității, în prezent la penitenciarul din Aiud sunt 733 de persoane private de libertate.

Dintre aceștia, 675 aveau drept de vot.

Vezi și Prezența la vot prezidențiale 2024, ora 12.00 în Alba: 14,24%,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar penal deschis la Cluj-Napoca pentru un vot cu urna mobilă la secția 36

Publicat

1732444418 politie scaled e1701187602116.jpg

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru încălcarea prevederilor privind votul cu urna mobilă.

Vizați sunt doi membri ai secției de votare nr. 36 din Cluj-Napoca.

Dosar penal deschis la Cluj-Napoca pentru un vot cu urna mobilă la secția 36

Potrivit IPJ Cluj, în jurul orei 8:00, la secția de votare nr. 36 din municipiul Cluj-Napoca, a fost semnalată o posibilă încălcare a reglementărilor privind utilizarea urnei mobile.

Potrivit primelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezența la vot prezidențiale 2024, ora 12.00 în Alba: 14,24%, mai mică față de cea la nivel național. Câți tineri au votat

Publicat

prezența la vot prezidențiale 2024, ora 12.00 în alba: 14,24%,

Prezența la vot – alegeri prezidențiale 2024. Până la ora 12.00, peste 43.000 de locuitori din Alba au mers la vot – 14,24%. Prezența este mai mică față de cea la nivel național (16,47%) și cea din județ de acum cinci ani (15,63%).

Cei mai mulți alegători din Alba care s-au prezentat la secțiile de votare sunt bărbați din mediul urban.

Prezența la vot – alegeri prezidențiale 2024 – ora 12.00 – județul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe