Connect with us

EVENIMENT

Se caută leacul pentru long COVID. Boala afectează milioane de oameni

Publicat

covid.jpg

După ce au produs în timp record vaccinuri și tratamente pentru COVID acut, cercetătorii și producătorii de medicamente se îndreaptă spre găsirea unui leac pentru COVID lung. Ținta e marcată de sute de simptome diferite care afectează milioane de oameni.

Principalii producători de medicamente, inclusiv cei care au lansat pastile antivirale și anticorpi monoclonali pentru COVID-19, poartă discuții cu cercetătorii în acest sens, au declarat pentru Reuters cinci oameni de știință din Statele Unite și Marea Britanie.

Companii precum GlaxoSmithKline, Vir Biotechnology și Humanigen au confirmat că au discutat cu cercetătorii despre studiile care utilizează tratamentele lor actuale împotriva COVID lung. Alții, printre care Pfizer și Roche au declarat că sunt interesați de acest subiect, dar au refuzat să dea detalii.

Cercetătorii, companiile și experții în sănătate publică spun că este deosebit de important un tratament pentru această boală, care afectează peste 100 de milioane de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

„Când vă uitați la cifrele pentru insuficiența cardiacă, pentru diabet etc., despre asta este vorba”, a declarat Amitava Banerjee, unul dintre principalii cercetători din cadrul unui studiu COVID de lungă durată.

COVID lung, cu aproximativ 200 de afecțiuni raportate care includ oboseală, dureri în piept și ceață cerebrală, are simptome care durează mai mult de 3 luni. În Statele Unite, se estimează că long COVID a afectat 1 din 7 adulți.

Sandi Zack, în vârstă de 53 de ani, o fostă profesoară din zona Atlanta, care nu mai poate lucra, a descris simptome precum oboseală extremă, amețeli, dureri și palpitații cardiace de când s-a infectat, în decembrie 2020. Ea a cerut ajutor de la o serie de specialiști și a încercat o varietate de medicamente pentru a-și ușura simptomele, inclusiv steroizi și antidepresiv.

Există mai puțin de 20 de studii clinice în curs de desfășurare pentru testarea medicamentelor, dintre care unele au trecut de stadiile incipiente. Oamenii de știință speră ca cercetările lor să descopere cauzele long COVID.

Printre posibilele cauze pe care le studiază cercetătorii se numără leziunile provocate de infecția inițială, rămășițele de virus în organism, răspunsul autoimun, în care sistemul imunitar își atacă propriile celule, etc. Cauza long COVID ar putea fi o combinație a acestor factori sau a altora, spun ei. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni

Publicat

vremea în alba în săptămâna 15 – 21 aprilie 2024:

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni vin împreună cu o nouă prognoză de vreme rece, care va dura întreaga lună aprilie peste toată Europa. 

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului.

Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură ajunge la sfârșit cam peste tot în Europa.

În această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Semifinală de cupă: Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în FINALA Cupei României

Publicat

434466750 1061204668793608 8629031490507224280 n e1713359591314.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați se vor întâlni joi, 18 aprilie, de la ora 20:30 pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. „Șepcile roșii” trebuie să obțină victoria pentru a se califica în finala Cupei României pentru a doua oară la rând.

„Studenții” lui Ioan Ovidiu Sabău au trecut în sferturile Cupei României de FC Hermannstadt pe Cluj Arena. Cele două echipe au jucat 90 de minute de la egal la egal, ambele adoptând un joc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: Alba Iulia își va completa flota care asigură transportul public local cu alte 27 de autovehicule nepoluante

Publicat

comunicat: alba iulia își va completa flota care asigură transportul

În ultimii ani, Alba Iulia a reușit să obțină peste 100 de milioane de lei, fonduri europene, pentru a intra în rândul lumii care nu doar că înțelege importanța luptei antipoluare, dar și face ceva concret în direcția asta, pornind de la transportul public.

Până la sfârșitul anului viitor, pe străzile din Alba Iulia vor circula 40 de autobuze și microbuze electrice.

Astfel, începând cu 2018, Alba Iulia s-a aflat printre primele municipalități care a prins valul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, desemnat președintele Biroului Electoral Județean (BEJ)

Publicat

vot stampile vot.jpg

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, a fost desemnat prin tragere la sorți președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Cluj pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

De asemenea, ca locțiilor a fost desemnată judecătorul Anca Rad, care este purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Din BEJ, alături de Gaga și Rad, mai face parte și Loredana Rusu, reprezentant al Autorității Electorale Permanente (AEP).

BEJ Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe