Connect with us

ACTUALITATE

Se deschide oficial sezonul turistic estival, în staţiunea Covasna

Publicatcovasna
sursa foto: facebook

Deschiderea oficială a sezonului turistic estival în staţiunea Covasna, supranumită şi „staţiunea mofetelor şi a celor o mie de izvoare de ape minerale”, va avea loc sâmbătă şi va fi marcată printr-o serie de evenimente culturale şi gastronomice.

Manifestările vor avea loc între orele 10,00 şi 14,00 în centrul oraşului, unde vor concerta fanfara de tineret din Covasna şi din satul Leţ, comuna Boroşneu Mare, Ansamblul Folcloric „Junii covăsneni”, elevii Şcolii de Arte „Bartok Bela” din localitatea Papa, Ungaria, formaţiile Kankalin, Domino şi Funny Girls de la Clubul Copiilor din Covasna, precum şi formaţia de majorete din Zagon.

În program sunt cuprinse, de asemenea, expoziţia „Covasna staţiunea mofetelor şi a celor o mie de izvoare de ape minerale”, expoziţia Clubului fotografic Mohos şi cea a artistei plastice Gazda Olosz Ella, prezentarea unor meşteşuguri tradiţionale locale, a mai multor sortimente de apă minerală, precum şi a atracţiilor turistice şi a ofertelor hotelurilor şi pensiunilor din zonă.

„Judeţul este vizitat, anual, de peste 100.000 de turişti, iar aproape jumătate dintre aceştia optează pentru staţiunea Covasna”, a declarat primarul localităţii, Gyero Jozsef.

Dacă în 2017 s-au înregistrat 56.424 de sosiri în unităţile de cazare din staţiune, anul trecut au fost 61.522, dintre care 2.375 au fost turişti străini, cu peste 600 mai mulţi decât în anul precedent.

În ceea ce priveşte numărul înnoptărilor, în 2017 au fost 542.724, iar în 2018, 577.270, cu tot cu cele înregistrate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară.

Gyero Jozsef a mai precizat că staţiunea a trăit ani de zile de pe urma „turismului social”, respectiv a turiştilor care vin la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, dar, în ultima perioadă, după construirea unor hoteluri de patru stele şi modernizarea celor existente, au început să apară şi „turiştii cu bani”.

Edilul a precizat că din taxa de staţiune de 1 leu, care din acest an a fost majorată la 2 lei, s-au adunat, anul trecut, 548.945 de lei, bani care vor fi utilizaţi pentru reabilitarea infrastructurii, curăţenia staţiunii, realizarea de mobilier urban, marcarea de trasee turistice, organizarea de evenimente şi promovare turistică. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Varianta Delta se transmite la fel de rapid ca varicela. Ce măsuri recomandă Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA

Publicat

Arhivă foto

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condițiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC) din SUA, citat de Reuters.

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înțeleagă pericolul.

Documentul a spus că persoanele nevaccinate au de trei ori mai multe șanse de a se infecta și de peste 10 ori mai multe șanse să se îmbolnăvească grav sau să moară.

„Recunoașteți că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați”.

Delta, la fel de transmisibilă ca varicela

Textul a descris varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela și mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituția recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de Washington Post.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că se pot pierde ușor câștigurile obținute cu greu în lupta împotriva COVID-19, pe măsură ce varianta Delta se răspândește. Reprezentanții organizației susțin că vaccinarea ar putea salva vieți.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia a anunţat 16 decese și 6.513 noi cazuri de COVID, în scădere față de ziua precedentă

Publicat

Italia a anunţat 16 decese legate de coronavirus sâmbătă, în scădere de la 18 cu o zi înainte, potrivit Ministerului Sănătăţii. Și numărul zilnic de noi infecţii a scăzut de la 6.513 de la 6.619, informează Reuters.

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume.

Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.

Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19 – cu excepţia celor de la terapie intensivă – s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, faţă de 1.812 cu o zi înainte.

Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.

Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod ROȘU de vijelie în județele Satu Mare și Maramureș

Publicat

Arhivă foto

Meteorologii au emis duminică seara o avertizare Cod roșu de vijelie pentru mai multe localități din județele Satu Mare și Maramureș.

Potrivit ANM; sunt vizate localitățile Seini, Tăuții-Măgherăuș, Recea, Cicârlău, Ardusat din județul Maramureș și Medieșu Aurit, Culciu, Viile Satu Mare, Apa, Crucișor, Homoroade, Pomi, Valea Vinului din județul Satu Mare.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, rafale peste 90-100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse care vor depăși 35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 20.30.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trenurile vor circula cu viteză redusă, pe anumite intervale de staţii, din cauza caniculei

Publicat

tren
Arhivă foto

CFR SA anunţă că în cursul zilei de duminică, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.

Astfel, conform unui comunicat al companiei, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidenţa atenţionărilor de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

De asemenea, CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze din timp pasagerii despre condiţiile speciale de trafic, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate