Connect with us

ACTUALITATE

Se deschide oficial sezonul turistic estival, în staţiunea Covasna

Publicat

covasna
sursa foto: facebook

Deschiderea oficială a sezonului turistic estival în staţiunea Covasna, supranumită şi „staţiunea mofetelor şi a celor o mie de izvoare de ape minerale”, va avea loc sâmbătă şi va fi marcată printr-o serie de evenimente culturale şi gastronomice.

Manifestările vor avea loc între orele 10,00 şi 14,00 în centrul oraşului, unde vor concerta fanfara de tineret din Covasna şi din satul Leţ, comuna Boroşneu Mare, Ansamblul Folcloric „Junii covăsneni”, elevii Şcolii de Arte „Bartok Bela” din localitatea Papa, Ungaria, formaţiile Kankalin, Domino şi Funny Girls de la Clubul Copiilor din Covasna, precum şi formaţia de majorete din Zagon.

În program sunt cuprinse, de asemenea, expoziţia „Covasna staţiunea mofetelor şi a celor o mie de izvoare de ape minerale”, expoziţia Clubului fotografic Mohos şi cea a artistei plastice Gazda Olosz Ella, prezentarea unor meşteşuguri tradiţionale locale, a mai multor sortimente de apă minerală, precum şi a atracţiilor turistice şi a ofertelor hotelurilor şi pensiunilor din zonă.

„Judeţul este vizitat, anual, de peste 100.000 de turişti, iar aproape jumătate dintre aceştia optează pentru staţiunea Covasna”, a declarat primarul localităţii, Gyero Jozsef.

Dacă în 2017 s-au înregistrat 56.424 de sosiri în unităţile de cazare din staţiune, anul trecut au fost 61.522, dintre care 2.375 au fost turişti străini, cu peste 600 mai mulţi decât în anul precedent.

În ceea ce priveşte numărul înnoptărilor, în 2017 au fost 542.724, iar în 2018, 577.270, cu tot cu cele înregistrate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară.

Gyero Jozsef a mai precizat că staţiunea a trăit ani de zile de pe urma „turismului social”, respectiv a turiştilor care vin la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, dar, în ultima perioadă, după construirea unor hoteluri de patru stele şi modernizarea celor existente, au început să apară şi „turiştii cu bani”.

Edilul a precizat că din taxa de staţiune de 1 leu, care din acest an a fost majorată la 2 lei, s-au adunat, anul trecut, 548.945 de lei, bani care vor fi utilizaţi pentru reabilitarea infrastructurii, curăţenia staţiunii, realizarea de mobilier urban, marcarea de trasee turistice, organizarea de evenimente şi promovare turistică. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața în județul Buzău

Publicat

cutremur 1.jpg

Publicitate

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața, la ora 7:25, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km în apropierea următoarelor orașe: 53 km vest de Focșani, 59 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Brașov și 85 km nord-est de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe