Connect with us

EVENIMENT

Se deschide Spitalul Modular, în Constanța. Investiţie de 10 milioane euro, ce completează serviciile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase

Publicat

primaria constanta spital modular

Municipalitatea anunță că Spitalul Modular, un proiect evaluat la 10 milioane de euro, va fi inaugurat luni în municipiul Constanța. Această unitate medicală, echipată cu 52 de paturi, va completa serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Potrivit sursei menţionate, Spitalul Modular este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie şi laborator, iar din totalul celor 52 de paturi pe care le are, zece sunt la Anestezie Terapie Intensivă.

Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanţă magnetică (RMN) şi un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI).

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, susţine că pentru deschiderea Spitalului Modular s-au depus eforturi enorme.

„Asistăm la un mare moment pentru Constanţa.

De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraş, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie.

S-au depus eforturi enorme, asta pentru că aşteptările noastre au fost mari şi am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Chiţac.

Structura modulară a fost construită în curtea SCBI Constanţa şi asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate.

Ministerul Sănătăţii a aprobat noua structură a SCBI, personalul a trecut printr-un program de pregătire şi a fost instruit să utilizeze noile instalaţii de ventilaţie.

Conform administraţiei locale, „investiţiile în creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite constănţenilor nu se opresc aici”.

În anul în curs vor fi demarate lucrările de modernizare, reabilitare energetică, consolidare şi extindere a clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Investiţie de aproape 28 de milioane de lei

Este vorba despre o investiţie de aproape 28 de milioane de lei, dintre care aproape 12 milioane de lei sunt alocate consolidării.

„Mai mult, s-au făcut deja primii paşi pentru realizarea unui pavilion administrativ în curtea spitalului, având în vedere faptul că infrastructura spitalului necesită o extindere.

Documentele necesare au fost obţinute, astfel încât, până la sfârşitul anului, lucrările ar putea să fie finalizate.

De asemenea, în luna decembrie a anului trecut s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru realizarea, în curtea spitalului, a unei noi clădiri care să cuprindă un Compartiment de Primire Urgenţe, Imagistică, Secţia de Terapie Intensivă, Secţia de pacienţi imunodeprimaţi, precum şi un Ambulatoriu de Specialitate.

Ambulatoriul de Specialitate ar putea să asigure toate acele consulturi interdisciplinare de care este absolut nevoie într-un spital de monospecialitate aşa cum este Spitalul Clinic de Boli Infecţioase”, a mai anunţat Primăria Constanţa. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Etapa zonală a competiției sportive dedicată pompierilor a început la Alba Iulia. Nicolae Stanciu, invitat de onoare

Publicat

video: etapa zonală a competiției sportive dedicată pompierilor a început

La Alba Iulia, joi, 25 iulie a început etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență. Evenimentul este găzduit și organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA”. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: elevii pot primi până la 5.000 de lei. Proiect în dezbatere publică

Publicat

bani pentru absolvenții cu medii de zece: elevii pot primi

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică, la începutul acestei săptămâni, un proiect privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie – iulie 2024.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cânepa în satul tradițional clujean. Era semănată de două ori pe an. Doar cea de vară era folosită pentru îmbrăcăminte

Publicat

stergare camasi canepa cjcptc cluj.jpg

Fiecare nevastă, mai demult, semăna cânepă, atât de vară, cât și de toamnă.

Culturile de cânepă erau întâlnite peste tot în satele clujene, unde planta era utilizată și la țesături.

Cânepa în satul tradițional clujean. Era semănată de două ori pe an. Doar cea de vară era folosită pentru îmbrăcăminte

Cânepa se semăna și toamna și, de asemenea, era folosită de femei în gospodărie, chiar chiar dacă era mai aspră.

„Din cânepa de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și bunica lui Isus. Sărbătoare importantă în tradiția creștină

Publicat

25 iulie: adormirea sfintei ana, mama maicii domnului și bunica

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana este o sărbătoare importantă în tradiția creștină, în special în Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică.

Sărbătoarea marchează adormirea (moartea) Sfintei Ana, adică momentul în care aceasta a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe