Connect with us

EVENIMENT

Se estimează că încălzirea şcolilor din județul Buzău va fi mai scumpă cu 2,36 milioane lei în iarna acestui an

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Estimările indică faptul că costul încălzirii unităților de învățământ va înregistra o creștere de 2,36 milioane de lei în această iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această situație survine în condițiile în care peste 100 de unități școlare nu au beneficiat de lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau au fost reabilitate termic doar parțial.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, o pondere importantă dintre unităţile şcolare deţine combustibilul necesar pentru încălzirea imobilelor în care elevii îşi vor desfăşura cursurile în iarna acestui an.

Faţă de perioada sezonului rece a anului trecut, cheltuielile generate de încălzire ar putea creşte cu 2,36 milioane lei. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ folosesc lemn drept combustibil.

„Unităţi şcolare care au achiziţionat toată cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada de iarnă 2023-2024 – 294.

Unităţi şcolare care au achiziţionat parţial cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada 2023-2024 – 6.

Menţionăm că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) pe raza cărora funcţionează aceste unităţi şcolare vor aproviziona în perioada următoare cantităţile de combustibil solid necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii educaţionale. Suma achitată de unităţile şcolare pentru încălzirea spaţiilor şcolare în anul 2022-2023 a fost de 9,060.357 lei.

Suma estimată a se achita pentru încălzirea spaţiilor şcolare pentru anul 2023-2024 este de 11.430.000 lei.

Au fost reabilitate termic 346 unităţi şcolare

În prezent sunt reabilitate termic 346 unităţi şcolare, 25 sunt în curs de reabilitare, 78 sunt nereabilitate termic.

La această dată au fost depuse 15 proiecte în cadrul Apelului de proiecte cu titlul ‘Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi’ finanţat prin PNRR Componenta C15″, a transmis, pentru AGERPRES, IŞJ Buzău.

Totodată, au fost alocate sumele necesare pentru combustibil în vederea funcţionării microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor, reparaţia vehiculelor urmând să fie asigurată de primării.

„În ceea ce priveşte transportul şcolar, cele 119 microbuze şcolare care deservesc unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt în stare de funcţionare, fiind asigurate şi fondurile necesare achiziţionării combustibilului pentru funcţionarea lor.

În situaţia în care unul dintre aceste microbuze şcolare se defectează, UAT iau toate măsurile ce se impun pentru repararea acestora în regim de urgenţă”, informează IŞJ Buzău.

În judeţul Buzău funcţionează 457 de unităţi de învăţământ care sunt prevăzute cu centrale termice pe gaz, pe curent electric sau motorină, racordate la reţeaua de termoficare, cele mai multe fiind dotate cu centrale sau sobe pe lemne. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici

Publicat

bonificaţie de 5% din impozit pentru microîntreprinderile bune platnice. florin

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.

Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe