Connect with us

EVENIMENT

Se estimează că încălzirea şcolilor din județul Buzău va fi mai scumpă cu 2,36 milioane lei în iarna acestui an

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Estimările indică faptul că costul încălzirii unităților de învățământ va înregistra o creștere de 2,36 milioane de lei în această iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această situație survine în condițiile în care peste 100 de unități școlare nu au beneficiat de lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau au fost reabilitate termic doar parțial.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, o pondere importantă dintre unităţile şcolare deţine combustibilul necesar pentru încălzirea imobilelor în care elevii îşi vor desfăşura cursurile în iarna acestui an.

Faţă de perioada sezonului rece a anului trecut, cheltuielile generate de încălzire ar putea creşte cu 2,36 milioane lei. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ folosesc lemn drept combustibil.

„Unităţi şcolare care au achiziţionat toată cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada de iarnă 2023-2024 – 294.

Unităţi şcolare care au achiziţionat parţial cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada 2023-2024 – 6.

Menţionăm că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) pe raza cărora funcţionează aceste unităţi şcolare vor aproviziona în perioada următoare cantităţile de combustibil solid necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii educaţionale. Suma achitată de unităţile şcolare pentru încălzirea spaţiilor şcolare în anul 2022-2023 a fost de 9,060.357 lei.

Suma estimată a se achita pentru încălzirea spaţiilor şcolare pentru anul 2023-2024 este de 11.430.000 lei.

Au fost reabilitate termic 346 unităţi şcolare

În prezent sunt reabilitate termic 346 unităţi şcolare, 25 sunt în curs de reabilitare, 78 sunt nereabilitate termic.

La această dată au fost depuse 15 proiecte în cadrul Apelului de proiecte cu titlul ‘Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi’ finanţat prin PNRR Componenta C15″, a transmis, pentru AGERPRES, IŞJ Buzău.

Totodată, au fost alocate sumele necesare pentru combustibil în vederea funcţionării microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor, reparaţia vehiculelor urmând să fie asigurată de primării.

„În ceea ce priveşte transportul şcolar, cele 119 microbuze şcolare care deservesc unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt în stare de funcţionare, fiind asigurate şi fondurile necesare achiziţionării combustibilului pentru funcţionarea lor.

În situaţia în care unul dintre aceste microbuze şcolare se defectează, UAT iau toate măsurile ce se impun pentru repararea acestora în regim de urgenţă”, informează IŞJ Buzău.

În judeţul Buzău funcţionează 457 de unităţi de învăţământ care sunt prevăzute cu centrale termice pe gaz, pe curent electric sau motorină, racordate la reţeaua de termoficare, cele mai multe fiind dotate cu centrale sau sobe pe lemne. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Spitalul de Copii Cluj, dotat cu echipamente de reducere a riscului de infecții. Investiții de peste 2,4 milioane de lei

Publicat

upu spital copii.jpg

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va fi dotat cu noi echipamente de înaltă tehnologie, care vor reduce riscul de infecții nosocomiale. Printre acestea se numără sterilizatoare și mașini de spălare și dezinfectare, inclusiv pentru biberoane.

În total este vorba de 12 echipamente pentru care Consiliul Județean, care are în subordine spitalul, a publicat deja anunțul de achiziție în SEAP.

Spitalul de Copii Cluj, dotat cu echipamente de reducere a riscului de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop 3-9 martie 2024: Ce spun astrele despre bani, sănătate, profesie și dragoste. Previziuni pentru fiecare zodie în parte

Publicat

horoscop 3 9 martie 2024: ce spun astrele despre bani, sănătate,

Horoscop 3-9 martie 2024. Cum se aliniază planetele și ce spun despre bani, sănătate, dragoste, zile bune și profesie.

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscopul este o practică astrologică care implică interpretarea influenței pozițiilor și mișcărilor corpurilor cerești asupra vieții umane.

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Bani: În această săptămână, vei observa o îmbunătățire a situației…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): “Conservele cu ochi albaștri INFILTRATE în AUR primesc ordinul de chemare în unitățile de care aparțin”

Publicat

dan tanasa ok ok 2048x1473 1 e1709400542185.jpg

Deputatul AUR Dan Tanasă acuză sistemul că încearcă să destructureze mișcarea politică din care face parte: “Conservele cu ochi albaștri infiltrate în AUR primesc ordinul de chemare în unitățile de care aparțin”.

„În AUR vii să dai, nu să iei. Este sloganul nostru încă din momentul în care mișcarea AUR de redeșteptare națională a apărut în spațiul politic românesc.

Dan Tanasă (AUR): “Conservele cu ochi albaștri INFILTRATE în AUR primesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un hoț de bijuterii din Blaj, trimis în judecată: Ce a furat dintr-o casă pe care a prădat-o

Publicat

un hoț de bijuterii din blaj, trimis în judecată: ce

Un hoț de bijuterii a fost recent trimis în judecată de magistrații din Blaj. Este vorba despre un bărbat care a furat mai multe bijuterii din casa unei persoane. 

În data de 23 februarie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au dat undă verde în dosar. Mai exact, au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Fapta pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-a produs în prima parte a lunii ianuarie din 2023.

Furtul a avut loc în plină…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe