Connect with us

EVENIMENT

Se estimează că încălzirea şcolilor din județul Buzău va fi mai scumpă cu 2,36 milioane lei în iarna acestui an

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Estimările indică faptul că costul încălzirii unităților de învățământ va înregistra o creștere de 2,36 milioane de lei în această iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această situație survine în condițiile în care peste 100 de unități școlare nu au beneficiat de lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau au fost reabilitate termic doar parțial.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, o pondere importantă dintre unităţile şcolare deţine combustibilul necesar pentru încălzirea imobilelor în care elevii îşi vor desfăşura cursurile în iarna acestui an.

Faţă de perioada sezonului rece a anului trecut, cheltuielile generate de încălzire ar putea creşte cu 2,36 milioane lei. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ folosesc lemn drept combustibil.

„Unităţi şcolare care au achiziţionat toată cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada de iarnă 2023-2024 – 294.

Unităţi şcolare care au achiziţionat parţial cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada 2023-2024 – 6.

Menţionăm că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) pe raza cărora funcţionează aceste unităţi şcolare vor aproviziona în perioada următoare cantităţile de combustibil solid necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii educaţionale. Suma achitată de unităţile şcolare pentru încălzirea spaţiilor şcolare în anul 2022-2023 a fost de 9,060.357 lei.

Suma estimată a se achita pentru încălzirea spaţiilor şcolare pentru anul 2023-2024 este de 11.430.000 lei.

Au fost reabilitate termic 346 unităţi şcolare

În prezent sunt reabilitate termic 346 unităţi şcolare, 25 sunt în curs de reabilitare, 78 sunt nereabilitate termic.

La această dată au fost depuse 15 proiecte în cadrul Apelului de proiecte cu titlul ‘Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi’ finanţat prin PNRR Componenta C15″, a transmis, pentru AGERPRES, IŞJ Buzău.

Totodată, au fost alocate sumele necesare pentru combustibil în vederea funcţionării microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor, reparaţia vehiculelor urmând să fie asigurată de primării.

„În ceea ce priveşte transportul şcolar, cele 119 microbuze şcolare care deservesc unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt în stare de funcţionare, fiind asigurate şi fondurile necesare achiziţionării combustibilului pentru funcţionarea lor.

În situaţia în care unul dintre aceste microbuze şcolare se defectează, UAT iau toate măsurile ce se impun pentru repararea acestora în regim de urgenţă”, informează IŞJ Buzău.

În judeţul Buzău funcţionează 457 de unităţi de învăţământ care sunt prevăzute cu centrale termice pe gaz, pe curent electric sau motorină, racordate la reţeaua de termoficare, cele mai multe fiind dotate cu centrale sau sobe pe lemne. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe