Connect with us

EVENIMENT

Se estimează că încălzirea şcolilor din județul Buzău va fi mai scumpă cu 2,36 milioane lei în iarna acestui an

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Estimările indică faptul că costul încălzirii unităților de învățământ va înregistra o creștere de 2,36 milioane de lei în această iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această situație survine în condițiile în care peste 100 de unități școlare nu au beneficiat de lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau au fost reabilitate termic doar parțial.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, o pondere importantă dintre unităţile şcolare deţine combustibilul necesar pentru încălzirea imobilelor în care elevii îşi vor desfăşura cursurile în iarna acestui an.

Faţă de perioada sezonului rece a anului trecut, cheltuielile generate de încălzire ar putea creşte cu 2,36 milioane lei. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ folosesc lemn drept combustibil.

„Unităţi şcolare care au achiziţionat toată cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada de iarnă 2023-2024 – 294.

Unităţi şcolare care au achiziţionat parţial cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada 2023-2024 – 6.

Menţionăm că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) pe raza cărora funcţionează aceste unităţi şcolare vor aproviziona în perioada următoare cantităţile de combustibil solid necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii educaţionale. Suma achitată de unităţile şcolare pentru încălzirea spaţiilor şcolare în anul 2022-2023 a fost de 9,060.357 lei.

Suma estimată a se achita pentru încălzirea spaţiilor şcolare pentru anul 2023-2024 este de 11.430.000 lei.

Au fost reabilitate termic 346 unităţi şcolare

În prezent sunt reabilitate termic 346 unităţi şcolare, 25 sunt în curs de reabilitare, 78 sunt nereabilitate termic.

La această dată au fost depuse 15 proiecte în cadrul Apelului de proiecte cu titlul ‘Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi’ finanţat prin PNRR Componenta C15″, a transmis, pentru AGERPRES, IŞJ Buzău.

Totodată, au fost alocate sumele necesare pentru combustibil în vederea funcţionării microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor, reparaţia vehiculelor urmând să fie asigurată de primării.

„În ceea ce priveşte transportul şcolar, cele 119 microbuze şcolare care deservesc unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt în stare de funcţionare, fiind asigurate şi fondurile necesare achiziţionării combustibilului pentru funcţionarea lor.

În situaţia în care unul dintre aceste microbuze şcolare se defectează, UAT iau toate măsurile ce se impun pentru repararea acestora în regim de urgenţă”, informează IŞJ Buzău.

În judeţul Buzău funcţionează 457 de unităţi de învăţământ care sunt prevăzute cu centrale termice pe gaz, pe curent electric sau motorină, racordate la reţeaua de termoficare, cele mai multe fiind dotate cu centrale sau sobe pe lemne. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajări la Jandarmeria Alba: 18 posturi, scoase la concurs. Data limită de înscriere și condiții generale pentru candidați

Publicat

angajări la jandarmeria alba: 18 posturi, scoase la concurs. data

Angajări la Jandarmeria Alba. Jandarmeria Alba organizează concurs pentru încadrarea directă/rechemare în activitate a 18 posturi de subofițer.

  • 2 posturi specialitatea Financiar

Condiții și detalii despre concurs găsiți pe hub.mai.gov.ro și pe site-ul Jandarmeriei Alba.

  • 1 post…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Palatul Copiilor din Alba Iulia, cumpărate de Primărie: simulatoare de pilotaj karting și roata olarului electrică

Publicat

dotări pentru palatul copiilor din alba iulia, cumpărate de primărie:

Dotări pentru Palatul Copiilor din Alba Iulia, cumpărate de Primărie. Primăria Alba Iulia a cumpărat recent materiale didactice pentru dotarea Palatului Copiilor din municipiu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Când excepțiile devin NORMALITATE. Întârzierile zborurilor din Cluj, la ordinea zilei. Opt ore pentru zborul de Cipru

Publicat

aeroport 1 e1722010458597.jpg

Ceea ce, până nu demult, erau excepții, se pare că au devenit normalitate. Întârzierile zborurilor pe aeroportul Cluj sunt la ordinea zilei. De la 30-40 de minute, s-a ajuns chiar la 8 ore.

„Bine că nu le-au anulat”, spune cu un zâmbet amar unul dintre cei care așteaptă să plece în concediu. Și ca el sunt mulți, din păcate. Haosul din transportul aerian este total și pentru unii, de neînțeles…

aeroportaeroport

Când excepțiile devin NORMALITATE. Întârzierile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât va sta după gratii un bărbat din Alba care s-a răzbunat după ce a pierdut banii la păcănele. Ce a făcut după ce s-a enervat

Publicat

cât va sta după gratii un bărbat din alba care

Un bărbat din Alba, recidivst, a primit recent o nouă condamnare din partea Judecătoriei Alba Iulia. La momentul aflării sentinței, în data de 19 iulie 2024, bărbatul deja se afla după gratii, la Penitenciarul din Craiova. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe