Connect with us

EVENIMENT

Se încălzește, apoi se răcește din nou. Prognoza meteo pe două săptămâni, pe fiecare regiune în parte

Publicat

Vremea se încălzește, iar temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă, potrivit prognozei pe două săptămâni realizată de Administrația Națională de Meteorologie.

Prima săptămână va fi una extremă: inițial se va încălzi, după care din nou mercurul din termometre va coborî sub limita înghețului.

VEZI și Prognoza METEO pentru 15–21 februarie. SĂPTĂMÂNA EXTREMELOR în România: De la GER, la +11 grade Celsius, apoi din nou vine GERUL

În cea de-a doua săptămână lucrurile se vor stabiliza și vom avea temperaturi normale pentru această perioadă din an.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru intervalul 15-28 februarie 2021, pe regiuni

Banat:

Conform ANM, în Banat, în următoarele două zile, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 7-9 grade și minime, în medie, de -2-0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta.

În aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni a intervalului 15-28 februarie.

Crișana:

În Crișana, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 6-8 grade, iar minimele de -2…-1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie. Media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Transilvania:

În intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece în Transilvania, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, cu media temperaturilor maxime de 5-8 grade și media minimelor între -6 și -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Maramureș:

În Maramureș, în intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune. Media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -4 și -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în unele zile ale celei de-a doua săptămăni.

Moldova:

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, în Moldova, cu variații ale temperaturii de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Dobrogea:

Și în Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din prima săptămână, când vor fi oscilații ale temperaturii de la o zi la alta. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de 0…2 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Muntenia:

Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, în Muntenia, astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10…12 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6…8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Oltenia:

În Oltenia, perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie. Cea de a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12…14 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8…10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

La munte:

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10…-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16…-14 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Balul Operei Cluj-Napoca: Muzică de calitate, invitați de marcă, ținute de gală, dans și decoruri impresionante

Publicat

balul 3.jpeg

Ediția 2024 a evenimentului monden al anului, Balul Operei, a avut loc, sâmbătă seara, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, la eveniment fiind prezentă și Raluca Turcan, ministrul Culturii. 

Au urcat pe scenă invitați speciali, precum tenorul Stephen Costello, soprana Ekaterina Siurina, saxofonistul Federico Mondelci, alături de Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Române clujene, sub bagheta sirijorului invitat Constantine Orbelian, director…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. CFR Cluj-CSU Craiova, 1-2. Clujenii încep play-off-ul cu STÂNGUL

Publicat

cfr craiova e1710619951692.jpg

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în Gruia, pe CSU Craiova, în primul meci din play-off-ul Superligii de fotbal. După o partidă în care au dominat dar steril iar adversarul a fost mai pragmatic și mai norocos, clujenii pierd cu 1-2, goluri marcate de Ilie (min.66), respectiv Baiaram (min.30) și Mitriță (min.51).

Echipe de start:

CFR CLUJ (4-3-3): Sava – Mogoș, Boben, M. Ilie, Abeid – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Sport a la Cluj: Radu Dărăban (antrenor scrimă): Sunt antrenor, ARMURIER și femeie de serviciu dacă trebuie

Publicat

scrima 9 e1710253277852.jpg

Academicianul francez Ernest Legouve spunea: ”Scrima este un exercițiu unde omul se cheltuiește furtunos și generos, simțind că trăiește cu intensitate. Sângele îi curge tumultos prin vine, capul e treaz, arterele vibrează, plămânii se umfla, porii se deschid”. Pe de altă parte, Moliere considera că ”scrima este arta de a lovi fără să fii lovit”. La Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, scrima este un sport în care se face performanță, pentru că persoane dedicate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăra electrocutată în Gara Cluj-Napoca, în stare GRAVĂ, cu arsuri. Dusă cu un avion SMURD la Timișoara

Publicat

smurd.jpeg

Tânăra de 20 de ani, electrocutată sâmbătă dimineață după ce s-a urcat împreună cu prietenul ei pe un tren din Gara Cluj-Napoca, a suferit arsuri și a fost transportată cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la Timișoara, la Clinica de mari arși.

IGSU a anunțat că avionul SMURD Learjet 1123 a executat o misiune pentru salvarea vieții tinerei cu arsuri prin electrocuție, aflată în stare gravă.

Tânăra electrocutată în Gara Cluj-Napoca, în stare GRAVĂ,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe