Connect with us

EVENIMENT

Se încălzește în toată țara. Spre sfârșitul săptămânii apar furtunile! Prognoza meteo pentru 29 martie – 04 aprilie 2021

Publicat

sursa foto pixabay.com

Încheiem luna martie și începem aprilie cu o vreme de primăvară autentică. Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar soarele e tot mai mult prezent. Nu lipsesc, însă, nici precipitațiile. Vor predomina ploile, ia pe parcursul zilei de vineri, prin vestul țării putem avea parte și de furtuni cu descărcări electrice și grindină.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 29 martie – 04 aprilie 2021:

Luni, 29 martie:
– Începem ultimele zile din martie cu temperaturi minime care ajung, în bună parte din țară, la valori de 3 – 5, 6 grade, doar prin NE Munteniei, Crișana și nordul Moldovei, Transilvania și Maramureș urmând să ne oprim la –1 spre –3 grade, În zonele montane și pe creste minimele pot coborî până la –6, –8 grade.

Maximele zilei urcă, în cea mai mare parte a țării, până la 13 – 15 grade, excepție urmând să facă doar Moldova (11 – 12 grade), Transilvania și Maramureș (8 – 10 grade), respectiv zonele montana (5 – 7 grade, cu 0 – 2 grade pe creste).

Precipitații slabe (nu se vor acumula mai mult de 0.5 – 1 l/mp)  sunt posibile prin Dobrogea (ploi), respectiv prin zona Meridionalilor (ninsori).

Marți, 30 martie:
– Minimele nopții de luni spre marți ajung la 5 – 6 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, în timp ce prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea vorbim de valori de 2 spre 4, 5 grade. În restul Moldovei, Transilvania, Maramureș avem parte în continuare de temperaturi nocturne negative (-1 spre –3 grade), în timp ce în zonele montane coborâm la temperaturi de –5, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (13 – 15 grade), pentru ca în restul țării să vorbim de valori diurne de la 8 –9 grade prin Crișana, respectiv 11 – 12 grade în restul regiunilor. În zonele montane maximele zilei ajung la 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Despre precipitații, tot slabe cantitativ, vorbim doar prin Crișana Maramureș (1- -3 l/mp), dar răzleț, și prin zonele montane și sudul Moldovei (sub 1 l/mp). Vorbim de ploi, iar pe timpul nopții, mai ales prin zonele montane, de ninsori slabe.

Miercuri, 31 martie:
– Nu avem schimbări majore în distribuția valorilor minime de temperatură, care, prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea ajung la 4 – 6 grade, în timp ce în restul Moldovei, Transilvania, Maramureș se păstrează ușor sub 0 grade (-1, –2 grade). Și în zonele montane rămânem cu temperaturi negative pe timpul nopții, de la 4 spre –6, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Banat, Crișana (15 – 17 grade) pentru ca în restul țării să ne oprim la 11 – 13 grade. În zonele montane se vor atinge 5 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

Precipitații slabe cantitativ sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (vorbim doar de ploi).

Joi, 01 aprilie:
– Începem luna aprilie cu temperaturi destul de scăzute pe timpul nopții prin Muntenia, Moldova, Transilvania, regiuni unde nu trece de 0 – 2 grade (iar prin Transilvania sunt posibile chiar valori ușor negative, spre –1, –2 grade). Ceva mai bine stau Dobrogea, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș, cu minime de la 3 spre 5, 6 grade. Zonele montane rămân cu temperaturi negative, de la –4 spre –6 grade.

Maximele zilei vor ajunge, la nivelul întregii țări, la valori de 14 – 16 grade, iar prin vestul extrem al Banatului și Crișanei sunt posibile chiar 17 – 18 grade. Și în zonele montane se va încălzi, se ating 9 – 11 grade, iar pe creste 3 – 5 grade.

Precipitații slabe sunt posibile doar prin Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și al Orientalilor (vorbim doar de ploi).

Vineri, 02 aprilie:
– Se încălzește bine pe timpul nopții prin Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, unde se ating și 9 – 11 grade, în timp ce în restul țării vorbim de minime de la 3 spre 5, 6 grade. În zonele montane avem parte de minime de la 1 spre 3 grade, cu –1 spre –3 grade doar pe creste.

Încălzirea continuă și pe parcursul zilei, astfel că maximele ajung la 18 – 20 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, care se va mulțumi cu 15- 16 grade. În zonele montane vorbim de valori diurne de la 11 spre 13 grade, iar pe creste de la 2 spre 4 grade.

Avem parte și de precipitații ceva mai importante cantitativ (5 – 10 l/mp) prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, nordul Transilvaniei. Vorbim de ploi (doar prin nordul Orientalilor sunt posibile lapovițe și ninsori), iar prin Banat, Crișana, aceste ploi vor veni însoțite și de fenomene convective (descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină).

Sâmbătă, 03 aprilie:
– Prima zi de weekend marchează o scădere a maximelor în bună parte din țară, astfel că vorbim doar de 11 – 13 grade, cu excepția Olteniei și SV Munteniei, unde mercurul din termometre va urca spre 16 – 17 grade. Prin zonele montane și nordul Moldovei avem parte de maxime modeste, de la 6 spre 8 grade, iar pe creste putem coborî ușor sub 0 grade (-1, –2 grade).

Precipitațiile vor fi și ele prezente în cea mai mare parte a țării (1 – 3 l/mp, doar prin Munții Banatului posibil să acumulăm și un 7 – 10 l/mp). Vorbim doar de ploi.

Duminică, 04 aprilie:
– Încheiem săptămâna cu maxime de 11 – 13 grade la nivelul întregii țări (prin zonele montane avem parte de maxime de 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste).

Precipitațiile sunt și ele prezente prin estul Olteniei, Muntenia, Dobrogea (5 – 10 l/mp), vorbim doar de ploi.

Vorbim de o săptămână care nu aduce neapărat vești bune din punct de vedere al precipitațiilor.

Doar prin sudul Munteniei, Munții Banatului, nordul Crișanei și al Maramureșului putem ajunge la un 10 – 15 l/mp, în restul țării ne oprim la un 3 – 5 l/mp, iar prin sudul Moldovei și nordul Olteniei precipitațiile nu aduc nici măcar 1 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

mascatii proxenet.jpg

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: ”Educație” în ”Școala Altfel” la cinematograful din Alba Iulia: Elevii au lăsat în urmă mizerie și scaune pătate

Publicat

video Știrea ta: ”educație” în ”Școala altfel” la cinematograful din

Dezastru în sala de proiecție a cinematografului din Alba Iulia, după câteva zile de ”Săptămâna Altfel”. Elevii și profesorii care au fost la film au lăsat în urma lor multă mizerie. 

Mărturie stau mai multe poze au fost primite de adresa redacției alba24.ro. În poze se poate observa cu ușurință mult popcorn aruncat sau scăpat prin sală, dar și mai multe scaune pătate de suc.

De asemenea, elevii nu au strâns după ei cutiile de carton în care au avut floricele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere în școlile de Poliție 2024: Au început înscrierile. Toate informațiile legate de etape și proceuri

Publicat

admitere în școlile de poliție 2024: au început înscrierile. toate

Admitere în școlile de Poliție 2024: În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române.

Este vorba despre Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și despre Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.

Recrutarea candidaţilor se realizează în raport de oferta educaţională prevăzută la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe