Connect with us

EVENIMENT

Se încălzește în toată țara. Spre sfârșitul săptămânii apar furtunile! Prognoza meteo pentru 29 martie – 04 aprilie 2021

Publicatsursa foto pixabay.com

Încheiem luna martie și începem aprilie cu o vreme de primăvară autentică. Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar soarele e tot mai mult prezent. Nu lipsesc, însă, nici precipitațiile. Vor predomina ploile, ia pe parcursul zilei de vineri, prin vestul țării putem avea parte și de furtuni cu descărcări electrice și grindină.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 29 martie – 04 aprilie 2021:

Luni, 29 martie:
– Începem ultimele zile din martie cu temperaturi minime care ajung, în bună parte din țară, la valori de 3 – 5, 6 grade, doar prin NE Munteniei, Crișana și nordul Moldovei, Transilvania și Maramureș urmând să ne oprim la –1 spre –3 grade, În zonele montane și pe creste minimele pot coborî până la –6, –8 grade.

Maximele zilei urcă, în cea mai mare parte a țării, până la 13 – 15 grade, excepție urmând să facă doar Moldova (11 – 12 grade), Transilvania și Maramureș (8 – 10 grade), respectiv zonele montana (5 – 7 grade, cu 0 – 2 grade pe creste).

Precipitații slabe (nu se vor acumula mai mult de 0.5 – 1 l/mp)  sunt posibile prin Dobrogea (ploi), respectiv prin zona Meridionalilor (ninsori).

Marți, 30 martie:
– Minimele nopții de luni spre marți ajung la 5 – 6 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, în timp ce prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea vorbim de valori de 2 spre 4, 5 grade. În restul Moldovei, Transilvania, Maramureș avem parte în continuare de temperaturi nocturne negative (-1 spre –3 grade), în timp ce în zonele montane coborâm la temperaturi de –5, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (13 – 15 grade), pentru ca în restul țării să vorbim de valori diurne de la 8 –9 grade prin Crișana, respectiv 11 – 12 grade în restul regiunilor. În zonele montane maximele zilei ajung la 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Despre precipitații, tot slabe cantitativ, vorbim doar prin Crișana Maramureș (1- -3 l/mp), dar răzleț, și prin zonele montane și sudul Moldovei (sub 1 l/mp). Vorbim de ploi, iar pe timpul nopții, mai ales prin zonele montane, de ninsori slabe.

Miercuri, 31 martie:
– Nu avem schimbări majore în distribuția valorilor minime de temperatură, care, prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea ajung la 4 – 6 grade, în timp ce în restul Moldovei, Transilvania, Maramureș se păstrează ușor sub 0 grade (-1, –2 grade). Și în zonele montane rămânem cu temperaturi negative pe timpul nopții, de la 4 spre –6, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Banat, Crișana (15 – 17 grade) pentru ca în restul țării să ne oprim la 11 – 13 grade. În zonele montane se vor atinge 5 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

Precipitații slabe cantitativ sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (vorbim doar de ploi).

Joi, 01 aprilie:
– Începem luna aprilie cu temperaturi destul de scăzute pe timpul nopții prin Muntenia, Moldova, Transilvania, regiuni unde nu trece de 0 – 2 grade (iar prin Transilvania sunt posibile chiar valori ușor negative, spre –1, –2 grade). Ceva mai bine stau Dobrogea, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș, cu minime de la 3 spre 5, 6 grade. Zonele montane rămân cu temperaturi negative, de la –4 spre –6 grade.

Maximele zilei vor ajunge, la nivelul întregii țări, la valori de 14 – 16 grade, iar prin vestul extrem al Banatului și Crișanei sunt posibile chiar 17 – 18 grade. Și în zonele montane se va încălzi, se ating 9 – 11 grade, iar pe creste 3 – 5 grade.

Precipitații slabe sunt posibile doar prin Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și al Orientalilor (vorbim doar de ploi).

Vineri, 02 aprilie:
– Se încălzește bine pe timpul nopții prin Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, unde se ating și 9 – 11 grade, în timp ce în restul țării vorbim de minime de la 3 spre 5, 6 grade. În zonele montane avem parte de minime de la 1 spre 3 grade, cu –1 spre –3 grade doar pe creste.

Încălzirea continuă și pe parcursul zilei, astfel că maximele ajung la 18 – 20 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, care se va mulțumi cu 15- 16 grade. În zonele montane vorbim de valori diurne de la 11 spre 13 grade, iar pe creste de la 2 spre 4 grade.

Avem parte și de precipitații ceva mai importante cantitativ (5 – 10 l/mp) prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, nordul Transilvaniei. Vorbim de ploi (doar prin nordul Orientalilor sunt posibile lapovițe și ninsori), iar prin Banat, Crișana, aceste ploi vor veni însoțite și de fenomene convective (descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină).

Sâmbătă, 03 aprilie:
– Prima zi de weekend marchează o scădere a maximelor în bună parte din țară, astfel că vorbim doar de 11 – 13 grade, cu excepția Olteniei și SV Munteniei, unde mercurul din termometre va urca spre 16 – 17 grade. Prin zonele montane și nordul Moldovei avem parte de maxime modeste, de la 6 spre 8 grade, iar pe creste putem coborî ușor sub 0 grade (-1, –2 grade).

Precipitațiile vor fi și ele prezente în cea mai mare parte a țării (1 – 3 l/mp, doar prin Munții Banatului posibil să acumulăm și un 7 – 10 l/mp). Vorbim doar de ploi.

Duminică, 04 aprilie:
– Încheiem săptămâna cu maxime de 11 – 13 grade la nivelul întregii țări (prin zonele montane avem parte de maxime de 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste).

Precipitațiile sunt și ele prezente prin estul Olteniei, Muntenia, Dobrogea (5 – 10 l/mp), vorbim doar de ploi.

Vorbim de o săptămână care nu aduce neapărat vești bune din punct de vedere al precipitațiilor.

Doar prin sudul Munteniei, Munții Banatului, nordul Crișanei și al Maramureșului putem ajunge la un 10 – 15 l/mp, în restul țării ne oprim la un 3 – 5 l/mp, iar prin sudul Moldovei și nordul Olteniei precipitațiile nu aduc nici măcar 1 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Descinderi la o firmă din Drobeta Turnu Severin. Obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, posibil contrafăcute, confiscate

Publicat

Un bărbat de 29 ani din municipiul Drobeta- Turnu Severin s-a ales cu dosar penal, în urma unor percherziții efectuate de polițiști. Bărbatul este cercetat pentru evaziune fiscală și punere în circulație de produse, posibil contrafăcute.

Potrivit IPJ Mehedinți, la data de 21.04.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 3 mandate de percheziție la locuința și la sediul unei societăți comerciale administrate de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din probatoriul administrat, s-a stabilit că în perioada ianuarie – aprilie a.c., persoana în cauză ar fi desfășurat activități de comerț on-line cu produse de diferite mărci notorii susceptibile de a fi contrafăcute.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 188 de obiecte vestimentare și 99 de perechi de încălțăminte, de diferite mărci, înregistrate și protejate, în valoare de 58.000 lei, produse ce urmau a fi valorificate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și punerea în circulație de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pieton lovit de un autoturism pe DN 17, într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs, joi la amiază, pe DN 17, în localitatea Josenii Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistriața-Năsăud, conform primelor date, un pieton – un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Maieru, a fost accidentat de un autoturism condus de bărbat de 41 de ani, din Ilva Mare.

În urma impactului, pietonul a fost rănit.

Conform sursei citate, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea cu exactitate aîmprejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect: Terasele și restaurantele de vară din București, scutite de taxa de ocupare a domeniului public, până la sfârșitul anului

Publicat

Gratuitatea privind ocuparea locurilor publice cu restaurante şi terase de vară se prelungeşte până pe 31 decembrie, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 27 aprilie.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru restaurante şi terase de vară era zero de la începutul acestui an până pe 30 iunie, conform hotărârii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020, care se abrogă.

Proiectul de hotărâre menţionează că se suspendă, până la data de 31 decembrie 2021, aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară prevăzută la pct. 3.13 din Anexa nr. 2 din hotărârea CGMB nr. 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2021, precum şi dispoziţiile pct. 3.11 din Anexa nr. 2a.

CGMB are atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului, respectiv privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului, iar exercitarea acestor atribuţii privesc stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, în condiţiile legii, prevede raportul de specialitate.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară are o valoare cuprinsă între 0,50 – 1,10 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi: alimentaţie publică; terase de vară (pentru perioada 01.05 – 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice; comercializare produse panificaţie şi patiserie; alte activităţi asemenea. Intervalul 1 mai – 30 septembrie este estimativ, putându-se efectua solicitări şi în afara acestuia, urmând ca acestea să fie analizate şi a se emite acordul, după caz.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între două autoturisme pe E70 în județul Timiș. Cinci persoane, implicate în accident

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate cinci persoane s-a produs, joi la amiază, pe E70, în localitatea Coșteiu, din județul Timiș, după coliziunea dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Timiș, la fața locului s-au deplasat de urgență 7 pompieri cu o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD.

În accident au fost implicate două autoturisme, care în urma impactului au ieșit în afara părții carosabile.

În cele două mașini se aflau cinci persoane.

Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate