Connect with us

EVENIMENT

Se încălzește în toată țara. Spre sfârșitul săptămânii apar furtunile! Prognoza meteo pentru 29 martie – 04 aprilie 2021

Publicat

sursa foto pixabay.com

Încheiem luna martie și începem aprilie cu o vreme de primăvară autentică. Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar soarele e tot mai mult prezent. Nu lipsesc, însă, nici precipitațiile. Vor predomina ploile, ia pe parcursul zilei de vineri, prin vestul țării putem avea parte și de furtuni cu descărcări electrice și grindină.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 29 martie – 04 aprilie 2021:

Luni, 29 martie:
– Începem ultimele zile din martie cu temperaturi minime care ajung, în bună parte din țară, la valori de 3 – 5, 6 grade, doar prin NE Munteniei, Crișana și nordul Moldovei, Transilvania și Maramureș urmând să ne oprim la –1 spre –3 grade, În zonele montane și pe creste minimele pot coborî până la –6, –8 grade.

Maximele zilei urcă, în cea mai mare parte a țării, până la 13 – 15 grade, excepție urmând să facă doar Moldova (11 – 12 grade), Transilvania și Maramureș (8 – 10 grade), respectiv zonele montana (5 – 7 grade, cu 0 – 2 grade pe creste).

Precipitații slabe (nu se vor acumula mai mult de 0.5 – 1 l/mp)  sunt posibile prin Dobrogea (ploi), respectiv prin zona Meridionalilor (ninsori).

Marți, 30 martie:
– Minimele nopții de luni spre marți ajung la 5 – 6 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, în timp ce prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea vorbim de valori de 2 spre 4, 5 grade. În restul Moldovei, Transilvania, Maramureș avem parte în continuare de temperaturi nocturne negative (-1 spre –3 grade), în timp ce în zonele montane coborâm la temperaturi de –5, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (13 – 15 grade), pentru ca în restul țării să vorbim de valori diurne de la 8 –9 grade prin Crișana, respectiv 11 – 12 grade în restul regiunilor. În zonele montane maximele zilei ajung la 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Despre precipitații, tot slabe cantitativ, vorbim doar prin Crișana Maramureș (1- -3 l/mp), dar răzleț, și prin zonele montane și sudul Moldovei (sub 1 l/mp). Vorbim de ploi, iar pe timpul nopții, mai ales prin zonele montane, de ninsori slabe.

Miercuri, 31 martie:
– Nu avem schimbări majore în distribuția valorilor minime de temperatură, care, prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea ajung la 4 – 6 grade, în timp ce în restul Moldovei, Transilvania, Maramureș se păstrează ușor sub 0 grade (-1, –2 grade). Și în zonele montane rămânem cu temperaturi negative pe timpul nopții, de la 4 spre –6, –7 grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Banat, Crișana (15 – 17 grade) pentru ca în restul țării să ne oprim la 11 – 13 grade. În zonele montane se vor atinge 5 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

Precipitații slabe cantitativ sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (vorbim doar de ploi).

Joi, 01 aprilie:
– Începem luna aprilie cu temperaturi destul de scăzute pe timpul nopții prin Muntenia, Moldova, Transilvania, regiuni unde nu trece de 0 – 2 grade (iar prin Transilvania sunt posibile chiar valori ușor negative, spre –1, –2 grade). Ceva mai bine stau Dobrogea, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș, cu minime de la 3 spre 5, 6 grade. Zonele montane rămân cu temperaturi negative, de la –4 spre –6 grade.

Maximele zilei vor ajunge, la nivelul întregii țări, la valori de 14 – 16 grade, iar prin vestul extrem al Banatului și Crișanei sunt posibile chiar 17 – 18 grade. Și în zonele montane se va încălzi, se ating 9 – 11 grade, iar pe creste 3 – 5 grade.

Precipitații slabe sunt posibile doar prin Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și al Orientalilor (vorbim doar de ploi).

Vineri, 02 aprilie:
– Se încălzește bine pe timpul nopții prin Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, unde se ating și 9 – 11 grade, în timp ce în restul țării vorbim de minime de la 3 spre 5, 6 grade. În zonele montane avem parte de minime de la 1 spre 3 grade, cu –1 spre –3 grade doar pe creste.

Încălzirea continuă și pe parcursul zilei, astfel că maximele ajung la 18 – 20 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, care se va mulțumi cu 15- 16 grade. În zonele montane vorbim de valori diurne de la 11 spre 13 grade, iar pe creste de la 2 spre 4 grade.

Avem parte și de precipitații ceva mai importante cantitativ (5 – 10 l/mp) prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei, nordul Transilvaniei. Vorbim de ploi (doar prin nordul Orientalilor sunt posibile lapovițe și ninsori), iar prin Banat, Crișana, aceste ploi vor veni însoțite și de fenomene convective (descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină).

Sâmbătă, 03 aprilie:
– Prima zi de weekend marchează o scădere a maximelor în bună parte din țară, astfel că vorbim doar de 11 – 13 grade, cu excepția Olteniei și SV Munteniei, unde mercurul din termometre va urca spre 16 – 17 grade. Prin zonele montane și nordul Moldovei avem parte de maxime modeste, de la 6 spre 8 grade, iar pe creste putem coborî ușor sub 0 grade (-1, –2 grade).

Precipitațiile vor fi și ele prezente în cea mai mare parte a țării (1 – 3 l/mp, doar prin Munții Banatului posibil să acumulăm și un 7 – 10 l/mp). Vorbim doar de ploi.

Duminică, 04 aprilie:
– Încheiem săptămâna cu maxime de 11 – 13 grade la nivelul întregii țări (prin zonele montane avem parte de maxime de 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade pe creste).

Precipitațiile sunt și ele prezente prin estul Olteniei, Muntenia, Dobrogea (5 – 10 l/mp), vorbim doar de ploi.

Vorbim de o săptămână care nu aduce neapărat vești bune din punct de vedere al precipitațiilor.

Doar prin sudul Munteniei, Munții Banatului, nordul Crișanei și al Maramureșului putem ajunge la un 10 – 15 l/mp, în restul țării ne oprim la un 3 – 5 l/mp, iar prin sudul Moldovei și nordul Olteniei precipitațiile nu aduc nici măcar 1 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Accident pe DN 1, în județul Sibiu. O victimă după impactul dintre două autoturisme

Publicat

accident general 112 ambulanta
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară pe DN 1, în județul Sibiu.  Din primele date o persoană a fost rănită după impactul dintre două mașini.

Potrivit IPJ Sibiu, politiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier produs pe DN1, pe centura Avrigului.

Din primele cercetări efectuate se pare ca între doua autoturisme conduse din sensuri opuse s-a produs o coliziune, în urma căreia unul dintre șoferi (o femeie de 40 de ani din Brașov) a suferit vătămări corporale.

Conducătoarea auto circula pe sensul Sibiu – Brașov, iar mașina care circula din sens opus era condusă de un bărbat în vârsta de 32 de ani din Cârțișoara.

Politiștii rutieri sunt la fata locului și continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și condițiile în care s-a produs accidentul rutier.

Traficul rutier în zonă este ușor afectat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Liderul unei mari bande londoneze, care a evadat din închisoare, arestat în Moldova

Publicat

Arhivă foto

Un lider important al bandei din nordul Londrei, Tottenham Turks, a fost arestat în Moldova după ce a fugit din închisoarea din Turcia, a anunțat poliția metropolitană, citată de BBC.

Izzet Eren a fost încarcerat pentru 21 de ani în 2015 pentru infracțiuni cu arme de foc și, în timp ce își ispășea pedeapsa, a fost transferat într-o închisoare din Turcia, în august 2019.

Eren a fugit din acea închisoare o lună mai târziu.

Comandantul Fiona Mallen a declarat că procedurile de extrădare erau în curs de desfășurare după ce Eren a fost arestat, joi, la Chișinău, capitala Republicii Moldova.

Ea a spus: „Nu am avut timp să mă întorc: „Echipa de urmărire generală a poliției metropolitane pentru infracțiuni grave lucrează non-stop pentru a urmări cei mai căutați infractori. În acest caz, a fost lansată o investigație extrem de complexă pentru a stabili unde se află Eren, fiind exploatată o gamă largă de oportunități de investigație și de informații sensibile”, potrivit MET.

Liderul unei mari bande londoneze, care a evadat din închisoare, a fost arestat în Moldova: De ce este acuzat

Eren a fost prins în octombrie 2015 având asupra sa un pistol încărcat și o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze un schimb de focuri.

În timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu, s-a încercat evacuarea lui Eren din duba închisorii. Poliția a reușit să zădărnicească complotul, dar l-a împușcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani.

Anul trecut, în timpul unei anchete privind împușcarea mortală a lui Baker, o notă informativă a poliției metropolitane făcută publică a prezentat ceea ce credeau ofițerii despre trecutul lui Eren.

Ofițerii l-au descris pe Eren ca fiind „un membru important al unei grupări criminale turcești” și au declarat că, la momentul morții lui Baker, acesta „se întorsese în Marea Britanie încălcând un ordin de deportare, după ce fusese condamnat pentru infracțiuni de trafic de droguri”.

Banda, cunoscută sub numele de „Tottenham Turks”, avea o dispută de lungă durată cu rivalii de la Hackney Turks, a declarat poliția.

Aceștia au adăugat că în această dispută au avut loc numeroase împușcături și crime începând cu 2009, atât în Londra, cât și în Turcia.

„Izzet Eren este căutat în Turcia pentru crimă”, se arată în document.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Curţi inundate şi copaci căzuţi din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic, în județul Dâmbovița

Publicat

dambovita furtuna2

Mai multe curţi din satul Româneşti au fost inundate, sâmbătă, iar pompierii dâmboviţeni intervin şi pentru degajarea unor copaci căzuţi din cauza vântului puternic în comuna I.L. Caragiale, informează ISU Dâmboviţa.

„Pompierii de la Garda Potlogi intervin în satul Româneşti cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei acumulate în mai multe gospodării ca urmare a ploilor abundente căzute într-un timp scurt. Sunt inundate 15 curţi, iar pompierii acţionează pentru evacuarea apei. Nu sunt înregistrate victime. Există o intervenţie pentru degajarea unor copaci căzuţi în urma fenomenelor meteorologice în comuna I.L. Caragiale, sat Ghirdoveni”, precizează ISU Dâmboviţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu pentru judeţul Dâmboviţa valabilă în intervalul 28 mai, ora 12,00, până la 30 mai, ora 10,00.

dambovita furtuna

Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 50-90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala şi vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină şi frecvente descărcări electrice. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Alertă cu bombă în Piața Unirii din Focșani, județul Vrancea

Publicat

Arhivă foto

Autorități sunt în alertă, sâmbătă după-amiază, după ce a fost anunțată printr-un apel la 112, prezența unui dispozitiv în Piața Unirii din municipiul Focșani, județul Vrancea.

Potrivit IPJ Vrancea, un apel anonim a sesizat dispeceratul IPJ Vrancea despre faptul că, în Piața Unirii din municipiul Focșani s-ar afla un dispozitiv exploziv, fără să mai ofere alte detalii.

UPDATE: Alertă cu bombă în Piața Unirii din Focșani, județul Vrancea: Precizările poliției

„În urma apelului telefonic prin care o persoană necunoscută anunța existența unui dispozitiv exploziv în Piața Unirii din municipiul Focșani, echipa de pirotehniști împreună cu celelalte echipe de cercetare aflate la fața locului au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări cu privire la identificarea persoanei care a efectuat în mod eronat și nejustificat acest act, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Circulația a fost reluată în zonă.”

La acest moment perimetrul este asigurat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, polițiști rutieri, jandarmi și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au izolat perimetrul și în prezent la fața locului se află echipa de pirotehniști, care verifică zona indicată de apelant.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate