Connect with us

EVENIMENT

Se încălzește treptat, iar sfârșitul lunii martie aduce ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 3 aprilie

Publicat

vreme

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pe două săptămâni, până în 3 aprilie.

Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi treptat, până când vom avea temperaturi maxime de 17-18 grade Celsius. În ce privește precipitațiile, conform estimărilor sunt așteptate ploi în special la începutul lunii aprilie.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, pe următoarele două săptămâni

BANAT

Din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 și 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale.

Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16…17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5…6 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie –3 aprilie.

CRIŞANA

Din 22 martie se va încălzi, astfel încât până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale.

De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține și în ultimele zile ale lunii martie, dar și în primele zile ale lunii aprilie . Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de –
2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4…5 grade, în nopțile din perioada 1 – 3 aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 1 2 și 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopți (22 -24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4…3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, spre valori medii de 1…2 grade, în nopțile din perioada 1 – 3 aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la nivel local, va fi în creștere după data de 28 martie.

MARAMUREŞ

Între 22 și 24 martie se va încălzi, astfel încât media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține până la finalul lunii martie, cât și în primele zile ale lunii aprilie.

Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3…4 grade în nopțile din perioada 1-3 aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi și va ajunge să se situeze în general între 14 și 17 grade, iar a minimelor, va crește,de la -4 grade în prima dimineață, până în jurul a 4 grade la sfârșitul intervalului.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie și după data de 28 martie.

DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile și 14 grade în data de 24 martie. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 și 14 grade.
Minimele termice vor fi în general în creștere, de la o medie de -2 grade în prima dimineață, până în jurul a 6 grade
la sfârșitul intervalului.
Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie și începând cu data de 28 martie.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variații între 14 și 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade în prima dimineață și vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 și 6 grade, în ultimele dimineți.

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 25 martie și după data de 27 martie.

OLTENIA

Până la mijlocul primei săptămâni media temperaturilor maxime va avea variații între 10 și 19 grade, apoi se va  situa, în general, între 16 și 18 grade. Media minimelor termice va fi în creștere treptat, de la -4 grade în prima dimineață, până la 5…6 grade în ultimele dimineți.

Probabilitatea de precipitații, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 27 martie.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în general în creștere. Media maximelor va avea variații între 0 și 6 grade, iar a minimelor între – 10 și 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se schimbă ora în weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vară

Publicat

se schimbă ora în weekend. dormim mai puțin, dar trecem

Se schimbă ora în weekend. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din întreaga lume, care constă în ajustarea orarului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și autospecialele de intervenție. Evenimente la Carolina Mall

Publicat

jandarmeria alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba va organiza o serie de activități de informare și prezentare a ofertei educaționale, la Carolina Mall din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Sâmbătă și duminică (30-31 martie 2024), între orele 15-19, jandarmii vor prezenta tehnica, materialele din dotare și autospecialele folosite în misiuni.

De asemenea, va avea loc prezentarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe