Connect with us

EVENIMENT

Se schimbă limba oficială în Republica Moldova. Parlamentul de la Chișinău a decis

Publicat

se schimbă limba oficială în republica moldova. parlamentul de la

Proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie, a fost votat joi în a doua şi ultimă lectură de Parlamentul de la Chișinău.

Lovitură dată prorușilor de la Chișnău

Presa de la Chișinău anunță că documentul a fost susţinut de 57 de deputaţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) al Maiei Sandu, şi de deputatul Gaik Vartanean, de la „Mişcarea Alternativa Naţională”, alcătuind o majoritate de 58 de voturi.

În timp ce deputaţii PAS, au aplaudat votul în picioare, colegii lor socialişti şi comunişti au afişat pancarte cu inscripţii care făceau trimitere la sintagma sovietică de „limbă moldovenească”.

Conform autorilor acestui proiect, condiţiile ce au impus…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Imnul echipei naționale de fotbal a României pentru EURO 2024, prezentat de FRF. Cântă Smiley, Andra, Irina Rimes și Măruță

Publicat

video: imnul echipei naționale de fotbal a româniei pentru euro

Imnul echipei naționale de fotbal a României pentru EURO 2024, prezentat de FRF. Federația Română de Fotbal a prezentat marți videoclipul imnului oficial al echipei naționale la EURO 2024. 

Piesa „Visăm Împreună” a fost lansată special pentru acest moment de casa de producție Hahaha Production. Aceasta îi aduce la un loc pe fotbaliștii echipei naționale, pe unele dintre cele mai cunoscute vedete (Smiley, Andreea Esca, Andra, Pavel Bartoș, Theo Rose, Irina Rimes, Cătălin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Artista Ada Milea semnează un nou spectacol-concert la Teatrul Național Cluj-Napoca

Publicat

ada milea 1.jpg

Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca prezintă joi, 18 aprilie 2024, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion, premiera spectacolului-concert ”Cântece de speriat frica”, realizat de Ada Milea după idei din textele Hertei Müller.

Reconstituind prin cântece parcursul biografic al autoarei româno-germane, Ada Milea explorează o lume fracturată sub presiunea războiului, a dictaturii și a dezrădăcinării, în care iubirea și prietenia își demonstrează…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 551 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

bursa locuri munca.jpg

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 16 aprilie. Sunt vacante 551 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe a1 sebeș sibiu și pe alte tronsoane

Marți, 16 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență, să reducă viteza în zona lucrărilor și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Restricții de circulație A1 Sibiu-Sebeș

  • km 279+500 – 281+100, Săliște-Miercurea Sibiului (Sibiu) –până la ora 19.00.

Se execută…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe