Connect with us

EVENIMENT

Se schimbă vremea: meteorologii anunță furtuni și vijelii. Cod Galben în cinci județe din țară

Publicat

se schimbă vremea: meteorologii anunță furtuni și vijelii. cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, sâmbătă, că urmează o perioadă cu furtuni și vijelii. De sâmbătă după-amiaza, este Cod Galben în cinci județe, iar duminică atenționările se extind în jumătatea de vest a țării.

Potrivit prognozei meteo, și în Alba vor fi furtuni, duminică.

Cod Galben: 23 septembrie, ora 18.00 – 24 septembrie, ora 3.00: intensificări ale vântului, vijelii, instabilitate atmosferică

În Crișana, Banat și Maramureș, vor fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Clujul, orașul CONTRASTELOR. Un videoclip de promovare ATIPIC, realizat de câțiva tineri atipici

Publicat

cluj e1701331199959.jpeg

Trei tineri creativi din Cluj-Napoca au decis, acum ceva vreme, să realizeze un video independent, atipic, despre Cluj, pe care l-au botezat „Clujul – orașul contrastelor”.

Florin Păușan, fost inginer si manager în domeniul IT, de aproximativ 2 ani creator de conținut, împreună cu Ionuț Rusu de la Miez Advertising și Sergiu Răzvan, sunt cei „trei crai” care și-au pus creativitatea la treabă și-au obținut un produs care a strâns multe aprecieri în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR anunță prezența a 10.000 de simpatizanți și membri de partid, la Alba Iulia, de 1 Decembrie Ziua Națională a României

Publicat

aur anunță prezența a 10.000 de simpatizanți și membri de

AUR anunță prezența la Alba Iulia de 1 Decembrie, a 10.000 de persoane cu ocazia Zilei Naționale a României. O mare parte dintre aceștia vor participa la Marșul Unirii, care va începe la ora 8.15 din gara CFR. 

Reprezentații formațiunii politice au precizat pentru alba24.ro, că simpatizanții și membrii de partid vor veni cu autocare din toată țara, dar și cu o garnitură de tren. 

Trenul va pleca cu 400 de persoane din București, în frunte cu George Simion. Acesta ar urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu produs într-un bloc din Capitală. 20 de persoane, evacuate de pompieri

Publicat

incendiu bucuresti bloc

Un incendiu a izbucnit, joi la amiază la un apartament situat într-un bloc din Capitală. 20 de persoane au fost evacuate.

Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din strada Zagazului.

Echipele de pompieri au pătruns în apartament, incendiul s-a manifestat la materiale textile pe terasă.

Din exterior s-a intervenit de la înălțime, utilizându-se o autoscară.

Nu exista posibilitatea de propagare.

Au fost alertate 6 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare, autoscara, Detașamentul Special de Salvatori.

incendiu bloc bucuresti (3)

Incendiul a fost lichidat.

Suprafața afectata 20 metri pătrați.

Au fost evacuate 20 de persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

IGPR: Acţiunea naţională „PIROTEHNIC”, în desfăşurare în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat

articole pirotehnice artificii interzise
Arhivă foto

Poliţiştii au intensificat controalele privind respectarea regimului legal al articolelor pirotehnice, în cadrul acţiunii naţionale „PIROTEHNIC”, a informat joi IGPR.

Astfel, în perioada 25 septembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiunea naţională „PIROTEHNIC”, pentru prevenirea, constatarea şi combaterea evenimentelor cauzate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acțiunea „PIROTEHNIC” cuprinde două faze

Acţiunea este structurată pe două faze.

Prima fază a început la data de 25 septembrie 2023, fiind finalizată, la data de 13 noiembrie 2023, iar a doua fază se derulează, în perioada, 14 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

În cadrul primei faze a acţiunii, au fost verificate toate societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, în special cele care efectuează importuri/transferuri, în vederea recomercializării către terţe persoane juridice, sub aspectul respectării regimului legal al acestor produse.

Totodată, au fost identificate persoanele fizice şi juridice neautorizate, care au comercializat articole pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale.

Astfel, poliţiştii au efectuat 581 de controale la persoanele fizice şi juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii.

Au fost constatate 62 de infracţiuni ce au ca obiect nerespectarea regimului articolelor pirotehnice, fiind cercetate penal 60 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 105.100 de lei, fiind date şi 4 avertismente.

Recomandările Poliției

În urma controalelor, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 4.442 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol P1, P2, T1, T2, F1, F2, F3 şi F4.

De asemenea, au fost efectuate 155 de acţiuni de prevenire privind regimul materiilor explozive şi pirotehnice.

Totodată, în faza a doua a acţiunii naţionale „PIROTEHNIC”, în perioada 14 – 24 noiembrie 2023, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 1.318 kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei.

Au fost constituite 24 de dosare penale, în cadrul cărora s-au constatat 31 de infracţiuni şi au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 83.500 de lei.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să cumpere articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate, la achiziţionarea de articole pirotehnice să verifice eticheta – acestea să fie inscripţionate în limba română, şi să sesizeze poliţia când constată că sunt vândute ilegal articole pirotehnice.

De asemenea, IGPR readuce în atenţie câteva aspecte legate de obiectele cu conţinut pirotehnic: articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, în timp ce articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Când este interzisă folosirea articolelor pirotehnice

Folosirea articolelor pirotehnice se interzice în următoarele situaţii: între orele 24.00 şi 6.00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 de m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de m faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 de m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze; la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane; la o distanţă mai mică de 500 de m de păduri.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept; comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani; comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice prin folosirea necorespunzătoare scopului declarat a articolelor pirotehnice din categoria P1 şi nu numai, se vor aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute în Legea nr. 61 din 1991 republicată. Agerpres

Citește mai departe