Connect with us

EVENIMENT

Dosar contrabandă cu ţigări la Arad: 23 de persoane, reţinute de DIICOT. Sechestru pe sute de maşini, case şi terenuri

Publicat

diicot
Arhivă foto

Procurorii DIICOT au reţinut, miercuri, 23 de persoane în dosarul de contrabandă cu ţigarete de la Arad, fiind instituite sechestre pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale.

Măsura vine după ce, marţi, au fost efectuate 157 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi a municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, trei arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro şi 35.880 de dolari.

Cei 23 de inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi miercuri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Cum a fost realizată documentarea activității infracționale

DIICOT menţionează că documentarea activităţii infracţionale a fost realizată în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franţa şi Germania, precum şi cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor – Direcţia Supraveghere şi Control Vamal şi Direcţia Regională a Vămilor Timişoara.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca şi SCCO Gorj şi Caraş-Severin.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă a ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializat în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani.

Țigările, achiziționate din Ucraina. Republica Moldova și Serbia

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

„O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, autorităţile engleze reuşind să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, arată afirmă anchetatorii.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe