Connect with us

EVENIMENT

Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați este plină. Toți pacienții sunt nevaccinați

Publicat

Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați este plină cu pacienți în stare gravă. Cel mai tânăr are 37 de ani și nici un pacient nu a fost vaccinat anti-COVID 19, anunță reprezentanții unității medicale.

Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați are nouă paturi, dar în interior mai pot fi aduse încă trei paturi. În prezent, secția este plină, iar în interior sunt doar pacienții nevaccinați.

Pacienții în secția ATI COVID sunt mai tineri

„Toate cele 9 paturi din Secția ATI COVID sunt ocupate cu pacienți în stare critică, care necesită fie intubație, fie ventilație non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienți la etajul 1 la Secția COVID care nu necesită internare în secția ATI COVID. (…)

În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va crește, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem față tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi. Pacienții în secția ATI COVID sunt mai tineri. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puține afecțiuni asociate comparativ cu pacienții din celălalt val. De asemenea, toți pacienții sunt nevaccinați”, a declarat Violeta Sapira.

Potrivit autorităților, la Galați numărul de persoane infectate a crescut de șapte ori în comparație cu luna iulie.

„În doar șapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătate din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de șapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment avem 14 paturi pentru adulți la terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19: 9 la Spitalul Județean și 5 la maternitate. De asemenea, sunt șapte pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconița.

În ultimele zile a crescut foarte mult și numărul de apeluri de la serviciul de ambulanță.

 

Ne așteptăm la o creștere și mai mare

 

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim, în general, de pacienți care nu sunt foarte grav inițial, dar care se agraveză pe parcursul spitalizării. Pacienți cu o medie de vîrstă mai mică, 40-50 de ani. Apar și vaccinați, care au făcut boala după vaccinare. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Ele sunt mai grave pentru că acești pacienți sunt cei imunodeprimați, cu boli autoimune, deci cei cu risc. Ne așteptăm la o creștere și mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep și școlile cu prezență fizică. Secțiile de reaminare sunt pline, activitatea nostră a crescut foarte mult”, a explicat Mihai Polinschi, de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În ultimele 24 de ore, la Galați au fost înregistrate 26 de persoane infectate și un deces. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Gradație de merit 2024. Modificări la calendarul concursului pentru profesori. Anunțul ministrului Educației

Publicat

prelungirea contractului de muncă pentru profesori. reactualizarea dosarelor la inspectorate

Gradație de merit 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Cele mai importante modificări, comparativ cu datele prezentate în proiect, vizează graficul desfășurării concursului.

Potrivit sursei citate, perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024.

Evaluarea este programată în perioada 24 mai – 12 iunie.

Termenul pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe