Connect with us

EVENIMENT

Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați este plină. Toți pacienții sunt nevaccinați

PublicatSecția ATI COVID a Spitalului Județean Galați este plină cu pacienți în stare gravă. Cel mai tânăr are 37 de ani și nici un pacient nu a fost vaccinat anti-COVID 19, anunță reprezentanții unității medicale.

Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați are nouă paturi, dar în interior mai pot fi aduse încă trei paturi. În prezent, secția este plină, iar în interior sunt doar pacienții nevaccinați.

Pacienții în secția ATI COVID sunt mai tineri

„Toate cele 9 paturi din Secția ATI COVID sunt ocupate cu pacienți în stare critică, care necesită fie intubație, fie ventilație non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienți la etajul 1 la Secția COVID care nu necesită internare în secția ATI COVID. (…)

În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va crește, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem față tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi. Pacienții în secția ATI COVID sunt mai tineri. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puține afecțiuni asociate comparativ cu pacienții din celălalt val. De asemenea, toți pacienții sunt nevaccinați”, a declarat Violeta Sapira.

Potrivit autorităților, la Galați numărul de persoane infectate a crescut de șapte ori în comparație cu luna iulie.

„În doar șapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătate din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de șapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment avem 14 paturi pentru adulți la terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19: 9 la Spitalul Județean și 5 la maternitate. De asemenea, sunt șapte pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconița.

În ultimele zile a crescut foarte mult și numărul de apeluri de la serviciul de ambulanță.

 

Ne așteptăm la o creștere și mai mare

 

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim, în general, de pacienți care nu sunt foarte grav inițial, dar care se agraveză pe parcursul spitalizării. Pacienți cu o medie de vîrstă mai mică, 40-50 de ani. Apar și vaccinați, care au făcut boala după vaccinare. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Ele sunt mai grave pentru că acești pacienți sunt cei imunodeprimați, cu boli autoimune, deci cei cu risc. Ne așteptăm la o creștere și mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep și școlile cu prezență fizică. Secțiile de reaminare sunt pline, activitatea nostră a crescut foarte mult”, a explicat Mihai Polinschi, de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În ultimele 24 de ore, la Galați au fost înregistrate 26 de persoane infectate și un deces. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Cinci persoane implicate într-un accident DUR în Suceava

Publicat

Cinci persoane sunt implicate, joi seara, într-un accident rutier produs în Suceava.

Accidentul a fost între un autoturism și o cisternă încărcată cu apă, la intrarea pe centura Sucevei dinspre Pătrauți.

Au fost implicate patru persoane din mașină și șoferul autocisternei.

Toate cele patru persoane din autoturismul implicat sunt transportate la spital de ambulanțele sosite la fața locului.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Zece afgani, prinşi ascunşi într-un TIR, la Vama Nădlac II

Publicat

Zece migranţi din Afganistan au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ascunşi într-un TIR care a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, TIR-ul este înmatriculat în România şi era condus de un român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope în Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în compartimentul pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi zece cetăţeni străini. La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 14 şi 41 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, pentru a stabili dacă migranţii au fost ajutaţi în tentativa de trecere ilegală a frontierei. Agerpres

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește mai departe

EVENIMENT

Un cutremur de suprafață s-a produs în Brașov

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter s-a produs joi, la ora 18.52, în zona seismică Vrancea, județul Brașov, la adâncimea de 3 kilometri.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Brasov (36 km), Ploiești (64 km), Pitești (119 km), București (121 km) și Bacău (133 km).

Seismul a avut loc la ora 18.52.53, în zona seismică Vrancea, județul Brașov, scrie MEDIAFAX.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 3 kilometri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. România intră în zona galbenă. Lista completă a țărilor și decizia în ce-i privește pe copii

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. România și Grecia au trecut în zona galbenă, iar Austria în zona roșie. Copiii până la 12 ani nu mai stau în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi noua listă a țărilor de risc epidemiologic ridicat, modificarea și completarea deciziei privind aprobarea listei țărilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, astfel:

– în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao

– în zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe

– în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_rosu si galben_23 09 2021 (1)

Lista intră în vigoare duminică la miezul nopții.

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Hotararea CNSU nr 74 din 23 09 2021

Citește mai departe