Connect with us

EVENIMENT

Ședință a CNSU pentru aprobarea unui zbor pentru repatrierea românilor din Maroc

Publicat

avion-pasageri
Arhivă foto

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit marți pentru aprobarea efectuării unui zbor cu care să fie repatriați românii din Maroc.

„Vă informăm că este în desfășurare o ședință a CNSU, pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea unor cetățeni români din Maroc”, au transmis reprezenanții CNSU.

Potrivit Ministerului de Externe, Ambasada României la Rabat gestionează situația a 72 de turiști români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment. De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetățenii români afectați și autoritățile locale și acordă asistență consulară, conform competențelor și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, anunță Ambasada României din această țară. Turiștii români aflați acolo au creat un grup pe o rețea de socializare intitulat „Izolați în Maroc” și caută soluții pentru revenirea în România.

UPDATE:

O aeronavă Tarom va pleca joi în Maroc pentru repatrierea celor 72 de cetățeni români blocați în această țară, după ce autoritățile marocane au decis suspendarea zborurilor comerciale.

„Am decis astăzi ca cei 72 de cetățeni români, aceasta este cifra pe care o avem de la MAE, să poată să se pregătească și să fie repatriați cu o aeronavă a companiei Tarom. Am decis ca să lăsăm astăzi după-amiază și mâine să poată să se îndeplinească toate formalitățile și să vedem dacă sunt și alți români în zonă și poimâine dimineață aeronava să plece în Maroc și să aducem cetățenii români acasă”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă.

Acesta spune că, prin mecanismul de urgență al UE, România își anunță disponibilitatea de a aduce și alți cetățeni europeni din Maroc la București.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, a anunțat marți Ambasada României din această țară. Turiștii români aflați acolo au creat un grup pe o rețea de socializare intitulat „Izolați în Maroc” și caută soluții pentru revenirea în România.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe