ACTUALITATE
Ședințe gratuite de consiliere psihologică în cadrul campaniei BLUE MONDAY

Blue Monday, proiect ce poartă numele celei mai depresive zile din an, este o inițiativă socială de conștientizare a depresiei și de conectare a celor care au nevoie de ajutor. Proiectul a început în 2018 în Cluj-Napoca și s-a extins ulterior la nivel național.
„Asociația Daisler lansează ediția cu numărul 5 a campaniei Blue Monday, care poartă numele celei mai depresive zile din an. Zeci de specialiști din toată țara vor oferi ședințe gratuite de consiliere psihologică, pentru a-i ajuta pe cei interesați să treacă mai ușor peste obstacolele unei perioade grele. Înscrierile se fac aici.
Din 2005 încoace, cea de-a treia zi de luni din ianuarie e numită Blue Monday și este considerată cea mai deprimantă zi din an, cu un risc major asupra sănătății psihice. Potrivit unor cercetări, trecerea sărbătorilor de iarnă, cheltuielile din decembrie, vremea posomorâtă și perspectiva îndepărtată a unei vacanțe sunt doar câteva dintre motivele care contribuie. La acestea se adaugă și stările generate de incertitudinea contextului epidemiologic, în condițiile în care statisticile indică faptul că tot mai multe persoane se simt mai triste sau mai puțin încrezătoare.
„Sprijin pentru cei care se confruntă cu stări depresive”
Scopul campaniei Blue Monday este de a oferi șansa de înțelegere, suport emoțional și noi resurse de gestionare a dificultăților. Sub coordonarea psihologilor Mădălina Bogdan, Denisa Niță și Cristina Lațcu, campania va conecta sute de persoane din întreaga țară. Ședințele se vor desfășura în perioada 17-21 ianuarie 2022.
„Proiectul Blue Monday poate fi un adevărat sprijin pentru cei care se confruntă cu stări depresive. Un ajutor acordat…

Potrivit anunțului făcut vineri de către BBC, cea de-a 67-a ediție a concursului Eurovision, care s-a desfășurat recent în Liverpool, a atras atenția a 162 de milioane de telespectatori. De asemenea, BBC a evidențiat creșterea audienței evenimentului pe rețelele sociale, conform transmisiei AFP.
Regatul Unit a găzduit ediţia din acest an a Eurovision în locul Ucrainei, ţară câştigătoare în urmă cu un an, care însă nu a putut organiza competiţia din cauza războiului cu Rusia.
Concursul „nu a fost niciodată atât de popular”, susţine într-un comunicat Noel Curran, directorul European Broadcasting Union (EBU), care reuneşte instituţiile media care difuzează evenimentul.
Audienţa transmisă de organizatori cuprinde telespectatorii din 38 de ţări, unde concursul a fost transmis.
În Regatul Unit, 9,9 milioane de persoane au urmărit finala, ce a avut loc la 13 mai, în creştere cu 12% faţă de 2022, reprezentând o cotă de audienţă de 63%.
Concursul Eurovision a fost urmărit de 162 de milioane de telespectatori. În Suedia, 2,3 milioane de oameni au urmărit finala
În Suedia, ţara concurentei câştigătoare, Loreen (cu piesa „Tattoo”), 2,3 milioane de oameni au urmărit finala, reprezentând o cotă de audienţă de 82,3%.
În mod tradiţional, concursul Eurovision este foarte popular în ţările nordice, menţionează AFP.
Competiţia a fost foarte urmărită şi pe internet, cu 7,6 milioane de spectatori pe YouTube, dintre care 3,2 milioane pentru semifinalele organizate pe 9 şi respectiv 11 mai.
Eurovisionul a fost urmărit şi pe TikTok de 4,8 milioane de persoane, iar clipurile video cu haştagul #Eurovision au adunat nu mai puţin de 4,8 miliarde de vizionări în perioada 30 aprilie – 15 mai, conform AFP.
În premieră la ediţia din acest an, persoanele care nu locuiesc în una dintre cele 37 de ţări participante au putut vota pentru concurentul preferat. Astfel au fost înregistrate voturi provenite din peste 100 de ţări neparticipante la concurs, printre care SUA, Canada, Kosovo, Luxemburg sau Noua Zeelandă.Agerpres

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru Capitală, vineri se așteaptă condiții meteorologice instabile în București, cu ploi și vânt.
Astfel, până vineri la ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60 km/h.
Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade.
(sursa: Mediafax)