Connect with us

EVENIMENT

Vești proaste pentru următoarea lună. Director ANM: Valul de căldură se va intensifica. Vor fi ploi puține

Publicat

canicula

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a informat, vineri, că se aşteaptă ca valul de căldură să se intensifice, menţionând că avertizarea meteorologică de cod portocaliu de caniculă va fi extinsă duminică şi în zona de sud a ţării.

„În această dimineaţă am actualizat şi va fi emisă la ora 10,00 avertizarea meteorologică pentru următorul interval, având în vedere faptul că astăzi şi mâine rămânem pe avertizare de cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a ţării, respectiv Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi vestul Maramureşului. Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice, vorbim de temperaturi între 38 şi 40 de grade şi minime care nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat”, a precizat Mateescu, la videoconferinţa premierului Nicolae Ciucă cu prefecţii, pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.

Citește și: Informare meteo: Alertă cod galben, portocaliu și ROȘU de caniculă. Zone vizate

Vești proaste pentru următoarea lună: avertizare extinsă pentru sud

Ea a menţionat că duminică avertizarea meteo va fi extinsă pentru zona de sud.

„Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a ţării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a ţării maximele, de asemenea, vor fi cuprinse între 30 şi 40 de grade, nopţile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul temperatură/umezeală peste 80 de unităţi. Vorbim şi de avertizare meteorologică de cod galben astăzi şi mâine, care rămâne valabilă, de asemenea, în cea mai mare parte a ţării, pentru că şi în aceste zone valorile de temperaturi sunt cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar pentru ziua de duminică şi luni vorbim, de asemenea, tot de o avertizare meteorologică de cod galben, în continuare, pentru că în regiunile sudice şi sud-estice temperaturile rămân în acelaşi ecart de 35 – 37 de grade”, a arătat directorul ANM.

Potrivit Elenei Mateescu, duminică, în jumătatea de nord a ţării, după orele amiezii, vor fi şi manifestări specifice instabilităţii atmosferice – vijelii şi averse torenţiale la nivel punctiform.

Vești proaste pentru următoarea lună: cald și fără ploi

Ea a mai anunţat că în următoarea lună vremea va fi caldă şi cu semnal în continuare de deficit de precipitaţii.

„Este semnificativ faptul că semnalul pentru intervalul 25 iulie – 22 august, prin actualizarea estimărilor pentru intervalul de o lună, la nivelul celor patru săptămâni, rămâne pe un fond de vreme caldă şi cu semnal în continuare de deficit de precipitaţii fapt care va accentua şi posibil, cu siguranţă, se va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, Muntenia, Oltenia, de asemenea Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, a spus directorul ANM. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Performanță pentru un elev al Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș. David Moldovan, premiu special la olimpiada de Geografie

Publicat

performanță pentru un elev al colegiului ”lucian blaga” din sebeș.

Performanță pentru un elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. A obținut premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, ce s-a desfășurat în perioada 25-30 aprilie, la Constanța.

David Marius Moldovan, originar din Vințu de Jos, este elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

La etapa națională a Olimpiadei de Geografie, a primit premiul special acordat de Societatea de Geografie din România.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 1, lângă Decea. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politia actiune rutiere.jpg

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Aiud-Cluj, lângă Decea. A fost verificat de polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe drumul național.

Potrivit IPJ Alba,  în 1 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe DN 1, în afara localității Decea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

Publicat

oana murariu usr.jpg

USR Cluj a contestat, cu succes, mai multe candidaturi la alegerile locale în Florești, Beliș și Tritenii de Jos.

Principiul „Fără Penali” pentru care USR, împreună cu societatea civilă, a strâns în 2018 peste un milion de semnături se aplică, pentru prima dată, la alegerile din 9 iunie 2024.

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

USR Cluj se asigură, prin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu permisul suspendat. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

bărbat din alba iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu

Un bărbat de 45 de ani din Alba Iulia este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliția rutieră. Acesta conducea cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost oprit miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00, de polițiștii Serviciului Rutier. Conducea o autoutilitară, pe DN 1, în afara municipiului Alba Iulia.

Polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe