Connect with us

EVENIMENT

Şefa creşelor din Ploieşti, pusă în libertate. Instanţa invocă încălcarea competenţei DNA

Publicat

Arhivă foto

Şefa creşelor din Ploieşti, Angelica Fodor, arestată preventiv în dosarul privind însuşirea de produse alimentare şi de igienizare folosite în creşe, a fost pusă în libertate, luni, de Curtea de Apel Ploieşti, care invocă încălcarea competenţei DNA.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis contestaţia inculpatei faţă de decizia Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă a acesteia printr-o hotărâre executorie, şi au anulat mandatul de arestare emis pe numele ei.

„Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Fodor Angelica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, (…), şi delapidare, (…), s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. (…) Definitivă”, este decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Un număr de 20 de percheziţii au fost efectuate, săptămâna trecută, în acest dosar la sediile a şapte instituţii publice şi la domiciliile a 13 persoane

Un număr de 20 de percheziţii au fost efectuate, săptămâna trecută, în acest dosar la sediile a şapte instituţii publice şi la domiciliile a 13 persoane angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu. În urma descinderilor, 26 de persoane au fost duse la audieri, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) într-un comunicat.

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare. De asemenea, în aceeaşi perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă”, precizează comunicatul citat.

În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri

În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care ar fi provenit din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei, se arată în document.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

În urma administrării probatoriului au fost reţinute pentru 24 de ore cinci femei cu vârste cuprinse între 33 şi 65 de ani.

Ulterior, conform portalului instanţelor de judecată, directoarea Centrului Creşe din municipiul Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, dar este executorie.

În cazul celorlalte patru femei, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

foto: cinci clasări pe podium pentru juniorii cs unirea alba

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

  • Grapa Andrei – locul 1;
  • Jelea Eduard – locul 1;
  • Vas Karina – locul 2;
  • Ciontea Bianca – locul 2;
  • Popa Andrei – locul 2;
  • Dobârtă...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe