Connect with us

EVENIMENT

Şefa Direcţiei pentru Agricultură Caraș-Severin, REȚINUTĂ într-un dosar de corupţie cu prejudiciu de aproape un milion de lei

Publicat

 Şefa Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Felicia-Gabriela Mehedinţu, a fost reţinută de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al DNA într-un dosar de corupţie cu prejudiciu de aproape un milion de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, inculpata este cercetată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

„Inculpata Mehedinţu Felicia-Gabriela ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-şi atribuţiile stabilite prin regulamente şi prin fişa postului.

În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021”, se arată în comunicat.

Procurorii consideră că, prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ şi Legea 53/2003 privind Codul muncii.

Felicia-Gabriela Mehedinţu mai este suspectată că în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, şi-ar însuşit, atât în interesul său, cât şi pentru alţi angajaţi ai instituţiei, suma 482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituţia, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiţii vătămătoare aferente timpului în care angajaţii erau în concediu sau aveau zile libere.

O parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

De asemenea, aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună), ar fi fost retraşi în baza unor ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului.

În acest sens, inculpata ar fi determinat patru subalterni ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau în mod nereal că angajaţii instituţiei s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localităţi.

„Totodată, în perioada 2 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6.600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate.

În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, se mai menţionează în comunicat.

Felicia-Gabriela Mehedinţu a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată joi la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că în dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

AGERPRES

sursa foto: Agrointeligența

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Publicat

parcările publice și private, reglementate în codul rutier. inițiativă legislativă,

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Publicat

rares bogdan.jpg

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.

”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.

Rareș Bogdan:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Publicat

dosarul mineriada: iliescu, roman, miron cozma, sârbu și voiculescu, trimiși

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.

Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.

Ministerul Public…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Publicat

clauză abuzivă dintr un contract de credit la exim bank, dovedită

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor. 

Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de credit. 

Banca cu care se judecă cei doi este Exim Banca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe