Connect with us

EVENIMENT

Şefa unui centru DGASPC Neamț şi directorul Clubului „Copiilor” Roman, trimişi în judecată de procurorii DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Şefa Complexului de servicii „Romaniţa” Roman, din cadrul DGASPC Neamţ şi directorul Clubului „Copiilor” Roman, instituţie aflată în subordinea ISJ Neamţ au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de procurorii DNA Bacău.

Petronela Cobuz, directoarea centrului din subordinea DGASPC Neamţ este acuzată de trafic de influenţă în formă continuată în timp ce Ilie Boloca, directorul Clubului „Copiilor” este acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă.

De asemenea, trei persoane fizice au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

„În perioada ianuarie/februarie 2022 – 28 iunie 2022, în contextul organizării la nivelul DGASPC Neamţ a unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante în cadrul Complexului de servicii „Romaniţa” Roman, inculpata Cobuz Petronela, în calitatea menţionată mai sus, direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la cinci persoane (viitori candidaţi) suma totală de 11.000 euro şi ar fi primit de la trei dintre acestea suma totală de 4.500 euro.

În schimbul foloaselor respective, inculpata le-ar fi promis acestora că va interveni pe lângă membrii comisiilor de concurs şi pe lângă conducerea DGASPC Neamţ, astfel încât persoanele respective să fie declarate admise la concursurile menţionate mai sus ce vizau, printre altele, ocuparea unor posturi de administrator, pedagog social şi psiholog”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Bacău.

Şefa unui centru DGASPC Neamț şi directorul Clubului „Copiilor” Roman, trimişi în judecată de procurorii DNA. Inculpata ar fi primit de două persoane suma de 700 de euro pentru angajarea unor rude

Anchetatorii susţin că, într-un context asemănător, în perioada decembrie 2021 – iunie 2022, inculpata Cobuz Petronela, în aceeaşi calitate, ar fi primit suma totală de 700 euro de la două persoane (una dintre ele fiind inculpatul Boloca Ilie) pentru angajarea unor rude ale acestora pe posturile de infirmieră şi magazioner în cadrul Complexului de servicii „Romaniţa” Roman.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamţ cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu doi inculpaţi în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea unor infracţiuni de cumpărare de influenţă.

În prezenţa apărătorilor aleşi, cei doi inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pisici omorâte într-un cartier din Alba Iulia. ”Erau singura bucurie pentru o doamnă în vârstă cu grave probleme de sănătate”

Publicat

pisici omorâte într un cartier din alba iulia. ”erau singura bucurie

O cititoare Alba24 semnalează că cel puțin două pisici au fost omorâte în ultimele zile, într-un cartier din Alba Iulia, cu ajutorul unor substanțe toxice. 

Aceste animale erau ”singura bucurie pentru o doamnă în vârstă cu grave probleme de sănătate”, care locuiește în zonă.

Cititoarea Alba24 este indignată de gestul celor care au făcut acest gest și spune că a fost o acțiune deliberată.

”Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Invazie de gândaci în podul unui bloc din Alba Iulia. Locatarii clădirii, disperați: ”Nu facem față”

Publicat

foto Știrea ta: invazie de gândaci în podul unui bloc

Locuitorii unui bloc din Alba Iulia se confruntă cu o invazie de gândaci care au ocupat podul imobilului.

Oamenii spun că au încercat să scape de ei cu ajutorul unor soluții, dar este imposibil. 

O cititoare Alba24 a transmis pe adresa redacției și câteva fotografii.

”Aș dori să vă informez despre o situație legată de o invazie de gândaci, în zona Ampoi 3, Strada Arieșului, nr. 32, Bloc 222.

Noi, locatarii, nu facem față să curățăm. Am încercat să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei

Publicat

ludovic orban a fost ales preşedinte al formațiunii forţa dreptei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei, la primul congres.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe