Connect with us

EVENIMENT

Șefii Poliției Sebeș – județul Alba, reclamați la Corpul de control al MAI. Acuzații grave privind afaceri, abuzuri și amenințări

Publicatpolitia alba

Șefii Poliției Sebeș au fost reclamați la Corpul de Control al Ministerului de Interne și al Inspectoratului General al Poliției Române, au declarat pentru Alba24 surse din minister.

Conținutul plângerii, care conține o serie de afirmații grave, a fost publicat pe un cont de facebook care pretinde a fi al unui sindicat al polițiștilor. Informațiile sunt neatribuite unei persoane, dar, dacă sunt adevărate, vor genera un cutremur la vârful IPJ Alba.

Se vorbește despre bani, raporturi de forță, afaceri și contracte pe bani publici, cum este cel pentru reabilitarea arestului instituției.

De asemenea, se pare că o serie de informații legate de activitatea polițiștilor din Sebeș, ar fi, de ceva vreme, și în atenția secției județeane a DGPI, serviciul secret al MAI.

Deocamdată, la IPJ Alba nu este nici un control, au declarat surse din cadrul instituției.

La solicitarea Alba24, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Alba a transmis că ”a dispus efectuarea de verificări în legătură cu aspectele semnalate în postare”.

Redăm mai jos conținutul întreg al postării

“Din ciclul LATIFUNDIARII !

S.C.POLIŢIA SEBEŞ S.R.L.

Abuzuri comise de către conducătorii Poliţiei mun. Sebeş sau altfel spus managementul defectuos practicat la nivelul S.C. Poliţia Sebeş S.R.L.

Asa cum ne spune şi titlul acestei scrisori, inspirată de altfel din fapte reale, facem referire la conducerea Poliţiei mun. Sebeş, respectiv a cms. şef Cibu Simion şi scms Pleşa Ioan care pun într-o lumină negativă atât Poliţia mun. Sebeş cât şi Inspectoratul de Poliţie al jud. Alba.

Pentru început vreau sa menţionez faptul că această scrisoare a fost concepută ca urmare a nemulţumirii majorităţii lucrătorilor de la nivelul Poliţiei mun. Sebeş, atât agenţi de poliţie cât şi ofiţeri din cadrul mai multor structuri.

Toată această poveste a început în momentul când cms. şef Cibu Simion a promovat examenul care îl propulsa direct în funcţia de comandant al Poliţiei mun. Sebeş, examen luat din a doua încercare, imediat după ce un cumnat de-al său a ,,câştigat licitaţia” privind renovarea camerelor din arestul I.P.J. Alba şi a ,,zugrăvit” Poliţia Sebeş.

Menţionăm faptul că cms. şef Cibu Simion a obţinut la primul concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant sub nota 5 iar la scurt timp după implicarea cumnatului său Cibu Visalon, administrator al S.C. LINCOLN S.R.L în renovarea arestului şi a poliţiei Sebeş să promoveze examenul cu notă destul de mare.

Din momentul în care cms. şef Cibu Simion a devenit comandantul Poliţiei Sebeş au început şi problemele datorită managementului defectuos practicat de acesta şi ca toate să funcţioneze după bunul său plac a făcut tot posibilul, reuşind în cele din urmă ,,să-l promoveze” în funcţia de adjunct al Poliţiei Sebeş pe ,,slujitorul său loial” scms. Pleşa Ioan.

Datorită faptului că cei doi „comandanţi” aveau propria lor viziune asupra a ceea ce înseamnă conducerea Poliţiei Sebeş şi nu ţineau cont şi de opiniile celorlalţi au apărut certuri între aceştia şi şefii altor structuri din cadrul Poliţiei Sebeş, de pe urma acestor neînţelegeri având de suferit toţi cei care lucrează în cadrul Poliţiei Sebeş sau Secţiile de Poliţie arondate.

Ca urmare a tensiunilor dintre conducerea Poliţiei Sebeş şi ceilalţi lucrători au apărut şi ameninţări din partea ,,şefilor” de genul „o să vedeţi voi; o să vă dau afară; mâna mea când cade o să cadă de sus” şi multe alte ameninţări venite în special din partea scms. Pleşa Ioan, care execută fără să ezite ordinele primite de la cms. şef Cibu Simion care nu îşi asumă nimic din ceea ce se întâmplă la Poliţia Sebeş.

Recent cei doi „comandanţi” au început să se implice serios în întocmirea planificării de la nivelul Biroului de Ordine Publică, deşi această sarcină nu intră în atribuţiile lor, urmărind să întocmească o planificare haotică şi să nu ţină cont de propunerile şi problemele lucrătorilor, motivând că aceasta o să rămână aşa cum o întocmesc ei şi nu se acceptă nicio schimbare.

Printre abuzurile celor doi enumerăm şi tăierea sporurilor lucrătorilor din cadrul Secţiei 7 Poliţiei Rurale Sebeş, respectiv Norma 12 B, sporuri pe care lucrătorii nu le mai primesc de mai multe luni, deşi desfăşoară activitatea în schimburi.

Până recent, planificarea la nivelul Biroului de Ordine Publică a fost întocmită de şeful structurii, acesta ţinând cont de cerinţele lucrătorilor şi încercând să asigure o planificare corectă, însă în ultima perioadă planificarile nu i-au mai fost aprobate de cei „doi comandanţi”, aceştia refuzând să aprobe planificările, doar ca să provoace haos şi ceartă.

Majoritatea lucrătorilor din cadrul Poliţiei Sebeş şi a secţiilor arondate au solicitat inspectorului şef al I.P.J. Alba , Dogaru Florin Constantin să analizeze situaţia şi să ia măsuri dacă se impune acest lucru, având în vedere că la nivelul structurii Protecţie Internă sunt zeci de sesizări privind aceste aspecte, fiind deschis dosar pentru abuz în serviciu împotriva celor „doi comandanţi”.

Precizăm faptul că la nivelul Poliţiei mun. Sebeş s-a constituit un clan care are susţinere şi care nu se teme de nimic deoarece aşa cum a precizat şi cms. şef Cibu Simion „trebuie să dai bani grei ca să ajungi comandant” .

Dacă un lucrător are curajul să-i înfrunte pe cei doi sunt luaţi în vizor, având viaţa grea cu aceştia, ajungându-se chiar să se fabrice dosare penale sau de cercetare prealabila, aceştia motivând că nu au pot fi traşi la răspundere, chiar dacă ei greşesc.

Au ajuns în situaţia în care apelează la persoanele implicate în evenimente semnalate prin SNUAU 112 şi care sunt trecute pe fişele de intervenţie, urmând să faca note de audienţă după ce le impun acestora să declare împotriva poliţiştilor care au intervenit la eveniment, astfel că s-a creat o stare de temere la nivelul Poliţiei Sebeş în ceea ce priveşte activitatea şi modul de întocmire al documentelor de către poliţişti.

Atât cms. şef Cibu Simion cât şi scms. Pleşa Ioan ignoră dispoziţiile şi legile în vigoare, acţionând după bunul plac , astfel că aceştia comit abuzuri în ceea ce priveşte activitatea de cercetare penală , unde ei impun soluţii în dosare, iar dacă organul de cercetare penală nu se conformează aceştia refuză să semneze hârtiile de înaintere către Parchet.

Cei doi comandanţi fac tot posibilul ca sub comanda lor Poliţia Mun. Sebeş să dea bine în statistici, astfel că nu înregistrează corect fenomenul infracţional, iar la infracţiunile unde se impune C.F.L. aceştia dispun să nu se efectueze.

În ultima perioadă cms. sef Cibu Simion a început să atribuie lucrătorilor sarcini, deşi aceştia nu au competenţa să le soluţioneze, iar dacă i se aduce la cunoatiinţă faptul că face un abuz şi refuzi să primesti lucrarea, întocmeşte nota de constatare urmând să fii cercetat prealabil.

Cei doi fac tot posibilul pentru a-şi proteja prietenii şi rudele, astfel că pe raza mun. Sebeş nu este planificat echipaj din cadrul Biroului Rutier la schimbul 3, doar pentru că aceştia să nu fie prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, existând informaţii în acest sens.

Deşi conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba le-a atras atenţia cu privire la acest comportament celor „doi comandanţi”, aceştia nu au ţinut cont de recomandările inspectorului şef , bazându-se pe susţinere din altă parte, „caracatiţa” fiind destul de mare.

Deşi Inspectorul Şef Dogaru Florin a ascultat părerile lucrătorilor Poliţiei Sebeş , stabilind ca în cel mai scurt timp să fie efectuată o „Diagnoză Organizaţională” învederea lămuririi situaţiei de la nivelul Poliţiei Sebeş, acest lucru nu s-a realizat deoarece cei „doi comandanţi” au avut susţinere din altă parte.

Scrisoarea a fost concepută ca urmare a nemulţumirii lucrătorilor Poliţiei Sebeş faţă de managementul defectuos practicat de către cms. sef Cibu Simion şi scms. Pleşa Ioan.

Vă mulţumim pentru că ne acordaţi atentie şi sperăm că ne veţi sprijini în rezolvarea tuturor problemelor de la nivelul Poliţiei mun. Sebeş .

PS – am trimis această scrisoare Corpului de control al MAI şi Corpului de control al IGPR pentru a lua măsurile legale în acest caz, aceştia neavând obiceiul de a se sesiza din oficiu”.

Sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak, prinşi de poliţişti după ce au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat 30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data de 9 aprilie, în jurul orei 19,00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea Izvoare, în dreptul km fluvial 854, a fost descoperit un grup format din treizeci cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Afganistan şi Irak, douăzeci şi şapte de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei şi cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge la rude în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat decedat, găsit în albia râului Teleajen

Publicat

Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, duminică seară, în albia râului Teleajen, pe raza localităţii prahovene Pleaşa, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Bucov.

“Din primele cercetări, trupul bărbatului nu prezintă urme de violenţă. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care persoana a decedat”, precizează sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Pui de urs găsit pe marginea drumului, în județul Vrancea

Publicat

Un pui de urs de o lună,  a fost găsit, duminică seara, pe marginea unui drum din județul Vrancea.

„În jurul orei 19.00, un apel 112 sesiza faptul că un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părții carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu”, anunță IPJ Vrancea.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit puiul de urs în vârstă de circa 1 lună și au sesizat imediat Agenția pentru Protecția Mediului.

La fața locului a fost prezent și un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, va sosi luni în România, vaccinurile fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Cluj – 62.010 doze; Constanţa – 50.310 doze; Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

Până în prezent, România a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. AGERPRES

Citește mai departe