Connect with us

EVENIMENT

Șefii Poliției Sebeș – județul Alba, reclamați la Corpul de control al MAI. Acuzații grave privind afaceri, abuzuri și amenințări

Publicat

politia alba

Șefii Poliției Sebeș au fost reclamați la Corpul de Control al Ministerului de Interne și al Inspectoratului General al Poliției Române, au declarat pentru Alba24 surse din minister.

Conținutul plângerii, care conține o serie de afirmații grave, a fost publicat pe un cont de facebook care pretinde a fi al unui sindicat al polițiștilor. Informațiile sunt neatribuite unei persoane, dar, dacă sunt adevărate, vor genera un cutremur la vârful IPJ Alba.

Se vorbește despre bani, raporturi de forță, afaceri și contracte pe bani publici, cum este cel pentru reabilitarea arestului instituției.

De asemenea, se pare că o serie de informații legate de activitatea polițiștilor din Sebeș, ar fi, de ceva vreme, și în atenția secției județeane a DGPI, serviciul secret al MAI.

Deocamdată, la IPJ Alba nu este nici un control, au declarat surse din cadrul instituției.

La solicitarea Alba24, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Alba a transmis că ”a dispus efectuarea de verificări în legătură cu aspectele semnalate în postare”.

Redăm mai jos conținutul întreg al postării

“Din ciclul LATIFUNDIARII !

S.C.POLIŢIA SEBEŞ S.R.L.

Abuzuri comise de către conducătorii Poliţiei mun. Sebeş sau altfel spus managementul defectuos practicat la nivelul S.C. Poliţia Sebeş S.R.L.

Asa cum ne spune şi titlul acestei scrisori, inspirată de altfel din fapte reale, facem referire la conducerea Poliţiei mun. Sebeş, respectiv a cms. şef Cibu Simion şi scms Pleşa Ioan care pun într-o lumină negativă atât Poliţia mun. Sebeş cât şi Inspectoratul de Poliţie al jud. Alba.

Pentru început vreau sa menţionez faptul că această scrisoare a fost concepută ca urmare a nemulţumirii majorităţii lucrătorilor de la nivelul Poliţiei mun. Sebeş, atât agenţi de poliţie cât şi ofiţeri din cadrul mai multor structuri.

Toată această poveste a început în momentul când cms. şef Cibu Simion a promovat examenul care îl propulsa direct în funcţia de comandant al Poliţiei mun. Sebeş, examen luat din a doua încercare, imediat după ce un cumnat de-al său a ,,câştigat licitaţia” privind renovarea camerelor din arestul I.P.J. Alba şi a ,,zugrăvit” Poliţia Sebeş.

Menţionăm faptul că cms. şef Cibu Simion a obţinut la primul concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant sub nota 5 iar la scurt timp după implicarea cumnatului său Cibu Visalon, administrator al S.C. LINCOLN S.R.L în renovarea arestului şi a poliţiei Sebeş să promoveze examenul cu notă destul de mare.

Din momentul în care cms. şef Cibu Simion a devenit comandantul Poliţiei Sebeş au început şi problemele datorită managementului defectuos practicat de acesta şi ca toate să funcţioneze după bunul său plac a făcut tot posibilul, reuşind în cele din urmă ,,să-l promoveze” în funcţia de adjunct al Poliţiei Sebeş pe ,,slujitorul său loial” scms. Pleşa Ioan.

Datorită faptului că cei doi „comandanţi” aveau propria lor viziune asupra a ceea ce înseamnă conducerea Poliţiei Sebeş şi nu ţineau cont şi de opiniile celorlalţi au apărut certuri între aceştia şi şefii altor structuri din cadrul Poliţiei Sebeş, de pe urma acestor neînţelegeri având de suferit toţi cei care lucrează în cadrul Poliţiei Sebeş sau Secţiile de Poliţie arondate.

Ca urmare a tensiunilor dintre conducerea Poliţiei Sebeş şi ceilalţi lucrători au apărut şi ameninţări din partea ,,şefilor” de genul „o să vedeţi voi; o să vă dau afară; mâna mea când cade o să cadă de sus” şi multe alte ameninţări venite în special din partea scms. Pleşa Ioan, care execută fără să ezite ordinele primite de la cms. şef Cibu Simion care nu îşi asumă nimic din ceea ce se întâmplă la Poliţia Sebeş.

Recent cei doi „comandanţi” au început să se implice serios în întocmirea planificării de la nivelul Biroului de Ordine Publică, deşi această sarcină nu intră în atribuţiile lor, urmărind să întocmească o planificare haotică şi să nu ţină cont de propunerile şi problemele lucrătorilor, motivând că aceasta o să rămână aşa cum o întocmesc ei şi nu se acceptă nicio schimbare.

Printre abuzurile celor doi enumerăm şi tăierea sporurilor lucrătorilor din cadrul Secţiei 7 Poliţiei Rurale Sebeş, respectiv Norma 12 B, sporuri pe care lucrătorii nu le mai primesc de mai multe luni, deşi desfăşoară activitatea în schimburi.

Până recent, planificarea la nivelul Biroului de Ordine Publică a fost întocmită de şeful structurii, acesta ţinând cont de cerinţele lucrătorilor şi încercând să asigure o planificare corectă, însă în ultima perioadă planificarile nu i-au mai fost aprobate de cei „doi comandanţi”, aceştia refuzând să aprobe planificările, doar ca să provoace haos şi ceartă.

Majoritatea lucrătorilor din cadrul Poliţiei Sebeş şi a secţiilor arondate au solicitat inspectorului şef al I.P.J. Alba , Dogaru Florin Constantin să analizeze situaţia şi să ia măsuri dacă se impune acest lucru, având în vedere că la nivelul structurii Protecţie Internă sunt zeci de sesizări privind aceste aspecte, fiind deschis dosar pentru abuz în serviciu împotriva celor „doi comandanţi”.

Precizăm faptul că la nivelul Poliţiei mun. Sebeş s-a constituit un clan care are susţinere şi care nu se teme de nimic deoarece aşa cum a precizat şi cms. şef Cibu Simion „trebuie să dai bani grei ca să ajungi comandant” .

Dacă un lucrător are curajul să-i înfrunte pe cei doi sunt luaţi în vizor, având viaţa grea cu aceştia, ajungându-se chiar să se fabrice dosare penale sau de cercetare prealabila, aceştia motivând că nu au pot fi traşi la răspundere, chiar dacă ei greşesc.

Au ajuns în situaţia în care apelează la persoanele implicate în evenimente semnalate prin SNUAU 112 şi care sunt trecute pe fişele de intervenţie, urmând să faca note de audienţă după ce le impun acestora să declare împotriva poliţiştilor care au intervenit la eveniment, astfel că s-a creat o stare de temere la nivelul Poliţiei Sebeş în ceea ce priveşte activitatea şi modul de întocmire al documentelor de către poliţişti.

Atât cms. şef Cibu Simion cât şi scms. Pleşa Ioan ignoră dispoziţiile şi legile în vigoare, acţionând după bunul plac , astfel că aceştia comit abuzuri în ceea ce priveşte activitatea de cercetare penală , unde ei impun soluţii în dosare, iar dacă organul de cercetare penală nu se conformează aceştia refuză să semneze hârtiile de înaintere către Parchet.

Cei doi comandanţi fac tot posibilul ca sub comanda lor Poliţia Mun. Sebeş să dea bine în statistici, astfel că nu înregistrează corect fenomenul infracţional, iar la infracţiunile unde se impune C.F.L. aceştia dispun să nu se efectueze.

În ultima perioadă cms. sef Cibu Simion a început să atribuie lucrătorilor sarcini, deşi aceştia nu au competenţa să le soluţioneze, iar dacă i se aduce la cunoatiinţă faptul că face un abuz şi refuzi să primesti lucrarea, întocmeşte nota de constatare urmând să fii cercetat prealabil.

Cei doi fac tot posibilul pentru a-şi proteja prietenii şi rudele, astfel că pe raza mun. Sebeş nu este planificat echipaj din cadrul Biroului Rutier la schimbul 3, doar pentru că aceştia să nu fie prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, existând informaţii în acest sens.

Deşi conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba le-a atras atenţia cu privire la acest comportament celor „doi comandanţi”, aceştia nu au ţinut cont de recomandările inspectorului şef , bazându-se pe susţinere din altă parte, „caracatiţa” fiind destul de mare.

Deşi Inspectorul Şef Dogaru Florin a ascultat părerile lucrătorilor Poliţiei Sebeş , stabilind ca în cel mai scurt timp să fie efectuată o „Diagnoză Organizaţională” învederea lămuririi situaţiei de la nivelul Poliţiei Sebeş, acest lucru nu s-a realizat deoarece cei „doi comandanţi” au avut susţinere din altă parte.

Scrisoarea a fost concepută ca urmare a nemulţumirii lucrătorilor Poliţiei Sebeş faţă de managementul defectuos practicat de către cms. sef Cibu Simion şi scms. Pleşa Ioan.

Vă mulţumim pentru că ne acordaţi atentie şi sperăm că ne veţi sprijini în rezolvarea tuturor problemelor de la nivelul Poliţiei mun. Sebeş .

PS – am trimis această scrisoare Corpului de control al MAI şi Corpului de control al IGPR pentru a lua măsurile legale în acest caz, aceştia neavând obiceiul de a se sesiza din oficiu”.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce grad de DIFICULTATE ar trebui să aibe examenele de CAPACITATE și BACALAUREAT. Ce spune ministrul Deca

Publicat

examene.jpg

Ce grad de dificultate ar trebui să aibă exemenele de capacitate și bacalaureat? „Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca. 

Aceasta a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei parcurse de elevi”, potrivit Edupedu.ro.

Cât de grele ar trebui să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salbă de medalii pentru luptătorii de taekwondo din Alba la Campionatul Național. Județul, reprezentat și de două fete arbitri

Publicat

salbă de medalii pentru luptătorii de taekwondo din alba la

Luptătorii de taekwondo din Alba au particiat în weekend-ul ce a trecut la Campionatul Național de Copii, Juniori și Cadeți. Competiția sportivă a avut loc la București. 

Alba Iulia și județul Alba au fost reprezentate de un lot de sportivi, dar și de două fete, care au fost arbitri. Sportivii au participat din partea cluburilor CS Unirea și CSM Unirea Alba Iulia. Antrenorul celor două secții este Alin Moldovan. 

Arbitrii din Alba Iulia au fost Miruna Boloage și Natalia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ploile se extind în toată țara, iar temperaturile continuă să scadă. Directorul ANM: „Minimele vor coborî la valori negative”

Publicat

meteo: românia experimentează 4 anotimpuri într o singură săptămână. cum se

Meteorologii anunță o vreme rece cu ninsori și ploi însemnate cantitativ în următoarele ore. Temperaturile vor continua să scadă, iar minimele vor coborî până la -5 grade Celsius. 

Reamintim faptul că sudul județul Alba se află sub avertizări Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ, până luni, la ora 15:00. Marți, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Pietoni loviți de mașini în Cluj-Napoca. Un șofer era beat

Publicat

politia rutiera.jpeg

Un pieton a fost lovit, luni dimineață, de un autoturism pe str. Frunzisului din Cluj-Napoca, la locul accidentului intervenind achipaje medicale. 

”Polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un accident de circulație produs pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca

Din verificările preliminare s-a constatat că, un bărbat, de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care se afla la volanul unui autoturism ar fi accidentat un pieton aflat în traversarea părții…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe