Connect with us

ACTUALITATE

Șeful OMS: Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un „cocktail toxic”

Publicat

Lumea se confruntă cu un „cocktail toxic” din cauza insuficienţei acoperirii vaccinale împotriva COVID-19 şi a nivelului de depistare, a avertizat şeful OMS miercuri, afirmând că acesta este un teren propice pentru răspândirea variantelor coronaviruslui, relatează AFP.

„Sfârşitul pandemiei nu este o chestiune de şansă, este o chestiune de alegere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„La nivel mondial, avem un amestec toxic de slabă acoperire vaccinală şi depistare foarte slabă, o reţetă perfectă pentru ca variantele să se reproducă şi să se amplifice”, a avertizat el.

Acest avertisment intervine în contextul în care apariţia noii variante Omicron a coronavirusului a aruncat din nou planeta în panică. Nicio altă variantă nu a provocată atâta îngrijorare în lume de la apariţia Delta.

Potrivit OMS, Omicron – care este mai este numită şi B.1.1.529 – „a fost semnalată pentru prima dată OMS pe 24 noiembrie 2021 de Africa de Sud, în timp ce primul caz cunoscut confirmat în laborator a fost identificat plecând de la un eşantion prelevat pe 9 noiembrie”.

OMS a calificat vineri Omicron drept o variantă „preocupantă”, nivelul cel mai ridicat.

Omicron îi îngrijorează pe experţi

Omicron îi îngrijorează pe experţi pentru că prezintă numeroase mutaţii susceptibile să o facă mai contagioasă şi potenţial mai rezistentă la vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a determina dacă într-adevăr lucrurile se prezintă astfel şi în ce măsură, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile în următoarele săptămâni.

„Cel puţin 23 de ţări în cinci din cele şase regiuni ale OMS au semnalat acum cazuri de Omicron şi ne aşteptăm ca acest număr să crească”, a spus Tedros.

Până în prezent existau patru alte variante preocupante: Delta, care reprezintă cvasitotalitatea cazurilor secvenţiate în lume, Alfa, Beta şi Gama. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ieșean care aducea lemne la Botoșani, amendat de polițiști. A rămas și fără „marfă”

Publicat

1686213513 lemne.jpg

Miercuri, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în localitatea Frumușica, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea, întrucât acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea pentru care deținea documente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat, în cantitate de 2 metri cubi, a fost supus confiscării.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vatican: Papa Francisc a suferit o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii

Publicat

sursa foto: captura video vatican news

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters şi DPA.

”Operaţia s-a încheiată: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, se mai spune în scurtul comunicat de presă.

Suveranul pontif a fost internat miercuri în spitalul Gemelli din Roma, unde a suferit o intervenţie chirurgicală din cauza unei hernii abdominale.

După terminarea operaţiei, papa Francisc a fost adus în apartamentul papal de la etajul al zecea al spitalului Gemelli din Roma, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum s-au ridicat din sărăcie „satele italienilor” din județul Botoșani

Publicat

index e1686195823360.webp.webp

Câteva sate din județul Botoșani se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă, relatează Adevărul.

Câteva sate din județul Botoșani, unul dintre cele mai sărace din România, se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă. Totodată, ulițele cândva prăfuite s-au umplut cu vile impunătoare, locuințele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe