Connect with us

EVENIMENT

Şeful Poliției Rutiere Vaslui, schimbat din funcţie. Urmărit penal de DNA

Publicat

anton
sursa foto: Adevarul.ro

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, comisarul Sergiu Anton, a fost înlocuit din funcţie, după ce împotriva sa a început urmărirea penală, într-un dosar în care este acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia de poliţist.

„Domnul comisar Sergiu Anton a adus la cunoştinţa conducerii inspectoratului că împotriva sa a fost începută acţiunea penală, fiind pus la dispoziţia unităţii. El urmează să îndeplinească sarcinile care vor fi dispuse de şeful inspectoratului. Astfel, la conducerea SPR a fost împuternicită o altă persoană, comisarul-şef George Sava, care a activat până acum la conducerea Biroului Poliţiei Rutiere al municipiului Bârlad. Mai multe informaţii despre acţiunea penală începută împotriva domnului Anton nu putem oferi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Comisarul Sergiu Anton a câştigat prin concurs funcţia de şef al SPR Vaslui, în cursul anului trecut.

El este urmărit într-un dosar penal aflat în lucru la DNA Serviciul Teritorial Iaşi.

Potrivit adevarul.ro, comisarul Sergiu Anton este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi sprijinit-o pe fosta sa soţie să vândă mai multe autovehicule, în cadrul unui târg de maşini organizat de către el.

Fosta soţie a comisarului Anton susţine că acesta este nevinovat şi că toate tranzacţiile vizate de ancheta DNA s-au făcut, de fapt, între membrii familiei.

„Este vorba despre acte de comerţ, dar toate masinile care au făcut obiectul cercetării, de fapt le-am schimbat noi, în familie. Au fost chemati martori, inclusiv artişti din Moldova cu care am avut discuţii telefonice, dar care nu aveau nicio legătură cu dosarul. Eu sper să îl scoată de sub urmărire penală, pentru că este nevinovat. Martorii au declarat că nu s-a făcut comerţ cu maşini şi nu are nicio implicare Sergiu Anton. Un an a durat interceptarea , nu sunt probe concludente, sperăm că nu va fi trimis în judecată. Suntem divorţaţi de un an, dar am rămas într-o relaţie de prietenie”, a declarat Lia Anton, fosta soţie a şefului SPR Vaslui.

Potrivit sursei citate, Lia Anton conduce o televiziune în municipiul Iaşi.

Sergiu Anton a activat în cadrul Poliţiei Iaşi până în 2017, când a fost transferat în cadrul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui, zguduită la acea vreme de un scandal de corupţie, soldat cu trimiterea în judecată a mai multor poliţişti, printre care fostul inspector şef al IPJ Vaslui, dar şi foştii şefi ai Poliţiei Rutiere.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trafic îngreunat pe DN1, pe raza localității Oiejdea. Accident rutier cu trei autoturisme implicate

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Un accident rutier a avut loc luni, 15 aprilie, în jurul orei 14.40, pe DN1. Accidentul s-a produs pe raza localității Oiejdea, transmit reprezentanții IPJ Alba. 

Din primele informații în accidentul rutier au fost implicate trei autoturisme.

Traficul rutier pe DN 1 este îngreunat, au mai transmis reprezentanții IPJ Alba.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

20 aprilie: Retro Parada Primăverii la Alba Iulia. Zeci de bijuterii pe patru roți vor fi prezentate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

masini epoca.jpeg

Expoziția de mașini clasice va avea loc la Alba Iulia și în 2024. Este vorba despre un eveniment devenit deja tradiție la Alba Iulia, Retro Parada Primăverii. 

Retro Parada mașinilor de epocă este organizată de Retromobil Club Romania (Filiala Alba). Evenimentul se desfășoară la Alba Iulia primăvara și toamna.

La fiecare eveniment sunt prezente adevărate bijuterii pe patru roți. Mașini în care au fost investite sume mari de bani, și pe care proprietarii le aduc pe străzi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câte amenzi au dat polițiștii din Alba într-o singură zi. Acțiune cu efective mărite, în tot județul

Publicat

câte amenzi au dat polițiștii din alba într o singură zi.

Într-o singură zi, polițiștii din Alba, au dat amenzi de aproape 50.000 de lei. Acestea au fost date după o acțiune cu efective mărite a polițiștilor. 

Acțiunea a fost comunicată de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 15 aprilie 2024. 

Potrivit IPJ Alba, duminică, 14 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Calvarul unui clujean căruia i s-a ridicat abuziv mașina de pe o parcare cu abonament. A câștigat definitiv procesul cu Primăria

Publicat

bmw caz.jpeg

Clujeanul Horațiu A. a câștigat în luna aprilie, definitiv, un proces cu Primăria Cluj-Napoca după ce în iulie 2022 i s-a ridicat în mod abuziv mașina proprietate personală de către un echipaj al RADP. În cei un an și nouă luni care au trecut de atunci, acesta nu și-a văzut mașina care a fost transportată într-un spațiu aparținând Primăriei și se afla în custodia instituției, dar surpriză, între timp autoturismul a fost vandalizat.

”Sunt…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe