Connect with us

ACTUALITATE

Seriozitate maximă. Este ceea ce le cere premierul Ciucă prefecților

Publicat

premier ciuca

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat prefecţilor, vineri, desfăşurarea de activităţi de prevenţie şi informare astfel încât cetăţenii să conştientizeze riscul temperaturilor ridicate şi să existe coordonare în activităţile de combatere a efectelor caniculei, transmiţându-le să nu trateze evenimentele ca fiind „de natură minoră”, pentru că ele pot să crească şi să devină „grave”.

Ciucă a organizat o videoconferinţă pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.

„Solicit Prefecturilor să discute cu toţi primarii, cu toate autorităţile administrativ-locale să desfăşoare activităţi de prevenţie. Avem nevoie ca cetăţenii să fie informaţi, să conştientizeze că pericolul generat, pe de o parte, de faptul că, iată, ne aflăm în campanie, sunt o serie întreagă de activităţi în derulare, riscul este amplificat de temperaturile foarte ridicate şi cred că partea aceasta de prevenţie este foarte importantă pentru că nu toţi oamenii au timp să citească presa sau să privească la televizor, ci sunt la activităţi, au tot felul de munci în derulare, motiv pentru care cred, mai mult ca orice, că prevenţia şi informarea sunt cele care pot să ne ajute în efortul pe care îl facem. (…) Vă solicit să fie întocmit un plan de informare şi prevenţie la nivelul fiecărei autorităţi locale şi să se comunice la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă modul în care el se desfăşoară”, a transmis prim-ministrul.

 

Seriozitate maximă. Este ceea ce le cere premierul Ciucă prefecților: navigabilitate pe Dunăre

 

El a solicitat autorităţilor să intervină pe fluviul Dunărea pentru a asigura navigabilitatea.

„Este foarte clar că pe fluviul Dunărea avem o scădere a debitului cu peste 50% şi, de aceea, în decizia CNSU de ieri după-amiază am stabilit ca pe o porţiune să se intervină astfel încât să se asigure navigabilitatea în sectorul respectiv, ţinând cont de faptul că mai abitir ca în anii precedenţi se înregistrează un flux ridicat de trafic pe Dunăre şi avem nevoie să degajăm şi să asigurăm, aşa cum spuneam, dragarea, astfel încât să fie asigurată fluiditatea traficului. Cert este că pe acel sector de Dunăre se va interveni şi atrag atenţia autorităţilor locale din judeţele din sectorul respectiv să gestioneze şi să coordoneze foarte bine activitatea de dragare, iar autorităţile navale din sectoarele de responsabilitate de-a lungul Dunării să poată să îşi coordoneze foarte bine activităţile astfel încât să nu avem evenimente”, a completat Ciucă.

Premierul a mai cerut că la nivelul fiecărui Comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă să se desfăşoare de câte ori este nevoie şedinţe extraordinare pentru a interveni operativ.

Seriozitate maximă. Este ceea ce le cere premierul Ciucă prefecților: şedinţe extraordinare

„Vă cer ca la nivelul fiecărui Comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă să se desfăşoare de câte ori este nevoie şedinţele extraordinare pentru a putea să interveniţi operativ. De asemenea, să luaţi toate măsurile astfel încât să fie menţinute în stare de operativitate toate echipamentele şi tehnica necesară pentru intervenţii, personalul să fie pregătit şi în măsură să intervină în cel mai scurt timp şi, aşa cum am discutat cu domnul secretar de stat Arafat, să avem asigurată suplimentarea efectivelor, dacă este nevoie. De asemenea, să se coordoneze foarte bine activităţile cu organizaţiile neguvernamentale şi serviciile voluntare pentru a putea să suplimentăm şi să coordonăm foarte bine toate activităţile de intervenţie şi chiar partea aceasta de informare şi prevenţie. Organizaţiile neguvernamentale şi serviciile voluntare pot să desfăşoare o activitate şi să sprijine întreg demersul autorităţilor locale”, a spus prim-ministrul.

Ciucă a menţionat că este foarte importantă înfiinţarea de puncte medicale la nivelul fiecărei localităţi pentru asigurarea asistenţei şi distribuirea gratuită a apei.

El le-a mai solicitat prefecţilor să nu trateze evenimentele ca fiind „de natură minoră”.

„Vă rog să nu trataţi evenimentele ca fiind de natură minoră, pentru că, aşa cum arată situaţia în momentul de faţă, orice eveniment care este minor, care ni s-ar părea nouă că este minor, poate să crească şi să devină unul cât se poate de grav. Seriozitate maximă, coordonare sunt chestiunile pe care dumneavoastră le ştiţi foarte bine. Există oameni care au experienţă, există echipe de conducere care ştiu ce au de făcut. Responsabilitate şi activitate 24 cu 7”, a completat Nicolae Ciucă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe