Connect with us

EVENIMENT

Serviciul de plată în rate a cumpărăturilor direct la comercianţi, lansat în România de Visa

Publicat

visa

Deţinătorii de carduri Visa din România vor fi primii din Europa care vor beneficia de noul serviciu Visa prin care pot achita cumpărăturile în rate direct cu cardul de credit Visa atât în magazinele fizice, cât şi online, informează compania.

Potrivit sursei citate, serviciul Visa de plată în rate lansat în România este parte a unui proiect-pilot mai extins derulat la nivel global, acesta urmând să fie disponibil pe scară largă din anul 2020.

Prin intermediul noului serviciu, posesorii eligibili de carduri Visa vor avea opţiunea de a-şi împărţi costul total al produselor în tranşe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită. Deţinătorii de carduri îşi pot alege planul de rate direct la casă sau în momentul finalizării comenzii online, iar băncile emitente pot oferi acest serviciu prin intermediul reţelei Visa, fără a fi nevoie să-şi dezvolte propria infrastructură de acceptare.

În cadrul etapei-pilot, deţinatorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate în magazinele fizice Altex şi online, la eMAG. Participarea comercianţilor la program este facilitată de PayU, Alpha Bank şi UniCredit Bank.

‘Un studiu derulat de Visa printre consumatorii români a arătat că plata în rate este un criteriu major când vorbim de cumpărături. Am dezvoltat soluţia de plată în rate la cheie pentru a permite comercianţilor şi emitenţilor de carduri de credit să ofere această funcţionalitate fără să fie nevoiţi să aloce resurse considerabile de timp şi bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodată, comercianţii care integrează soluţia vor putea să ofere consumatorilor un mod sigur şi rapid de a plăti în rate, ceea ce va creşte vânzările şi satisfacţia clienţilor’, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Slovenia şi Malta, în cadrul Visa.

Conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR), valoarea plăţilor cu cardurile de credit din România a crescut cu 80% în ultimii trei ani, la 12 miliarde de lei, în 2018, iar primul semestru din 2019 confirmă tendinţa de creştere susţinută, cu un avans de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte numărul de tranzacţii, zilnic se realizează în medie peste 200.000 de plăţi cu carduri de credit emise de către băncile din România. AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Șeful FRF la Alba Iulia. Ce spune Burleanu despre șansele tinerilor jucători de fotbal din provincie de a juca la națională

Publicat

video Șeful frf la alba iulia. ce spune burleanu despre

Șeful Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost prezent miercuri, 8 mai 2024, la Alba Iulia. Acesta a vizitat baza sportivă din Micești, bază care se află în lucru. 

Alături de primarul Gabriel Pleșa și mai mulți consilieri locali, Burleanu a luat parte la o vizită de lucru pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

În baza sportivă ar urma să își desfășoare activitatea mai multe cluburi de fotbal din oraș.

Reporterul alba24.ro l-a întrebat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. O instalație va transforma deșeurile de la CMID în energie electrică. A fost semnat contractul

Publicat

statie dezintegrare moleculara 7 1000x600.jpg

O instalație care va dezintegra deșeurile municipale și le va valorifica energetic a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj. „Gunoiul de la CMID va fi o amintire”, a declarat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, semnarea contractului de achiziție a unei instalații de tratare, prin dezintegrare moleculară, a fracției rezultate din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție inedită la muzeul din Alba Iulia, de 1 Iunie: Peste 170 de figurine din plastic cu Batman și inamicii săi vor fi expuse

Publicat

expoziție inedită la muzeul din alba iulia, de 1 iunie:

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui timp de aproape o lună o expoziție inedită. Expoziția a o fost gândită pentru cei mici, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Este vorba despre o colecție privată cu figurine din plastic cu personajul de benzi desenate și filme, Batman. 

O colecție care numără peste 170 de figurine din plastic cu Batman, Robin și inamicii lor: Joker, TwoFace, The Penguin, sau Poision Ivy. De asemenea vor fi expuse…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Victor Negrescu, PSD Alba: România și județul Alba au tineri de excepție

Publicat

comunicat victor negrescu, psd alba: românia și județul alba au

România și județul Alba au tineri de excepție. Am fost onorat să premiez zeci de tineri cu rezultate deosebite din județul nostru.

De la sport la geografie, de la muzică la șah, avem tineri care au devenit deja ambasadori de excepție ai județului Alba și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale.

Acești tineri demonstrează că se poate și că cea mai importantă resursă, din păcate ignorată de anumiți decidenți, rămân oamenii. Ei sunt pentru mine…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe