EVENIMENT
Sesizări penale în Arad pentru incendii provocate
Pompierii arădeni au depus 17 sesizări penale pentru incendii de vegetaţie provocate în ultimele trei luni, perioadă în care numărul intervenţiilor s-a dublat faţă de anul trecut şi au ars 627 de hectare de terenuri, jumătate fiind cultivate.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au analizat, la solicitarea AGERPRES, situaţia incendiilor de vegetaţie din ultimele luni, în condiţiile în care aproape zilnic se intervine pentru stingerea acestora, multe afectând terenuri agricole cultivate.
Conform datelor furnizate de ISU Arad, în ultimele trei luni numărul incendiilor de vegetaţie este de două ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut (1 aprilie – 15 iulie). Astfel, au fost semnalate şi s-a intervenit pentru stingerea a 121 de incendii de vegetaţie în judeţ, faţă de 55 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
„De la începutul lunii aprilie şi până la data de 15 iulie anul curent au fost afectate 627 de hectare de teren. Din cele 627 de hectare, 338,5 hectare reprezintă suprafeţe cultivate cu grâu, orz şi rapiţă”, a transmis ISU Arad pentru AGERPRES.
Sesizări penale în Arad pentru incendii provocate: cel puţin 17 dintre incendiile de vegetaţie au fost provocate
Potrivit aceleiaşi surse, cel puţin 17 dintre incendiile de vegetaţie au fost provocate, astfel că pentru acestea au fost sesizate organele de cercetare penală.
În 30 iunie, în timpul unui val de caniculă, în apropiere de municipiul Arad se înregistra cel mai mare incendiu din acest an, care a distrus grâul de pe 200 de hectare de teren. Au acţionat forţe de stingere atât din municipiu şi localităţi învecinate, cât şi din judeţul Timiş. Pompierii au intervenit trei ore până au reuşit să lichideze flăcările, misiunea fiind îngreunată de vântul puternic şi de temperaturile externe ridicate.
Mai devreme cu câteva zile, pe 21 iunie, în zona localităţii Semlac, a ars un lan de grâu cu suprafaţa de 14 hectare, flăcările pornind de la o ţigară aruncată la întâmplare, iar în 27 iunie a ars un alt lan de grâu, de 10 hectare, lângă municipiul Arad.
Poliţiştii arădeni cercetează toate incendiile în care există suspiciuni că au fost provocate. AGERPRES
EVENIMENT
Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului
Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.
Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.
Programul concertului
- KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
- KOVÁCS Szilárd…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM
La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.
Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.
Campionatul Internațional al României…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Locuitorii din Ighiel, fără apă potabilă din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare. Care este durata estimată a întreruperii
Furnizarea apei potabile a fost întreruptă vineri dimineața în localitatea Ighiel din comuna Ighiu, din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare cu apă potabilă.
Potrivit operatorului Apa CTTA, durata întreruperii este estimată la circa 8 ore.
„La reluarea furnizării apei potabile, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Claudiu Răcuci: Noua lege a pensiilor trebuie să fie o lege orientată către românul care a muncit onest o viață întreagă! (PE)
Noua lege a pensiilor trebuie să fie o lege orientată către cetățean, către românul care a muncit onest o viață întreagă! Așa prevede unul dintre principiile legii pe care am votat-o anul trecut. Un alt principiu de bază al legii este contributivitatea.
PSD ÎNCALCĂ, FĂRĂ O ANALIZA AMĂNUNȚITĂ, ACESTE PRINCIPII. DE CE?
Cum putem vorbi despre principiul orientării legii către cetățean, atâta vreme cât la data…
Citește mai mult pe Alba24.ro