Connect with us

EVENIMENT

Ce spune ministrul Rafila despre o posibilă revoltă în sistemul de Sănătate

Publicat

Arhivă foto

Ministrul Alexandru Rafila exclude posibilitatea unei greve în domeniul Sănătății, subliniind că noile prevederi ale legii salarizării vor contribui la eliminarea discrepanțelor existente în actuala legislație. În același timp, liderii de sindicat au înțeles că nu toate problemele pot fi rezolvate imediat.

„Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă. Nu ne dorim aşa ceva. Abordarea noastră este responsabilă, în limitele legii. Cred că lucrul ăsta e cel care contează, alături de transparenţă, onestitate şi bună credinţă în dialog”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că, alături de premierul Nicolae Ciucă şi de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dialogat cu liderii sindicatelor din Sănătate, iar colaborarea cu aceştia este „extrem de bună”.

„Ne-am înţeles asupra majorităţii punctelor.

Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continând cu semnarea contractului colectiv de muncă, continuând cu tichetele pentru vacanţă, inclusiv ne gândim să vedem cum putem să eliminăm anumite inechităţi în acordarea unor sporuri…

Oricum, problemele nu pot fi rezolvate toate acum. Au înţeles, cred, colegii de la sindicate.

Deschiderea la Ministerul Sănătăţii a fost permanentă. Avem chiar o relaţie de colaborare extrem de bună.

A fost şi fundamentată că acest contract colectiv de muncă care a fost finalizat l-am făcut împreună în câteva luni… Probabil că a fost cel mai rapid finalizat contract colectiv de muncă.

Ne mai trebuie ordonanţă de urgenţă legată de numărul de zile de concediu care să fie similar cu cel din forma veche.

Cred că e dreptul fiecăruia să protesteze, au multe revendicări care sunt justificate, dar care nu se pot rezolva toate o dată.

O să avem o nouă lege a salarizării, iar acest lucru s-a discutat ieri (marţi – n.r.)- eliminarea unor discrepanţe care există în actuala lege a salarizării. Lucrurile sunt clare”, încheie Rafila.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O femeie din Alba și-a căutat dreptatea în instanță după ce i-a fost schimbată încadrarea gradului de handicap. Decizia instanței

Publicat

o femeie din alba și a căutat dreptatea în instanță după

Magistrații Tribunalului Alba i-au făcut dreptate unei femei din Aiud care a ajuns în instanță după ce Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap i-a schimbat gradul de handicap. 

Schimbarea gradului de handicap a venit din partea comisiei deoarece femeia a prezentat analize mai bune în 2023, decât în anul 2022. 

În data de 22 septembrie 2023, magistrații instanței din Alba au dat o decizie favorabilă femeii, iar motivarea a devenit publică.

În linii mari, cazul este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Speranţe pentru paralizaţi. Compania Neuralink a lui Elon Musk va începe să testeze pe oameni un implant cerebral dedicat

Publicat

creier.jpeg

Compania Neuralink, deţinută de antreprenorul miliardar Elon Musk, a anunţat marţi că a primit aprobarea din partea unui comitet independent de evaluare pentru a recruta voluntari care să participe la primele teste clinice ale implantului său cerebral dedicat pacienţilor cu paralizie, informează Reuters, transmite Agerpres.
Persoanele cu o paralizie cauzată de o leziune la nivelul măduvei spinării în zona cervicală sau cele diagnosticate cu scleroză laterală amiotrofică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

23 de milioane de lei într-o centrală electrică fotovoltaică la Compania de Apă „Someș” Cluj

Publicat

apa compania somes.jpg

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă creşterea producţiei de energie verde a Companiei de Apă „Someş”, prin instalarea unei centrale electrice fotovoltaice, finanţată din fonduri europene în valoare de peste 23 de milioene de lei.

„Compania de Apă „Someș” S.A., societate care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Instalare centrală electrică fotovoltaică”. Investiția este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Publicat

tarnita lapustsesti hisrocentrala ministerul energiei.jpg

Caietul de sarcini pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reazilarea centralei hidroelectrice Tarnișa-Lăpuștești din județul Cluj va fi publicat în această săptămână, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta spune că există deja investitori interesați din Coreea de Sus, Emiratele Arabe sau SUA pentru proiectul de un miliard de euro.

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe