Connect with us

EVENIMENT

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor. Părintele Cărămizaru: ”Să petrecem în unire şi nu în dezbinare”

Publicat

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc luni pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor. În acest an, marea sărbătoare are loc în condiţii sanitare stricte, impuse de pandemia de coronavirus.

Citește și Sfântul Andrei: Mesaje, urări, felicitări

Parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe-Nou” din Bucureşti, părintele Emil-Nedelea Cărămizaru, îi îndeamnă pe credincioşi să petreacă această sărbătoare în „unire şi nu în dezbinare”.

„Prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României, şi Ziua Naţională a ţării noastre, 1 Decembrie, ne găsesc anul acesta, sub auspiciile nefaste ale nemiloasei boli ce macină lumea de azi. Mulţi confraţi de-ai noştri suferă prin spitale, iar alţii au plecat către Cer datorită nemiloasei molimi. Biserica mamă a românilor îşi cheamă fiii, aşa cum a făcut-o întotdeauna de-a lungul veacurilor, mai ales la vreme de necaz şi de încercare, la unitate şi împreună lucrare spre binele tuturor”, a transmis părintele Cărămizaru.

El a adăugat că popoarele care au reuşit să prospere spiritual, cultural şi economic au înţeles că, indiferent de opţiunile ideologice, filosofice sau politice, trebuie să-şi dea mâna, pentru a trece prin greutăţile inerente ale istoriei.

„Tocmai de aceea, fiii acestei ţări au responsabilitatea ca astăzi, nu mâine, să înţeleagă, în acest ceas, al doisprezecelea, că numai în unire şi nu în dezbinare, la umbra Crucii lui Hristos, vor putea scoate această sfântă şi prea frumoasă Românie din marasmul creat de neînţelegeri, lipsa păcii şi a dialogului dintre fraţi, dezbinare. Dumnezeu iubeşte România şi România îl iubeşte pe Dumnezeu!”, a subliniat preotul.

Preotul a chemat la ajutorarea celor aflaţi în spitale, bolnavi sau abandonaţi, a celor nevoiaşi

„Acesta este cu adevărat un gest care ne defineşte ca adevăraţi creştini, ce putem trece de la cuvânt la faptă în mod natural, arătându-ne astfel identitatea spirituală, ce ne defineşte ca oameni. Faptul că prăznuirea Sfântului Apostol Andrei este într-o simbioză, nu numai calendaristică, ci şi spirituală, cu sărbătoarea naţională a scumpei noastre Românii, ne poate arăta ai cui suntem, de unde venim şi încotro mergem. Suntem cu adevărat un popor născut creştin, cu vocaţie pentru credinţă, iubitor de pace şi de frumos, iubitori de bine şi mai ales făcători de bine”, a mai evidenţiat preotul Emil-Nedelea Cărămizaru.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Care sunt datele angajaților ce vor fi completate în REGES-Online, sistemul care va înlocui Revisal. Regulile de utilizare

Publicat

care sunt datele angajaților ce vor fi completate în reges online,

REGES-Online, noul registru general de evidență a salariaților care înlocuiește Revisal, devine obligatoriu pentru toți angajatorii. Platforma online permite gestionarea digitală a contractelor de muncă și este accesibilă și angajaților. 

Hotărârea de Guvern nr. 295 privind Registrul general de evidență a salariaților – REGES-Online, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie. Documentul stabilește înlocuirea aplicației Revisal cu un nou sistem electronic,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius și Marius Bîcu jr., de la Ferma cu Omenie din Alba, au participat la Chefi la Cuțite. Au primit ”cuțitul prieteniei”

Publicat

marius și marius bîcu jr., de la ferma cu omenie

Marius și Marius Bîcu jr, tatăl și fiul care dețin ”Ferma cu Omenie” din Alba au fost prezenți la emisiunea Chefi la Cuțite de pe Antena 1, marți, 1 aprilie. 

Aceștia au fost prezenți în platoul emisunii unde și-au spus povestea afacerii pe care o dețin din 1993. La ferma lor produc în jur de 7000 de litri de lapte pe zi, și cumpără încă 15.000 de litri.

Asta însemană undeva la 22.000 de litri de lapte din care produc aproape patru tone de brânză pe zi. Cei doi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât câștigă un funcționar public la Cluj-Napoca? Salariile angajaților Primăriei, de la primar la muncitori necalificați

Publicat

primaria cluj napoca foto primarie.jpg

Primăria municipiului Cluj-Napoca a publicat lista salariilor angajaților pentru luna martie 2025. Cel mai mare venit îl are primarul, cu un salariu brut lunar de 32.603 lei.

În comparație cu luna septembrie 2024, când lista a fost actualizată ultima dată, salariile au rămas aceleași. Singura excepție o constituie salariul muncitorilor necalificați, care a crescut de la 3.717 lei la 4.051 lei, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.

Lista publicată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. Modificări de punctaj la dosar pentru unele activități. Calendarul concursului

Publicat

gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. modificări de

Gradație de merit 2025: înscrierile pentru concursul de gradație de merit ar urma să fie organizate în luna mai. Sunt modificări de punctaj pentru anumite activități derulate de profesori.

Datele se regăsesc în proiectul de metodologie ce urmează să fie discutat de Comisia de Dialog Social, potrivit edupedu.ro

Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani, prin concurs. La aceasta au acces profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar. Pe baza gradației de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe