Connect with us

EVENIMENT

Sfârșitul lunii iulie, termen de depunere la APIA a cererilor inițiale anuale pentru ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Publicat

vaci

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, până la data de 31 iulie 2023 inclusiv, cereri iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, cereri avizate de Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ)

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile se depun la centrele judeţene APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului.

Conform OUG nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, publicată în Monitorul Oficial nr. 602/30.06.2023, valorile maxime ale ajutoarelor de stat se calculează pentru perioada menţionată astfel:

– pentru serviciile de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei: 30 lei/cap pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline şi ecvine; 17,5 lei/cap pentru rasele de animale din speciile ovine şi caprine; 50 lei/cap pentru rasele de animale din speciile porcine.

– pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, sumele sunt: 70 lei/cap în cazul testării performanţelor producţiei de lapte şi 30 lei/cap în cazul controlului producţiei de carne pentru rasele de animale din speciile taurine şi bubaline; 17,5 lei/cap în cazul testării performanţelor producţiei de lapte, 17,5 lei/cap în cazul producţiei de carne, 15 lei/cap în cazul producţiilor de lână pentru rasele cu lână fină şi 18 lei/cap în cazul producţiei de pielicele pentru rasele de animale din speciile ovine şi caprine.

Documente necesare depunerii cererii

Cererea iniţială anuală pentru efectuarea serviciilor de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei, completată de solicitanţii prestatori ai serviciilor va fi însoţită de următoarele documente:

– dovada că solicitantul este persoană juridică (copie CUI/CIF);

– acreditarea solicitantului pentru efectuarea serviciului de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei/ recunoaşterea ca societatea de ameliorare a solicitantului în scopul desfăşurării unui program de ameliorare cu animale de reproducţie de rasă pură înscrise în registrul genealogic condus sau înfiinţat de aceasta şi decizia de aprobare a programului/programelor de ameliorare derulate la rasa/rasele pentru care solicită ajutorul de stat, eliberată de ANZ;

Lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciului de întocmire şi menţinerea registrelor genealogice, avizată de ANZ, care va cuprinde:

– denumirea întreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a întreprinderii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA, numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul întreprinderilor noi, se va menţiona „întreprindere nou-înfiinţată”;

– copia contractului între deţinătorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, respectiv partea terţă desemnată în programul de ameliorare aprobat, în cazul în care acesta este altul decât deţinătorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare;

– lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora, pentru anul de aplicare, avizată de ANZ; copia atestatului de producător, în cazul beneficiarilor persoane fizice; declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte dacă beneficiază sau nu de dreptul de deducere a TVA.

De asemenea, cererea iniţială anuală de solicitare a ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, completată de solicitanţii prestatori ai serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale va fi însoţită de următoarele documente:

– dovada că solicitantul este persoană juridică (copie CUI/CIF);

– acreditarea solicitantului pentru prestarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale sau autorizarea ca parte terţă pentru efectuarea testării performanţelor, eliberată de ANZ;

– lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciului de determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului, avizată de ANZ, care va cuprinde: denumirea întreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a întreprinderii la APIA, numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul întreprinderilor noi, se va menţiona „întreprindere nou-înfiinţată”;

– copia contractului între deţinătorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, respectiv partea terţă desemnată în programul de ameliorare aprobat sau adeverinţă eliberată de ANZ, în cazul în care acesta este altul decât deţinătorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare; lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora, pentru anul de aplicare, avizată de ANZ; copia atestatului de producător, în cazul beneficiarilor persoane fizice;

– declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte dacă beneficiază sau nu de dreptul de deducere a TVA.

„Documentele transmise vor purta sintagma ”conform cu originalul”, însuşite prin semnătura solicitantului, şi vor sta la baza operării/verificării datelor în aplicaţiile electronice de gestionare a ajutorului de stat şi la efectuarea verificărilor administrative ulterioare”, se precizează în comunicat.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

2 scaled.jpg

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe