Connect with us

EVENIMENT

Și-a TRANȘAT DE VIE iubita. Detalii ÎNFIORĂTOARE din dosarul unei crime care a șocat o țară întreagă

Publicat

criminal galati victima

Vasile Tofan este pensionarul din Galați care a șocat o țară întreagă după ce și-a omorât iubita, a tranșat-o în cadă și a aruncat bucați din corpul femeii, pe șoseaua de centură a municipiului.

Pentru faptele sale, la sfârșitul anului 2019, Tofan a fost condamnat la 26 de ani de închisoare cu executare.

Motivarea magistraților Tribunalului Galați a fost făcută publică și în ea se află și rechizitoriul procurorilor.

Scenele descrise de anchetatori, par desprinse din filmele de groază. Un detaliu șocant fiind acela că, sângele a sărit din corpul victimei și la un metru înălțime, pe pereții apartamenului în care s-a petrecut oribila faptă. Mai mult, femeia a fost tranșată de vie.

Tofan a cunoscut-o pe femeia care urma să îi devină victimă, în anul 2018, într-un local din Galați. În timp, între cei doi s-a dezvoltat o poveste de iubire, care a culmitat cu decesul soțului Dumitrei Plopeanu, în 2019.

CITEȘTE ȘI: Închisoare până la vârsta de 101 ani pentru un bărbat care și-a torturat, ucis și tranșat iubita

După decesul soțului, Dumitra Plopeanu avea planuri să se mute alături de Tofan.

Ziua crimei

În 16 iunie Dumitra s-a deplasat la locuința lui Tofan. Potrivit motivării instanței ” prima parte a zilei a decurs normal. Victima și inculpatul au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit, s-au uitat la televizor și au discutat. În jurul orei 18 00 , când victima se afla sub influența băuturilor alcoolice a început să vorbească și despre relațiile sale anterioare cu alți bărbați”.

Atunci, Dumitra i-ar fi spus bărbatului că el nu o mai este bun de nimic. Bărbatul plin de furie s-a dus în bucătărie și a luat un cuțit de bucătărie, a intrat în sufragerie și a închis ușa după el.

Momentul crimei

În timp ce Dumitra vorbea, Tofan a lovit-o cu cuțitul în spate, stropind cu sânge peretele din spatele ușii, în momentul în care a scos cuțitul din plagă. Femeia a încercat să fugă și sa se refugizeze în bucătărie, dar Tofan o urmărea.

Bărbatul i-a mai aplicat trei lovituri, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei și încerca să închidă ușa de la bucătărie. Una dintre lovituri a mers spre ceafa victimei și ”stropii de sânge proveniți din răni, au fost proiectați pe faianța din bucătărie, la o înălțime de peste 1 metru”, se mai arată în motivarea instanței.

Dumitra a căzut la pământ, iar Tofan s-a urcat peste ea și a început să o lovească cu cuțitul în zona gâtului, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei. Mișcările disperate ale femeii, în care încercă să se apere l-au împiedicat pe Tofan să îi lovească direct gâtul.

Femeia, cu ultimele puteri a scăpat de Tofan și a început să se târască spre ușa apartamentului, dar nu a reușit să ajungă decât în holul locuinței.

Acolo, Tofan, a înjunghiat-o în piept de trei ori. ”Aceste lovituri au cauzat hemoragie, sângele țâșnind pe ușa dressing ului din hol, ș i împrăștiindu-se, pe jos, până sub cuier. Aceste lovituri au condus la neutralizarea victimei, care a încetat să mai opună rezistență, fiind în stare de șoc și slăbită în urma hemoragiei.

În momentul în care inculpatul s-a asigurat că victima nu mai poate mișca, a hotărât să se deplaseze la garajul din apropiere pentru a lua saci și niște sacoșe. S-a îmbrăcat, s-a încălțat și i-a împins cu piciorul victima care horcăia în dreptul ușii de acces în apartament.

Femeia a fost tranșată de vie

După ce s-a întors de la garaj, bărbatul a luat corpul Dumitrei care se afla încă în viață, dar într-o stare critică și l-a aruncat în cadă.

Tofan a dat drumul la apă și a început să tranșeze corpul femeii. Detaliile descrise de anchetatori sunt înfiorătoare, prin modul în care Tofan a făcut bucăți corpul iubitei sale.

Mai exact, hemoragia masivă, provocată de tranșarea unei mâini și a unui picior a fost cauza oficială a decesului.

După ce a taiat corpul în bucăți și mai mici, le-a făcut pachet și le-a cărat în portbagajul mașinii. După s-a întors în apartament și a curățat locul crimei, a aruncat toate obiectele femeii sau orice lucru care ar fi avut legătură cu aceasta.

Bărbatul a fost denunțat chiar de fiul său.

”Audiat în faza judecății, inculpatul a recunoscut și relatat cum s-a petrecut totul arătând însă că nu își explică gestul său, punând totul pe seama unei potențiale intoxicații a sa cu o substanță necunoscută, ce i-ar fi fost pus în cafea de către persoana vătămată. Instanța nu va reține apărarea inculpatului având în vedere că teoria sa nu se coroborează cu nici un alt mijloc de probă.

Mai mult, instanța are în vedere modul complex și organizat în care a acționat inculpatul, acesta păstrându-și luciditatea, coborând la garaj pentru a se aproviziona cu saci, tăind victima, curățând urmele din apartament, transportând la autoturism sacii, conducând un autoturism pe drumurile publice, spălând portbagajul autoturismului, sunt aspecte ce conduc la concluzia că inculpatul a știut în fiecare moment ceea ce face, explicația (pe care inculpatul refuză să și-o însușească) a gestului său, este răbufnirea violentă urmare a remarcii cu tentă sexuală a victimei, totul pe fondul consumului de alcool, iar apoi, realizând ceea ce a făcut, inculpatul a încercat să scape de victimă și totodată de răspundere”, se arată în motivarea instanței.

Decizia dată de magistrații Tribunalului Galați, de 26 de ani de închisoare cu executare pentru omor calificat și profanare de cadavre, nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Galați.

Cristian Panu

sursă foto: adevărul.ro

 

 

 

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze, actualizată de Guvern. Ce se întâmplă cu facturile și taxa pe soare

Publicat

schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze, actualizată

A fost actualizată schema de sprijin pentru consumatorii de energie. De asemenea, a fost eliminată aplicarea taxei pe soare, pentru prosumatori.

Modificările OUG 27 au fost aprobate joi, 28 martie, de Guvern.

Acestea ”vor duce la scăderea prețului cu care producătorii vând fără a fi supraimpozitați

  • de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energie electrică
  • respectiv de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gaze naturale.

Aceste valori au fost stabilite în urma unor analize…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR și-a desemnat CANDIDATUL la Primăria Cluj. Călin Cozma: Sunt singurul dintre candidații înscriși NĂSCUT în Cluj-Napoca

Publicat

calin cozma e1711631939501.jpg

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a desemnat candidatul la Primăria Cluj-Napoca. Acesta este Călin Cozma, artist liric, bas-bariton cu peste 300 de spectacole interpretate pe scene internaționale, antreprenor cu afaceri în agricultură și horeca. A dezvoltat patronate și conduce federații naționale.

„Sunt singurul dintre candidații înscriși în competiție născut în Cluj-Napoca. Un clujean, român și patriot care își dorește să dezvolte confortul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu: nu este oportun. Nu mai suntem în pandemie

Publicat

magazinele nu vor fi închise în weekend. premierul marcel ciolacu:

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu consideră oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Spune că nu mai suntem în pandemie, să fie necesare astfel de măsuri.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Ce spune premierul Ciolacu

Din toate semnalele primite din rândul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță OFICIAL prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie

Publicat

plafonare tarife rca: marcel ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA.

„Prelungim cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe