Connect with us

EVENIMENT

Și-a TRANȘAT DE VIE iubita. Detalii ÎNFIORĂTOARE din dosarul unei crime care a șocat o țară întreagă

Publicat


criminal galati victima

Vasile Tofan este pensionarul din Galați care a șocat o țară întreagă după ce și-a omorât iubita, a tranșat-o în cadă și a aruncat bucați din corpul femeii, pe șoseaua de centură a municipiului.

Pentru faptele sale, la sfârșitul anului 2019, Tofan a fost condamnat la 26 de ani de închisoare cu executare.

Motivarea magistraților Tribunalului Galați a fost făcută publică și în ea se află și rechizitoriul procurorilor.

Scenele descrise de anchetatori, par desprinse din filmele de groază. Un detaliu șocant fiind acela că, sângele a sărit din corpul victimei și la un metru înălțime, pe pereții apartamenului în care s-a petrecut oribila faptă. Mai mult, femeia a fost tranșată de vie.

Tofan a cunoscut-o pe femeia care urma să îi devină victimă, în anul 2018, într-un local din Galați. În timp, între cei doi s-a dezvoltat o poveste de iubire, care a culmitat cu decesul soțului Dumitrei Plopeanu, în 2019.

CITEȘTE ȘI: Închisoare până la vârsta de 101 ani pentru un bărbat care și-a torturat, ucis și tranșat iubita

După decesul soțului, Dumitra Plopeanu avea planuri să se mute alături de Tofan.

Ziua crimei

În 16 iunie Dumitra s-a deplasat la locuința lui Tofan. Potrivit motivării instanței ” prima parte a zilei a decurs normal. Victima și inculpatul au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit, s-au uitat la televizor și au discutat. În jurul orei 18 00 , când victima se afla sub influența băuturilor alcoolice a început să vorbească și despre relațiile sale anterioare cu alți bărbați”.

Atunci, Dumitra i-ar fi spus bărbatului că el nu o mai este bun de nimic. Bărbatul plin de furie s-a dus în bucătărie și a luat un cuțit de bucătărie, a intrat în sufragerie și a închis ușa după el.

Momentul crimei

În timp ce Dumitra vorbea, Tofan a lovit-o cu cuțitul în spate, stropind cu sânge peretele din spatele ușii, în momentul în care a scos cuțitul din plagă. Femeia a încercat să fugă și sa se refugizeze în bucătărie, dar Tofan o urmărea.

Bărbatul i-a mai aplicat trei lovituri, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei și încerca să închidă ușa de la bucătărie. Una dintre lovituri a mers spre ceafa victimei și ”stropii de sânge proveniți din răni, au fost proiectați pe faianța din bucătărie, la o înălțime de peste 1 metru”, se mai arată în motivarea instanței.

Dumitra a căzut la pământ, iar Tofan s-a urcat peste ea și a început să o lovească cu cuțitul în zona gâtului, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei. Mișcările disperate ale femeii, în care încercă să se apere l-au împiedicat pe Tofan să îi lovească direct gâtul.

Femeia, cu ultimele puteri a scăpat de Tofan și a început să se târască spre ușa apartamentului, dar nu a reușit să ajungă decât în holul locuinței.

Acolo, Tofan, a înjunghiat-o în piept de trei ori. ”Aceste lovituri au cauzat hemoragie, sângele țâșnind pe ușa dressing ului din hol, ș i împrăștiindu-se, pe jos, până sub cuier. Aceste lovituri au condus la neutralizarea victimei, care a încetat să mai opună rezistență, fiind în stare de șoc și slăbită în urma hemoragiei.

În momentul în care inculpatul s-a asigurat că victima nu mai poate mișca, a hotărât să se deplaseze la garajul din apropiere pentru a lua saci și niște sacoșe. S-a îmbrăcat, s-a încălțat și i-a împins cu piciorul victima care horcăia în dreptul ușii de acces în apartament.

Femeia a fost tranșată de vie

După ce s-a întors de la garaj, bărbatul a luat corpul Dumitrei care se afla încă în viață, dar într-o stare critică și l-a aruncat în cadă.

Tofan a dat drumul la apă și a început să tranșeze corpul femeii. Detaliile descrise de anchetatori sunt înfiorătoare, prin modul în care Tofan a făcut bucăți corpul iubitei sale.

Mai exact, hemoragia masivă, provocată de tranșarea unei mâini și a unui picior a fost cauza oficială a decesului.

După ce a taiat corpul în bucăți și mai mici, le-a făcut pachet și le-a cărat în portbagajul mașinii. După s-a întors în apartament și a curățat locul crimei, a aruncat toate obiectele femeii sau orice lucru care ar fi avut legătură cu aceasta.

Bărbatul a fost denunțat chiar de fiul său.

”Audiat în faza judecății, inculpatul a recunoscut și relatat cum s-a petrecut totul arătând însă că nu își explică gestul său, punând totul pe seama unei potențiale intoxicații a sa cu o substanță necunoscută, ce i-ar fi fost pus în cafea de către persoana vătămată. Instanța nu va reține apărarea inculpatului având în vedere că teoria sa nu se coroborează cu nici un alt mijloc de probă.

Mai mult, instanța are în vedere modul complex și organizat în care a acționat inculpatul, acesta păstrându-și luciditatea, coborând la garaj pentru a se aproviziona cu saci, tăind victima, curățând urmele din apartament, transportând la autoturism sacii, conducând un autoturism pe drumurile publice, spălând portbagajul autoturismului, sunt aspecte ce conduc la concluzia că inculpatul a știut în fiecare moment ceea ce face, explicația (pe care inculpatul refuză să și-o însușească) a gestului său, este răbufnirea violentă urmare a remarcii cu tentă sexuală a victimei, totul pe fondul consumului de alcool, iar apoi, realizând ceea ce a făcut, inculpatul a încercat să scape de victimă și totodată de răspundere”, se arată în motivarea instanței.

Decizia dată de magistrații Tribunalului Galați, de 26 de ani de închisoare cu executare pentru omor calificat și profanare de cadavre, nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Galați.

Cristian Panu

sursă foto: adevărul.ro

 

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Tânăr șofer urmărit de poliţişti pe drumurile din două judeţe – era băut, fără permis și conducea un autoturism furat

Publicat

politist

Un şofer de 26 de ani a fost urmărit, miercuri dimineaţa, de poliţiştii şi jandarmii braşoveni, timp de mai multe minute, după ce refuzat să oprească la filtrele formate pentru a-l opri, pe raza judeţelor Braşov şi Prahova.

Conform IPJ Braşov, în jurul orei 5,50, printr-un apel la 112  a fost sesizat faptul că un autoturism care se îndreaptă dinspre Predeal spre Braşov ar fi condus de un şofer care se află sub influenţa alcoolului.

“Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Braşov şi de la poliţia municipiului Săcele, precum şi un jandarm din cadrul IJJ Braşov au constituit filtre rutiere în zona Dârste (la ieşirea spre Predeal din Braşov n.r.) pentru a-l opri. La vederea echipajelor, conducătorul auto a schimbat direcţia de deplasare, îndreptându-se spre Predeal, apoi spre judeţul Prahova. Echipajele de Poliţie, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor, au procedat la urmărirea autovehiculului în cauză. Conducătorul auto a trecut de două filtre ale IPJ Prahova, în Buşteni şi Sinaia, fiind oprit de poliţişti din cadrul IPJ Braşov pe un drum forestier de pe raza staţiunii Sinaia”, au precizat reprezentanții IPJ Braşov.

La testarea şoferului, un tânăr de 26 de ani, din Sibiu, acesta avea alcoolemia de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii braşoveni în baza de date, aceştia au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române. Mai mult, autoturismul la volanul căruia se afla ar fi fost sustras de pe raza oraşului Predeal.

Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unui procuror, a menţionat sursa citată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanțul măsurilor pentru prevenirea coronavirusului în România: 26 de persoane în carantină și peste 2.000 de persoane monitorizate la domiciliu

Publicat

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus, 26 de persoane se află în carantină, 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, iar 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv, sunt în analiză la Institutul Matei Balș, au anunțat miercuri dimineață reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică format la nivelul Guverului României.

Aceștia mai precizează că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la coronavirus.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ în Gorj și Dolj după vizita italianului cu coronavirus. Ar fi intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane, în perioada în care a stat în România

”Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, transmit reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

”Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000. În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile”, au mai transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ în Gorj și Dolj după vizita italianului cu coronavirus. Ar fi intrat în contact cu cel puțin 50 de persoane, în perioada în care a stat în România

Publicat

În urma confirmării infectării cu coronavirus a cetățeanului italian care a vizitat în perioada 18-22 februarie România, autoritățile au fost puse în alertă. În județului Gorj s-a luat decizia convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a pune în aplicare, în cel mai scurt timp, măsurile care se impun în astfel de situații, au anunțat, miercuri dimineața, reprezentanții prefecturii.

”În primă fază a fost inițiată o investigație epidemiologică cu privire la persoanele care au avut contact apropiat direct sau indirect cu cetățeanul italian.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul măsurilor pentru prevenirea coronavirusului în România: 26 de persoane în carantină și peste 2.000 de persoane monitorizate la domiciliu

Trebuie subliniat faptul că, până în acest moment, nicio persoană identificată care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a prezentat simptome care sa conducă la ideea că ar fi infectată cu acest virus.

Totodată, nu a fost înregistrată nicio solicitare în unitățile de primiri urgențe sau prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 de la persoane care să prezinte simptome specifice infectării cu Covid-19”, au precizat autoritățile din Gorj.

Persoanelor care au intrat în contact apropiat direct cu cetățeanul italian li s-au prelevat probe biologice, care în cursul nopții au fost transportate la Institutul Național Matei Balș din București, după care a fost luată măsura izolării acestora la domiciliu, sub supraveghere.

Investigația epidemiologică va continua pentru identificarea altor persoane care au intrat în contact apropiat cu cetățeanul italian.

*Potrivit prefectului județului Dolj, italianul infectat cu coronavirus ar intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane în România

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a spus, marţi seară, că sunt analizate înregistrările video pentru a se vedea ce a făcut cetăţeanul italian în România şi cu cine a intrat în contact. El a spus că a fost identificată maşina pe care acesta a închiriat-o şi care, la două zile după ce a fost predată firmei de închiriere, a fost închiriată de altcineva.

“Fiind închiriată la două zile, adică la 48 de ore, nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic. (Prezintă interes – n.r.) doar pentru cel care a preluat maşina din partea firmei”, a spus prefectul, potrivit News.ro.

El a spus că, din ce s-a reuşit să se stabilească până în prezent, italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, nu doar în judeţul Dolj, fiind vorba despre persoanele din avion de la venire şi de la plecare şi reprezentanţii firme de închiriere a maşinilor.

Prefectul a mai spus că s-a primit o listă a pasagerilor, dar este doar cu nume şi prenume, şi se aşteaptă obţinerea uneia care să includă şi CNP-uri, pentru a putea fi găsite persoanele.

“Am înţeles că în Gorj a fost şi la o primărie să-şi plătească impozitele pentru că avea o firmă în zonă, deci a intrat în contact şi cu angajaţii”, a afirmat el.

Prefectul a afirmat că reprezentanţii DSP vor stabili dacă se impune ca persoanele care au intrat în contact cu cetăţeanul italian să fie duse în centre de carantină.

*De teamă carantinei, nimeni nu mai recunoaște acum că l-a întâlnit sau văzut pe italian

Până acum, s-au recoltat probe de la 12 persoane din Gorj și Dolj cu care italianul a intrat în contact, rude, dar și parteneri de afaceri, potrivit Pro TV.

Aseară, medicii au mers la persoanele cu care a intrat italianul în contact pentru a ridică probe în vederea efectuării analizelor epidemiologice.

”S-a învârtit în Târgu Jiu, în Pesteana nu a stat decât foarte puțin timp, la venire și plecare, probabil cât și-a revăzut neamurile și apoi a plecat la apartamentul din Târgu Jiu. Toată lumea își pune tot felul de întrebări, nu este de neluat în seamă”, a declarat Vasile Vladuleanu, primarul comunei Bâlteni.

Potrivit Pro TV, cetățeanul italian a trecut și pe la sediul Primăriei Drăgușești pentru a plăti unele taxe. De azi localnicii, nu vor mai avea acces în instituție.

”O să oprim accesul cetățenilor din comună în instituție, o să fie un om pe hol, care să ia legătură cu toți cetățenii. Noi continuăm activitatea la Drăguțești, dar încercăm să protejăm și cetățenii și angajații primăriei. Doamna care a intrat în contact cu acel domn am înțeles că va intra în carantină”, a declarat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.

Între timp, primarul unei alte localități s-a prezentat azi-noapte la spital pentru a anunța că a intrat în contact cu un cetățean italian, dar nu știa sigur dacă era chiar bărbatul diagnosticat cu coronavirus.

”Cred că este o coincidență, a fost persoană italiană, dar nu e acea persoană la care dumneavoastră faceți referire. De ce să mă caute acasă când vin eu”, a declarat Sorin București, primarul comunei Slivilești.

*Cetățeanul italian a vizitat și rudele soției, de la Craiova, între 18 și 22 februarie, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. El se află acum sub supravegherea medicilor din Rimini

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, referitor la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, că bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

“Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a mai preciuat că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în 18 februarie.

”În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere”, a arătat sursa citată.

Anterior, autorităţile române au transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România.

Surse: Prefectura Gorj; stirileprotv.ro; news.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziţii la persoane suspectate de contrabandă cu amortizoare pentru arme, în București și în județul Argeș

Publicat

perchezitii

Trei percheziţii domiciliare au loc, miercuri, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş. Poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descins la persoane bănuite de contrabandă cu amortizoare pentru arme.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul Operaţiunii SILENCER 2020, în cooperare cu Poliţia Germană, în vederea scoaterii din circuitul ilegal a unor dispozitive interzise la deţinere (amortizoare de zgomot), introduse în România prin contrabandă calificată, informează reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, operaţiunea se desfăşoară împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Argeş şi beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Institutului Naţional de Criminalistică şi al luptătorilor SIAS din cadrul IGPR.

Citește mai departe