Connect with us

EVENIMENT

Și-a TRANȘAT DE VIE iubita. Detalii ÎNFIORĂTOARE din dosarul unei crime care a șocat o țară întreagă

Publicatcriminal galati victima

Vasile Tofan este pensionarul din Galați care a șocat o țară întreagă după ce și-a omorât iubita, a tranșat-o în cadă și a aruncat bucați din corpul femeii, pe șoseaua de centură a municipiului.

Pentru faptele sale, la sfârșitul anului 2019, Tofan a fost condamnat la 26 de ani de închisoare cu executare.

Motivarea magistraților Tribunalului Galați a fost făcută publică și în ea se află și rechizitoriul procurorilor.

Scenele descrise de anchetatori, par desprinse din filmele de groază. Un detaliu șocant fiind acela că, sângele a sărit din corpul victimei și la un metru înălțime, pe pereții apartamenului în care s-a petrecut oribila faptă. Mai mult, femeia a fost tranșată de vie.

Tofan a cunoscut-o pe femeia care urma să îi devină victimă, în anul 2018, într-un local din Galați. În timp, între cei doi s-a dezvoltat o poveste de iubire, care a culmitat cu decesul soțului Dumitrei Plopeanu, în 2019.

CITEȘTE ȘI: Închisoare până la vârsta de 101 ani pentru un bărbat care și-a torturat, ucis și tranșat iubita

După decesul soțului, Dumitra Plopeanu avea planuri să se mute alături de Tofan.

Ziua crimei

În 16 iunie Dumitra s-a deplasat la locuința lui Tofan. Potrivit motivării instanței ” prima parte a zilei a decurs normal. Victima și inculpatul au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit, s-au uitat la televizor și au discutat. În jurul orei 18 00 , când victima se afla sub influența băuturilor alcoolice a început să vorbească și despre relațiile sale anterioare cu alți bărbați”.

Atunci, Dumitra i-ar fi spus bărbatului că el nu o mai este bun de nimic. Bărbatul plin de furie s-a dus în bucătărie și a luat un cuțit de bucătărie, a intrat în sufragerie și a închis ușa după el.

Momentul crimei

În timp ce Dumitra vorbea, Tofan a lovit-o cu cuțitul în spate, stropind cu sânge peretele din spatele ușii, în momentul în care a scos cuțitul din plagă. Femeia a încercat să fugă și sa se refugizeze în bucătărie, dar Tofan o urmărea.

Bărbatul i-a mai aplicat trei lovituri, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei și încerca să închidă ușa de la bucătărie. Una dintre lovituri a mers spre ceafa victimei și ”stropii de sânge proveniți din răni, au fost proiectați pe faianța din bucătărie, la o înălțime de peste 1 metru”, se mai arată în motivarea instanței.

Dumitra a căzut la pământ, iar Tofan s-a urcat peste ea și a început să o lovească cu cuțitul în zona gâtului, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei. Mișcările disperate ale femeii, în care încercă să se apere l-au împiedicat pe Tofan să îi lovească direct gâtul.

Femeia, cu ultimele puteri a scăpat de Tofan și a început să se târască spre ușa apartamentului, dar nu a reușit să ajungă decât în holul locuinței.

Acolo, Tofan, a înjunghiat-o în piept de trei ori. ”Aceste lovituri au cauzat hemoragie, sângele țâșnind pe ușa dressing ului din hol, ș i împrăștiindu-se, pe jos, până sub cuier. Aceste lovituri au condus la neutralizarea victimei, care a încetat să mai opună rezistență, fiind în stare de șoc și slăbită în urma hemoragiei.

În momentul în care inculpatul s-a asigurat că victima nu mai poate mișca, a hotărât să se deplaseze la garajul din apropiere pentru a lua saci și niște sacoșe. S-a îmbrăcat, s-a încălțat și i-a împins cu piciorul victima care horcăia în dreptul ușii de acces în apartament.

Femeia a fost tranșată de vie

După ce s-a întors de la garaj, bărbatul a luat corpul Dumitrei care se afla încă în viață, dar într-o stare critică și l-a aruncat în cadă.

Tofan a dat drumul la apă și a început să tranșeze corpul femeii. Detaliile descrise de anchetatori sunt înfiorătoare, prin modul în care Tofan a făcut bucăți corpul iubitei sale.

Mai exact, hemoragia masivă, provocată de tranșarea unei mâini și a unui picior a fost cauza oficială a decesului.

După ce a taiat corpul în bucăți și mai mici, le-a făcut pachet și le-a cărat în portbagajul mașinii. După s-a întors în apartament și a curățat locul crimei, a aruncat toate obiectele femeii sau orice lucru care ar fi avut legătură cu aceasta.

Bărbatul a fost denunțat chiar de fiul său.

”Audiat în faza judecății, inculpatul a recunoscut și relatat cum s-a petrecut totul arătând însă că nu își explică gestul său, punând totul pe seama unei potențiale intoxicații a sa cu o substanță necunoscută, ce i-ar fi fost pus în cafea de către persoana vătămată. Instanța nu va reține apărarea inculpatului având în vedere că teoria sa nu se coroborează cu nici un alt mijloc de probă.

Mai mult, instanța are în vedere modul complex și organizat în care a acționat inculpatul, acesta păstrându-și luciditatea, coborând la garaj pentru a se aproviziona cu saci, tăind victima, curățând urmele din apartament, transportând la autoturism sacii, conducând un autoturism pe drumurile publice, spălând portbagajul autoturismului, sunt aspecte ce conduc la concluzia că inculpatul a știut în fiecare moment ceea ce face, explicația (pe care inculpatul refuză să și-o însușească) a gestului său, este răbufnirea violentă urmare a remarcii cu tentă sexuală a victimei, totul pe fondul consumului de alcool, iar apoi, realizând ceea ce a făcut, inculpatul a încercat să scape de victimă și totodată de răspundere”, se arată în motivarea instanței.

Decizia dată de magistrații Tribunalului Galați, de 26 de ani de închisoare cu executare pentru omor calificat și profanare de cadavre, nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Galați.

Cristian Panu

sursă foto: adevărul.ro

 

 

 

 

 

EVENIMENT

Ștampila, eliminată din semnăturile oficiale, la Ministerul Dezvoltării

Publicat

Cseke Attila a decis, prin ordin de ministru, că în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) nu vor mai fi folosite sigiliul sau ștampila, certificarea autenticității și forța juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului ori a persoanei competente.

Ordinul de ministru face referire și la persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică care nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA, transmite MDLPA.

Dispozițiile acestui ordin se aplică și la nivelul instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum și la nivelul unităților care funcționează sub autoritatea MDLPA.

Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ștampila este necesară numai pentru proiectele și actele normative adoptate sau emise de instituțiile sau autoritățile publice enumerate în Constituție. Această prevedere va fi aplicată și pentru actele și documentele folosite în relația cu MDLPA, a precizat ministrul: „funcționarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ștampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii”.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la acoperişul unei şcoli din Moglăneşti, județul Harghita

Publicat

Pompierii militari şi civili intervin, luni, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la acoperişul unei şcoli din Moglăneşti, localitate componentă a municipiului Topliţa, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenţie, focul se manifesta pe o suprafaţă de 40 metri pătraţi din acoperişul clădirii.

Incendiu este localizat şi se acţionează pentru lichidare în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Sărmaş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că în şcoală nu se afla nimeni, apelul la 112 fiind făcut de un taximetrist care trecea prin zonă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

O ambulanţă şi un autoturism, implicate într-un accident pe DN 71, județul Dâmbovița. Două persoane – rănite

Publicat

ambulanta

O ambulanţă şi un autoturism au fost implicate, luni dimineaţă, într-un accident pe DN 71, pe raza localităţii Ulmi, două persoane fiind rănite, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

“Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a stabilit că, pe drumul naţional 71, s-a produs o coliziune între două autovehicule (un autoturism şi o ambulanţă), conduse de doi bărbaţi în vârstă de 35 şi 38 de ani. Evenimentul rutier a fost soldat cu rănirea a două persoane din autoturism, respectiv bărbatul de 35 de ani şi un pasager în vârstă de 26 de ani, cei doi fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact frotal între două autoturisme pe DN 14, județul Sibiu. Două persoane rănite

Publicat

Un accident rutie a avut loc pe DN 14, în zona localitatii Laslea, județul Sibiu.Două autoturisme s-au ciocnit freontal, iar în urma impactului ambii șoferi au fost răniți.

Din primele verificări, un medieșean în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism spre Sighișoara, s-a angajat în efectuarea unei depășiri fără să se asigure, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autoturism condus reg din sens opus de catre un barbat in varsta de 41 de ani, din Dumbraveni.

În urma impactului, cei doi șoferi au suferit vătămări corporale și au fost transportațti la spital conștienți.

Polițiștii medieșeni întocmesc actele premergatoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili toate circumstanțele exacte ale producerii acestui accident.

În zona se circulă îngreunat.

Citește mai departe