Connect with us

EVENIMENT

Și-a TRANȘAT DE VIE iubita. Detalii ÎNFIORĂTOARE din dosarul unei crime care a șocat o țară întreagă

Publicat


criminal galati victima

Vasile Tofan este pensionarul din Galați care a șocat o țară întreagă după ce și-a omorât iubita, a tranșat-o în cadă și a aruncat bucați din corpul femeii, pe șoseaua de centură a municipiului.

Pentru faptele sale, la sfârșitul anului 2019, Tofan a fost condamnat la 26 de ani de închisoare cu executare.

Motivarea magistraților Tribunalului Galați a fost făcută publică și în ea se află și rechizitoriul procurorilor.

Scenele descrise de anchetatori, par desprinse din filmele de groază. Un detaliu șocant fiind acela că, sângele a sărit din corpul victimei și la un metru înălțime, pe pereții apartamenului în care s-a petrecut oribila faptă. Mai mult, femeia a fost tranșată de vie.

Tofan a cunoscut-o pe femeia care urma să îi devină victimă, în anul 2018, într-un local din Galați. În timp, între cei doi s-a dezvoltat o poveste de iubire, care a culmitat cu decesul soțului Dumitrei Plopeanu, în 2019.

CITEȘTE ȘI: Închisoare până la vârsta de 101 ani pentru un bărbat care și-a torturat, ucis și tranșat iubita

După decesul soțului, Dumitra Plopeanu avea planuri să se mute alături de Tofan.

Ziua crimei

În 16 iunie Dumitra s-a deplasat la locuința lui Tofan. Potrivit motivării instanței ” prima parte a zilei a decurs normal. Victima și inculpatul au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit, s-au uitat la televizor și au discutat. În jurul orei 18 00 , când victima se afla sub influența băuturilor alcoolice a început să vorbească și despre relațiile sale anterioare cu alți bărbați”.

Atunci, Dumitra i-ar fi spus bărbatului că el nu o mai este bun de nimic. Bărbatul plin de furie s-a dus în bucătărie și a luat un cuțit de bucătărie, a intrat în sufragerie și a închis ușa după el.

Momentul crimei

În timp ce Dumitra vorbea, Tofan a lovit-o cu cuțitul în spate, stropind cu sânge peretele din spatele ușii, în momentul în care a scos cuțitul din plagă. Femeia a încercat să fugă și sa se refugizeze în bucătărie, dar Tofan o urmărea.

Bărbatul i-a mai aplicat trei lovituri, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei și încerca să închidă ușa de la bucătărie. Una dintre lovituri a mers spre ceafa victimei și ”stropii de sânge proveniți din răni, au fost proiectați pe faianța din bucătărie, la o înălțime de peste 1 metru”, se mai arată în motivarea instanței.

Dumitra a căzut la pământ, iar Tofan s-a urcat peste ea și a început să o lovească cu cuțitul în zona gâtului, în timp ce femeia se lupta pentru viața ei. Mișcările disperate ale femeii, în care încercă să se apere l-au împiedicat pe Tofan să îi lovească direct gâtul.

Femeia, cu ultimele puteri a scăpat de Tofan și a început să se târască spre ușa apartamentului, dar nu a reușit să ajungă decât în holul locuinței.

Acolo, Tofan, a înjunghiat-o în piept de trei ori. ”Aceste lovituri au cauzat hemoragie, sângele țâșnind pe ușa dressing ului din hol, ș i împrăștiindu-se, pe jos, până sub cuier. Aceste lovituri au condus la neutralizarea victimei, care a încetat să mai opună rezistență, fiind în stare de șoc și slăbită în urma hemoragiei.

În momentul în care inculpatul s-a asigurat că victima nu mai poate mișca, a hotărât să se deplaseze la garajul din apropiere pentru a lua saci și niște sacoșe. S-a îmbrăcat, s-a încălțat și i-a împins cu piciorul victima care horcăia în dreptul ușii de acces în apartament.

Femeia a fost tranșată de vie

După ce s-a întors de la garaj, bărbatul a luat corpul Dumitrei care se afla încă în viață, dar într-o stare critică și l-a aruncat în cadă.

Tofan a dat drumul la apă și a început să tranșeze corpul femeii. Detaliile descrise de anchetatori sunt înfiorătoare, prin modul în care Tofan a făcut bucăți corpul iubitei sale.

Mai exact, hemoragia masivă, provocată de tranșarea unei mâini și a unui picior a fost cauza oficială a decesului.

După ce a taiat corpul în bucăți și mai mici, le-a făcut pachet și le-a cărat în portbagajul mașinii. După s-a întors în apartament și a curățat locul crimei, a aruncat toate obiectele femeii sau orice lucru care ar fi avut legătură cu aceasta.

Bărbatul a fost denunțat chiar de fiul său.

”Audiat în faza judecății, inculpatul a recunoscut și relatat cum s-a petrecut totul arătând însă că nu își explică gestul său, punând totul pe seama unei potențiale intoxicații a sa cu o substanță necunoscută, ce i-ar fi fost pus în cafea de către persoana vătămată. Instanța nu va reține apărarea inculpatului având în vedere că teoria sa nu se coroborează cu nici un alt mijloc de probă.

Mai mult, instanța are în vedere modul complex și organizat în care a acționat inculpatul, acesta păstrându-și luciditatea, coborând la garaj pentru a se aproviziona cu saci, tăind victima, curățând urmele din apartament, transportând la autoturism sacii, conducând un autoturism pe drumurile publice, spălând portbagajul autoturismului, sunt aspecte ce conduc la concluzia că inculpatul a știut în fiecare moment ceea ce face, explicația (pe care inculpatul refuză să și-o însușească) a gestului său, este răbufnirea violentă urmare a remarcii cu tentă sexuală a victimei, totul pe fondul consumului de alcool, iar apoi, realizând ceea ce a făcut, inculpatul a încercat să scape de victimă și totodată de răspundere”, se arată în motivarea instanței.

Decizia dată de magistrații Tribunalului Galați, de 26 de ani de închisoare cu executare pentru omor calificat și profanare de cadavre, nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Galați.

Cristian Panu

sursă foto: adevărul.ro

 

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un arhitect şef din Sibiu, reţinut pentru mită de 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar

Publicat

Arhitectul şef al Primăriei din comuna Şelimbăr a fost reţinut după ce a luat mită 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES, de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Parchetul Sibiu, Ioan Veştemean.

“În fapt s-a reţinut că suspectul, funcţionar public angajat al unei primării de pe raza judeţului Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a condiţionat, în mod insidios, dezvoltatorului imobiliar îndeplinirea acestor atribuţii de serviciu, respectiv avizarea favorabilă a unor documentaţii prealabile obţinerii autorizaţiei de construire, de încheierea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă în drept de complicele său şi faptic de către el şi soţia sa, obţinând astfel un profit material injust al acestei societăţi de arhitectură, foloase materiale necuvenite care, în mod mediat, au ajuns în posesia familiei suspectului. De asemenea, soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză, şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei, în valoare de 2.500 euro şi, respectiv, 1.000 euro”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, “în urma cercetărilor penale efectuate, s-a mai stabilit că acelaşi funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a procedat la îndeplinirea unor acte din sfera îndatoririlor sale de serviciu, respectiv verificarea şi avizarea de documentaţii de arhitectură, întocmite pentru doi dezvoltatori imobiliari de către societatea de arhitectură condusă faptic de el şi soţia sa, contribuind astfel la realizarea unui folos pentru sine şi pentru soţia sa”.

Din octombrie 2019 procurorul a decis schimbarea încadrării juridice a faptei, urmând să fie efectuată urmărirea penală pentru luate de mită, dare de mită, complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

“Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 15.01.2020, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (două infracţiuni), iar la data de 17.01.2020 a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul aceloraşi infracţiuni săvârşite de funcţionarul public”, se mai arată în comunicat.

Arhitectul şef a fost reţinut, joi, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi complicitate la comiterea infracţiunilor de corupţie, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de vineri, procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză.

Comuna Şelimbăr este considerată una din cele mai bogate localităţi din judeţul Sibiu. Şelimbărul se află în vecinătatea municipiului Sibiu şi este localitatea cu primul mall din judeţ şi în care s-au construit cele mai multe locuinţe din mediul rural din judeţul Sibiu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat din Brăila cercetat penal, după ce a vânat și mâncat o pasăre pe cale de dispariție

Publicat

Poliţiştii au deschis o anchetă, la sesizarea Societăţii Ornitologice Române, pentru a cerceta dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni în cazul găsirii, pe terenul unui localnic din localitatea brăileană Victoria, a resturilor dintr-o gâscă cu gât roşu, pasăre protejată de lege.

Societatea Ornitologică Română a semnalat, joi, dispariţia celei de-a treia din cele zece exemplare de gâscă cu gât roşu monitorizate de ornitologi în cadrul unui proiect european, resturi din aceasta fiind găsite într-o gospodărie din judeţul Brăila.

“Poliţiştii au fost sesizaţi, de către un angajat din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Brăila, cu privire la faptul că pe raza localităţii Victoria s-ar fi comis o faptă de braconaj cinegetic. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că pe terenul unui localnic în vârstă de 52 de ani se află resturi ce provin de la o pasăre. Terenul respectiv nu este împrejmuit cu gard, iar în prezent este folosit pentru depozitarea hranei de animale. Bărbatul nu deţine calitatea de vânător şi nu este deţinător legal de armă de vânătoare. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, potrivit IPJ Brăila.

Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai ameninţate specii la nivel global, cuibăreşte în zona arctică a Rusiei şi iernează de-a lungul coastelor nordice şi vestice ale Mării Negre, iar în contextul existenţei unor lacune în cunoaşterea locurilor de cuibărit, ornitologii au decis monitorizarea a zece exemplare.

“Din decembrie până acum am pierdut trei exemplare cu emiţător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi (joi n.r.), în curtea unui sătean din Victoria, judeţul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date la câine. Lângă bucăţi din ea, emiţătorul şi inele ornitologice aplicate de specialiştii din proiectul ‘Teren sigur pentru gâştele cu gât roşu’. Din păcate, a pierde trei din zece păsări cu transmiţător este extrem de îngrijorător”, au scris reprezentanţii SOR pe pagina de Facebook a organizaţiei.

În luna decembrie a anului trecut, semnalul primit de la transmiţătorul unui alt exemplar de gâscă cu gât roşu a încetat în apropiere de Balta Albă, iar pe 4 ianuarie, ornitologii au găsit emiţătorul de la un alt exemplar pe un teren agricol. În acest ultim caz, reprezentanţii SOR cred că pasărea trăieşte.

Proiectul “Teren sigur pentru gâştele cu gât roşu”, derulat de Societatea Bulgară pentru protecţia Păsărilor în parteneriat cu mai multe organizaţii, printre care şi SOR, are drept obiectiv general conservarea speciei şi un buget de circa 2,6 milioane de euro. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O româncă a murit într-un cumplit accident în Italia, după ce s-a izbit violent cu mașina de un autobuz plin cu pasageri

Publicat

accident
sursa foto: ilcoriere.net

O femeie româncă de 49 de ani și-a pierdut viața într-un cumplit accident produs în Italia. Potrivit presei locale, tragedia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în Piemonte, Italia.

Din primele informații, se pare că femeia a fost vinovată de producerea accidentului, după ce a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar autoturismul său s-a izbit frontal de un autobuz plin cu pasageri.

accident

După impactul violent, autotutrismul a ieșit din decor, pe câmpul de la marginea șoselei.

Potrivit ilcoriere.net, echipajele de salvare ajunse la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru femeie, declarând decesul acesteia.

accident

Din primele informații, se pare că femeia a pierdut controlul asupra volanului din cauza unei depășiri neregulamentare.

Potrivit sursei citate, mai mulți pasageri din autobuz au suferit contuzii ușoare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevă răpită și obligată să întrețină relații sexuale cu primarul unei comune din județul Iași, chiar în sediul Primăriei

Publicat

Primarul unei comune din județul Iași se află în centrul unui scandal uriaș în urma publicării motivării deciziei pronunțate de magistrați într-un dosar de proxenetism, în care mai mulți bărbați din Pașcani sunt acuzaţi că ar fi racolat şi obligat 12 fete să se prostitueze, unele dintre ele minore, faptele având loc în perioada 2007-2009.

Damian Butnariu, primarul din Mogoşeşti-Siret a recunoscut în faţa judecătorilor că a beneficiat de serviciile sexuale ale unor copile traficate, mai exact, a făcut sex cu două fete de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie din zona Paşcaniului.

Potrivit publicației ziaruldeiasi.ro, numele lui Damian Butnariu a ajuns în scriptele poliţiştilor de la Paşcani, pentru prima dată, în 2007. Atunci, o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa.

„Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar.

Diana și sora sa în vârstă de 16 ani au fost racolate, șantajate și abuzate de unul dintre proxeneți

În declarația dată la poliție, Diana a povestit ce s-a întâmplat înainte de a ajunge ca prostituată în biroul primarului din Mogoşeşti-Siret. Fata a spus că, în acea vară, ea şi sora sa – în vârstă de 16 ani – au avut un conflict cu mama lor şi au plecat de acasă. Amândouă erau bursiere şi primeau alocaţie, şi au decis să se mute cu gazdă în Paşcani. Un tânăr la care au apelat le-a dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele din Paşcani. Acesta le-a abuzat sexual încă din a doua seară, scenele fiind filmate.

„În zilele următoare, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va face publice înregistrări video ale relaţiilor sexuale întreţinute cu victima“, se arată în motivarea sentinţei pronunțate de magistrați.

După câteva zile, mama celor două surori a făcut plângere, iar Buduroi a trimis fetele la Poliţie.

Răpită de la școală și amenințată cu moartea, Diana a fost vândută primarului pentru 100 de lei

Ulterior, în toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“.

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

În acelaşi document se mai precizează că primarul şi-a menţinut declaraţia şi în timpul procesului.

Potrivit raportului de evaluare psihologică a Dianei, „Aceasta suferă de sindrom de stres postraumatic şi tulburări asociate acestuia (anxietate, depresie, furie şi iritabilitate crescute, experienţe intruzive, evitare defensivă, disociere, conflicte sexuale, comportament sexual disfuncţional, percepţie de sine afectată, comportamet suicidar, comportament sexual neadecvat, simptome somatice), ca urmare a experienţei traumatice la care a fost supusă de inculpatul Buduroi Adrian (viol, lipsire de libertate, trafic). Mai reţine instanţa că, potrivit specialiştilor, victima a descris cu claritate experienţa traumatică, iar limbajul nonverbal a fost congruent cu limbajul verbal“, se mai arată în documentul citat.

Adrian Buduroi, proxenetul care i-a vândut minore lui Butnariu, a fost condamnat în prima instanță la 15 ani de închisoare. Pe lista condamnaţilor de la Tribunal se numără şi fiul unui fost poliţist din Paşcani, Constantin Cojocaru, zis „Calcan“, un interlop renumit în zonă. Acesta a primit 18 ani de închisoare, el fiind implicat şi într-un dosar de trafic de droguri. Andrei Afloarei, un alt acuzat, a primit 9 ani de închisoare, în timp ce în cazul unei femei acuzate faptele s-au prescris.

Sentinţa nu este definitivă şi, în perioada următoare, procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește mai departe