Connect with us

ACTUALITATE

Și producătorii de legume în spații protejate de la Botoșani și-au primit banii înainte de Crăciun

Publicat

sere1.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a anunțat astăzi că a efectuat plata ajutorului de minimis aferent programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.

Suma plătită celor 64 de beneficiari eligibili de la Botoșani este de 689.166,08 lei.

Sprijinul financiar acordat este de 2.210 euro/beneficiar/cultură/1000mp la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 de 4,8725 lei/euro”, a explicat directorul executiv al APIA Botoșani, Liviu-Stelian Zaharia.

Suma plătită se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 64 care au accesat această formă de ajutor de minimis în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.651/2021 privind aprobarea programului de susținere a producției de  legume în spații protejate pentru anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare, a mai adăugat sursa citată.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Dosare PENALE la Cluj, pentru conducerea de autovehicule sub influență. Doi șoferi erau DROGAȚI. Un altul a ajuns după gratii

Publicat

sofer alcool droguri.jpg

Polițiștii rutieri clujeni au depistat în trafic mai mulți șoferi care s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În weekendul care a trecut, polițiștii Compartimentul Rutier din Huedin au oprit pentru control un autoturism condus pe strada P.A. Munteanu, de către un bărbat de 34 de ani.

Testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind astfel condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Și polițișrii din Turda au depistat un șofer care se afla sub influența drogurilor.

Este vorba de un tânăr de 18 de ani, din Câmpia Turzii, care se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Turda.
În cadrul controlului efectuat de către polițiști, tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv.

S-au urcat beți la volan

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, au depistat și ei un bărbat în vârstă de 49 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Bobâlnei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reținut 24 de ore pentru conducere sub influența alcoolului

Polițiștii Secției…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Au fost reluate lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani

Publicat

gethumb.details.php .jpg

Săptămâna aceasta, au fost reluate lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani.
În imagini, lucrări de dezafectare a podului de la km 21+200 (Ceplenița) și reparații la podul de la km 21+883 (Scobinți, jud. Iași).
Antreprenor – asocierea SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (lider) – SC Mavgo Holding SRL- Vahostav SK – Trameco SA.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Afacere pe timp de pandemie: Rafturi cu bunătăți din grădină și seră în fața porții casei. Model pentru fermierii din Botoșani

Publicat

sandu 4 1536x1024 1 1000x600.jpg

O familie din comuna Săndulești a dezvoltat o afacere locală în agricultură, Sere Săndulești, iar produsele sunt expuse spre vânzare chiar în poarta casei, relatează cluj24.ro

”Doamna Maria Vălean a dorit să beneficieze de avantajul de a locui la o stradă principală din comună și a făcut la poarta dumneaei o gheretă destul de interesantă, unde își expune tot ceea ce pregătește de-a lungul anului din propria grădină, serele familiei și livadă: murături, dulcețuri, bulion, dar și fructe și legume proaspete.

Cei care merg la Cheile Turzii pe ruta Săndulești cunosc această locație și produsele doamnei Maria”, au spus reprezentanții Grupului de Acțiune Locală (GAL) ”Poarta Apusenilor”.

Primarul din Săndulești, Călin Fărgaciu, susține că ideea familiei Vălean este demn de urmat și de alți fermieri.

”Soții Vălean sunt pensionari harnici. Au produse de calitate și noi încurajăm pe toată lumea să deruleze astfel de mici afaceri de familie”, a spus Fărgaciu.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

România, printre ţările cu cea mai redusă scădere a cheltuielilor aferente consumului gospodăriilor în 2020

Publicat

bani.png

Cheltuielile aferente consumului gospodăriilor au scăzut cu 8% în 2020 comparativ cu 2019, cea mai semnificativă reducere anuală de când se publică aceste date, şi este cauzată de efectele pandemiei de coronavirus, a anunţat luni Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Măsurile de distanţare socială, restricţiile impuse de guverne privind libera circulaţie şi activităţile economice neesenţiale au afectat sever cheltuielile aferente consumului gospodăriilor.

Toate statele membre UE au raportat în 2020 o scădere a cheltuielilor aferente consumului gospodăriilor. Datele pentru România, Grecia, Germania, Belgia, Franţa, Croaţia, Cipru, Ungaria, Olanda şi Portugalia sunt provizorii, menţionează Eurostat.

Cel mai semnificativ declin a fost înregistrat în Malta

Comparând 2019 cu 2020, cel mai semnificativ declin a fost înregistrat în Malta (minus 22,2%), Croaţia (minus 16,2%), Spania minus 15,8%) şi Grecia (minus 15,6%), iar cea mai redusă scădere a fost în Slovacia (minus 2,3%), Danemarca (minus 2,4%), Lituania (minus 2,8%), Polonia (minus 3,3%), Suedia (minus 3,8%) şi România (minus 4,3%).

eurostat

Recent, Eurostat a informat că în 2020 cel mai semnificativ declin în cheltuielile aferente consumului gospodăriilor a fost observat anul trecut la categoria „restaurante şi hoteluri” (minus 38% comparativ cu 2019), „îmbrăcăminte şi încălţăminte”, „transport” şi „activităţi recreative şi culturale” (toate cu minus 17%). În schimb, cel mai important avans s-a înregistrat la „alimente şi băuturi non-alcoolice” (3%) şi „comunicaţii” (2%).

În 2020, peste un sfert (26%) din cheltuielile aferente consumului gospodăriilor au fost alocate pentru „locuinţă, apă, electricitate, gaz şi alţi combustibili”, înaintea „alimentelor şi băuturilor non-alcoolice” (15%) şi „transportului” (12%). Agerpres

sursa foto: ec.europa.eu

Citește mai departe