Connect with us

ACTUALITATE

SIBIU: Concurs de făcut cârnaţi, demonstraţii culinare şi expoziţii de slănină şi brânzeturi la Gusturile Iernii

Publicat

Sibienii şi turiştii sunt aşteptaţi în perioada 22-24 februarie la un eveniment dedicat Gusturilor Sibiului, în cadrul căruia vor fi organizate expoziţii cu vânzare şi concursuri de slănini, brânzeturi maturate, de cârnaţi, o piaţă ţărănească cu produse locale de sezon precum şi o expoziţie de produse meşteşugăreşti.

Evenimentul, numit Gusturile Iernii, este organizat de Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, va avea loc la complexul Redal Expo din Sibiu şi este dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor şi produselor locale şi a reţelei HoReCa din Cartea Gusturilor.

Manifestarea se va deschide vineri, 22 februarie, când vor avea loc un concurs de brânzeturi şi demonstraţii culinare ale restaurantelor sibiene. Sâmbătă, 23 februarie, va fi organizat un concurs de slănini maturate, precum şi demonstraţii culinare ale restaurantelor, iar duminică, 24 februarie este programat un concurs de făcut cârnaţi.

Potrivit organizatorilor, în fiecare din cele trei zile, producătorii care vin la piaţa volantă Transilvania şi producătorii din zona Mediaşului vor putea fi găsiţi cu produsele lor în cadrul evenimentului.

La concursurile de slănini şi de brânzeturi maturate şi la cel de făcut cârnaţi, înscrierile se pot face pe site-ul sibiugastronomia.ro. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. (AGERPRES)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Zece dintre jucătoarele Volei Alba Blaj care au realizat tripla istorică în acest an vor evolua și în sezonul următor la echipă

Publicat

volei alba blaj 1000x600.jpg

Zece dintre jucătoarele Volei Alba Blaj, care au realizat tripla istorică în acest an (Campionat – Cupă – Supercupă), vor evolua și în sezonul 2022/2023 pentru formația din Mica Romă.

În ordinea numerelor pe care le-au purtat în sezonul trecut, cele 10 voleibaliste care continuă cu echipa Volei Alba Blaj sunt:

  • Gergana Dimitrova (26 ani, 1,84 m) – secund (extremă)
  • Nađa Ninković (30 ani, 1,90 m) – centru
  • Sorina Miclăuș (23 ani, 1,80 m) – secund (extremă)
  • Victoriia Russu (23 ani, 1,94 m) – universal/fals
  • Iarina Axinte (17 ani, 1,78 m) –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Risc real de dezastru nuclear în Ucraina. Organismul de supraveghere nucleară al ONU a cerut încetarea acțiunilor militare

Publicat

explozie ucraina

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a cerut încetarea imediată a oricărei acțiuni militare în apropierea centralei nucleare ucrainene Zaporojie, avertizând asupra unui „risc foarte real de dezastru nuclear”, relatează BBC.

Șeful AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat că este „extrem de îngrijorat” de rapoartele privind bombardamentele la cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Declarația vine în contextul în care Ucraina a declarat că părți ale instalației au fost „grav avariate” de loviturile militare ruse.

Rusia a ocupat centrala în luna martie și a păstrat angajații ucraineni, dar Kievul acuză forțele ruse că au tras cu rachete asupra zonelor civile de pe amplasament, folosind „tactici de teroare”.

Loviturile de vineri subliniază „riscul foarte real al unui dezastru nuclear care ar putea amenința sănătatea publică și mediul înconjurător în Ucraina și nu numai”, a declarat Grossi într-un comunicat.

Risc real de dezastru nuclear în Ucraina. Centrala din Zaporojia a fost „complet scăpată de sub control”

„Orice putere de foc militară îndreptată spre sau dinspre instalație ar însemna o joacă cu focul, cu consecințe potențial catastrofale”, a adăugat el.

Personalul ucrainean trebuie să își poată îndeplini sarcinile importante „fără amenințări sau presiuni”, a spus el, adăugând că agenției sale ar trebui să i se permită să ofere sprijin tehnic.

„De dragul protejării oamenilor din Ucraina și din alte părți de un potențial accident nuclear, trebuie să lăsăm cu toții deoparte diferențele noastre și să acționăm, acum. AIEA este pregătită”, a declarat Grossi, la câteva zile după ce a afirmat că centrala a fost „complet scăpată de sub control”.

Operatorul centralei din Zaporojia a declarat că atacurile cu rachete rusești au forțat închiderea unei unități, adăugând că există riscul unor scurgeri radioactive.

Loviturile „au provocat un risc serios pentru funcționarea sigură a centralei”, a scris operatorul Energoatom pe Telegram.

Moscova a declarat că Ucraina a efectuat atacul.

BBC nu a putut verifica pagubele raportate la centrala nucleară.

Cu toate acestea, UE a atacat Moscova în legătură cu ultimele bombardamente, iar cel mai înalt diplomat al blocului, Josep Borrell, a declarat că „condamnă activitățile militare ale Rusiei” în jurul centralei.

Forțele ruse dețin centrala și zonele înconjurătoare, în apropierea teritoriului controlat de Ucraina. Aceasta este formată din șase reactoare cu apă sub presiune și depozitează deșeuri radioactive.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peştera Pojarul Poliţei, muzeul natural din Munții Apuseni. Imagini impresionante surprinse în subteran

Publicat

pestera pojarul politei foto as sfinx scaled e1659635165301 1000x600.jpg

Peştera Pojarul Poliţei din Munții Apuseni, aflată pe teritoriul comunei Gârda de Sus din județul Alba, reprezintă un adevărat muzeu natural. Este una dintre peșterile cele mai bogate în concrețiuni din România, în care însă nu numărul formațiunilor contează, ci varietatea lor.

Prezenţa masivă a argilei roşii pune în evidenţă cristalele de calcit alb, arborescente sau dispuse în plăci subţiri. Apar formaţiuni perlate, stalactite coralitice, sau sub formă de ciorchini, coloane, stalagmite, perdele sau cascade de montmilch cu microgururi peste tot….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Baschet masculin: România va juca pentru locurile 7-8 la Campionatul European Under-18 – Divizia B

Publicat

baschet romania bosnia hertegovina sursa foto federaria romana de baschet

Selecţionata României va evolua pentru locurile 7-8 la Campionatul European de baschet masculin Under-18 – Divizia B, găzduit de Prahova, după ce a fost învinsă de Bosnia-Herţegovina cu 87-69 (23-23, 19-22, 16-13, 29-11), sâmbătă, la Ploieşti, într-un prim meci pentru poziţiile 5-8.

Meciul a fost echilibrat timp de 30 de minute, după care bosniacii s-au desprins în ultimul sfert, adjudecat la o diferenţă de 18 puncte.

David Lăpuşte (15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive), Dragoş Lungu (14 p, 6 rec, 2 pd) şi Tudor Şomăcescu (10 p, 4 rec) s-au remarcat din echipa antrenată de Cătălin Tănase.

De la bosniaci, cei mai buni au fost Zinedin Mulic (20 p, 6 rec) şi Harun Zrno (17 p, 5 rec).

Duminică, în partida pentru locurile 7-8, România va înfrunta Olanda, la Blejoi, de la ora 17:45. Olanda a fost învinsă sâmbătă de Portugalia cu 77-65.

Semifinalele turneului din Prahova sunt Islanda – Suedia şi Danemarca – Finlanda.

sursa foto: Facebook/ Federatia Romana de Baschet

Agerpres

Citește mai departe