Connect with us

EVENIMENT

Sibiu, judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România. S-a cerut ajutor comisarului european pe sănătate

Publicat

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a cerut, luni, ajutorul comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, pentru sprijinirea pacienţilor COVID-19 din Sibiu, judeţul cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Nicu Ştefănuţă a precizat, pentru AGERPRES, că i-a scris în urmă cu câteva zile şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca să activeze mecanismele europene pentru transferul pacienţilor COVID-19.

„I-am scris miercuri ministrului Sănătăţii să-l implor să activeze mecanismele europene pe care le are la dispoziţie. Vorbim de: transfer intraeuropean de pacienţi acolo unde se lucrează la capacitate maximă. Nu e posibil ca pacienţi din Belgia să fie transferaţi în Germania şi la noi să se moară pe capete pentru că ne este ruşine să cerem sau suntem incompetenţi să o facem.

Azi am luat legătura cu comisarul european pe sănătate pe o problemă şi mai gravă: staţia de oxigen, de care spitalul judeţean are mare nevoie. UE are un mecanism de schimb de dotări – EU Clearing House. Şi noi trebuie să obţinem aceste dotări cu ajutorul unui spital din Europa, de aproape, aşa încât să ajungă la timp la bolnavi. Mă voi ţine de aceste demersuri şi oameni ca scaiul, pentru că este în joc cea mai mare dramă din istoria recentă a Sibiului”, a precizat europarlamentarul sibian.

Nicu Ştefănuţă (USR PLUS) este membru în comisia de Sănătate publică şi Mediu a Parlamentului European.

Sibiu, judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România: La SCJU Sibiu există o singură stație de oxigen, care nu mai face față

Medicii din SCJU din Sibiu solicită o staţie de oxigen de urgenţă, pentru a asigura oxigenul necesar pacienţilor COVID-19. Unitatea din Sibiu deţine o singură staţie de oxigen, care nu face faţă la numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Conducerea spitalului şi cea a Consiliului Judeţean speră ca marţi să ajungă la Sibiu staţia nouă de oxigen, care este închiriată de la o firmă care o importă din Turcia, a precizat zilele trecute, directorul unităţii medicale, Liliana Coldea.

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt trataţi zilnic, cei mai mulţi bolnavi COVID-19 din tot judeţul. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

foto: cinci clasări pe podium pentru juniorii cs unirea alba

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

  • Grapa Andrei – locul 1;
  • Jelea Eduard – locul 1;
  • Vas Karina – locul 2;
  • Ciontea Bianca – locul 2;
  • Popa Andrei – locul 2;
  • Dobârtă...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Publicat

gustav klimt iulius mall 1.jpg

„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste și stilul Art Nouveau, prezentată la Cluj, în cadrul MINA Pop-Up, ediția itinerantă a muzelui imersiv al noilor arte.

Proiectul este prezentat de George. inovaţie BCR şi este organizat în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, aflându-se în proximitatea centrului comercial, în parcarea Hotelului Univers T.

Prima expoziție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

video: testarea antidrog a elevilor, doar cu acordul părinților. anunțul

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe