Connect with us

EVENIMENT

Sibiul intră oficial în scenariul roșu pentru 14 zile

Publicat

Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roșu, după ce, pentru a treia zi consecutiv rata de incidență cumulată a depășit 3 la mie. Restricțiile, amânate 48 de ore, se impun de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat, vineri, că în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-au aprobat restricțiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depășit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roșu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Rata de incidență cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depășire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricțiile, pentru a analiza situația epidemiologică în termenul legal.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roșu, elevii vor trece la școala online, excepție făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel și cafenelele, cinematografele și alte instituții de cultură.

De duminică intră în vigoare și Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricții, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. 100 de polițiști, jandarmi, salvamotiști și voluntari au căutat-o toată noaptea pe femeia dispărută la Valea Ierii

Publicat

cautari dispatut politie.jpg

Poveste cu final fericit. Aproape 100 de oameni au participat la operațiunea de căutare a Ioanei Nicoleta Hristea, femeia dispărută vineri în Valea Ierii.

Căutările au durat aproape toată noaptea, pe teren accidentat, având în vedere că femeia de 39 de ani a plecat spre o mănăstire prin pădurea din apropierea casei. Ea avea doar șosete în picioare.

Ioana Nicolata Hristea a fost găsită sâmbătă dimineața, nevătămată.

100 de polițiști,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Carduri sociale pentru alimente: a doua tranșă de 250 de lei a început să fie virată. Cine beneficiază de tichete

Publicat

carduri sociale pentru alimente: a doua tranșă de 250 de

Carduri sociale pentru alimente: a doua tranșă de 250 de lei a început să fie virată. Cardurile sociale pentru alimente, acordate persoanelor vulnerabile cu venituri mai mici de 2.000 lei, au început să fie încărcate la sfârșitul acestei săptămâni cu a doua tranșă din acest an.

Pe rețelele sociale, mai mulți cetățeni din țară au semnalat că sprijinul de 250 de lei a fost virat pe carduri începând de vineri, 12 aprilie. Reamintim faptul că Ministerul Investițiilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă lege a poliției locale. Care sunt principalele schimbări și ce atribuții vor avea polițiștii locali. PROIECT, în dezbatere

Publicat

o nouă lege a poliției locale. care sunt principalele schimbări

O nouă lege a poliției locale. Legea poliției locale, cu o vechime de peste 13 ani, urmează să fie înlocuită.

Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Potrivit expunerii de motive, în prezent activitatea poliției locale este reglementată prin Legea poliției locale nr. 155/2010. „De la intrarea în vigoare a acestei legi, din 1 ianuarie 2011 și până în prezent,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Doi consumatori de droguri reabilitați și-au spus povestea în fața a peste 250 de elevi și profesori din Gherla

Publicat

droguri elevi 1.jpg

Peste 250 de elevi și profesori din Gherla au umplut cinematograful „Pacea” pentru a asculta poveștile cutremurătoate a doi foști consumatori de droguri.

Acest gen de acțiuni, organizate de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj, au cel mai mare impact în rândul elevilor, care află de la tineri ca și ei, calvarul prin care trec consumatorii de droguri.

Doi consumatori de droguri reabilitați și-au spus povestea în fața a peste 250 de elevi și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe