Connect with us

EVENIMENT

Sicriul reginei-mama Elena a României va fi adus în țară. Casa Regală anunţă programul funeraliilor. Doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie

Publicat

Regina-Mamă Elena va fi repatriată, pentru a fi reînhumată la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I, informează Familia Regală, care anunţă doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.

„Începând de astăzi, toţi cei care doresc să aprindă lumânări şi să depună flori ca omagiu faţă de Regina-Mamă Elena pot să o facă în faţa Palatului Elisabeta din Bucureşti sau la Curtea de Argeş, în faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Majestatea Sa Margareta roagă pe cei care vor aduce flori să aleagă doar flori albe, ca omagiu adus Reginei-Mamă Elena. Familia Regală anunţă doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie”, se arată într-un comunicat al Casei Regale, transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, vineri, 18 octombrie, ora 12,00, la Aeroportul Internaţional Otopeni, o aeronavă a Forţelor Aeriene Române va repatria sicriul Reginei Elena.

La aeroport va avea loc un ceremonial militar şi religios, la care vor fi prezenţi Custodele Coroanei Române, Margareta, membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

În intervalul orar 12,45 – 16,00, cortegiul funerar se va deplasa de la aeroport la Curtea de Argeş, pe ruta Chitila (ora 13,00), Titu (ora 13,45), Găeşti (ora 14,10), Topoloveni (ora 14,40), prin centrul municipiului Piteşti (intrare în oraş la ora 15,05) şi prin centrul municipiului Curtea de Argeş (intrare în oraş la ora 16,00), precizează sursa citată.

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală şi Regală vineri, 18 octombrie, la ora 16,45; începând cu ora 17,15, publicul se va putea închina şi reculege la catafalc.

Şi sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 8,00 la ora 10,00, va continua pelerinajul la catafalcul Reginei Elena.

Casa Regală precizează că nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului. „Florile vor fi aşezate în scuarul din faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale (de la intrarea în mănăstire). Majestatea Sa Margareta roagă pe toţi cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea şi bunătatea Reginei-Mamă”, informează Casa Regală.

În aceeaşi zi, la ora 12,00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

La ora 12,40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală unde, la ora 13,00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din faţa Noii Catedrale.

Familia Regală precizează că, începând de vineri, 11 octombrie, o carte de condoleanţe va fi deschisă la Palatul Elisabeta. Ea va fi la dispoziţia publicului până în ziua de luni, 21 octombrie. Condoleanţele pot fi transmise şi online prin mesaje la www.romaniaregala.ro/.

Regina Elena a închis ochii la Lausanne, în ziua de 29 noiembrie 1982, timp în care ţara noastră se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fată dispărută în Cluj-Napoca. Are 14 ani. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

fata cautata1.jpg

O minoră de 14 ani din Cluj-Napoca a dispărut de acasă. Fata este căutată de familie și poliție.

Balazs Renata Maria a plecat de acasă în cursul nopții de 15 spre 16 aprilie și nu a revenit până în prezent.

Fată dispărută în Cluj-Napoca. Are 14 ani. Sunați la 112 dacă o vedeți

Fata are o înălțime aproximativă de 1,55 -1,60 metri, circa 70 de kilograme, păr brunet, lung și ochi căprui.

Poartă ochelari de vedere.

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Acesta s-ar fi spânzurat

Publicat

primarul din vințu de jos, ioan petru barbu, a fost

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Tragedia s-ar fi petrecut, în cursul zilei de 16 aprilie 2024. 

Surse din interiorul partidului din care făcea parte, PNL Alba, au confirmat pentru alba24.ro acest fapt.

De asemenea, surse din cadrul poliției au precizat pentru alba24.ro că la fața locului este o anchetă în desfășurare.

Din câte se pare, trupul primarului din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, ar fi fost găsit într-o anexa a casei.

Sursele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Premieră națională la Cluj: Jazz in the Park aduce în fața cinefililor “The Story of Cymande: Getting it Back” (2024)

Publicat

jazzu 1.jpg

Jazz in the Park anunță premiera națională a documentarului „The Story of Cymande: Getting it Back” la Cluj-Napoca. Filmul explorează traiectoria uneia dintre cele mai samplate trupe din istorie, Cymande, aducând în fața publicului român povestea emoționantă a grupului britanic legendar care va cânta la ediția din acest an a Jazz in the Park Festival.

Înființată în anii ’70, trupa a fost pionieră în combinarea ritmurilor de funk, jazz și grooves,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul bordelului cu minore din Apuseni: Un antrenor de fotbal, fostul primar al Abrudului și alți trei bărbați, CONDAMNAȚI

Publicat

dosarul bordelului cu minore din apuseni: un antrenor de fotbal,

Dosarul bordelului cu minore din Apuseni. Magistrații Tribunalului Alba au dat o primă sentință în dosar. Este vorba despre un bordel ilegal din Abrud, în care printre prostituate se aflau și minore. 

Bordelul era controlat de Constantin Moldovan, un antrenor de fotbal, iar printre clienții săi se afla și Nicolae Simina, fostul primar al Abrudului din partea PSD. De asemenea, printre clienți s-a mai aflat și un fost polițist. În data de 16 aprilie 2024 a fost dată o primă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe