Connect with us

ACTUALITATE

Sigla Curţii de Apel Alba Iulia, creaţie a unui elev de la Liceul de Artă ”Regina Maria”

Publicat

Un elev de liceu, de clasa a IX-a, a creat noua siglă a Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, în cadrul unui parteneriat derulat de către instanţă cu Liceul de Artă ”Regina Maria” Alba Iulia, creaţia acestuia fiind prezentată joi în cadrul unui eveniment dedicat ”Zilei Justiţiei”.

„Derularea parteneriatului cu Liceul de Artă ‘Regina Maria’ a marcat şi un progres inedit în ceea ce priveşte dezvoltarea strategiei noastre de comunicare, în concret, prin prestaţia artistică, cu totul excepţională, a elevului Daniel Gherasim, care a definitivat sigla Curţii de Apel Alba Iulia, care va ajunge să reprezinte elementul central al identităţii vizuale a instanţei”, a afirmat vicepreşedintele CA Alba Iulia Aurelia Mocan.

Judecătorul a subliniat că o astfel de identitate vizuală este deosebit de importantă, pentru că sigla va ajunge să se identifice cu imaginea instanţei de acum înainte.

Elementele siglei au fost preluate de pe reprezentările în basorelief amplasate pe pereţii exteriori ai Palatului de Justiţie, o clădire construită în urmă cu peste un secol.

Cromatica aleasă pentru siglă este violet şi face trimitere la culoarea vestimentaţiei, mai exact a bavetei, purtată de judecătorii CA Alba Iulia.

Sigla conţine acronimul denumirii instituţiei – C.A.A.I..

„Ramurile de măslin în formă de cunună care încadrează sigla simbolizează pacea şi buna înţelegere, valori pe care justiţia are chemarea să le ocrotească în mod direct, cu înţelepciune, şi perenitatea, care sugerează că justiţia va dura atât cât va dura omenirea, fiind indispensabilă oricărei forme de societate umană. O figură geometrică în formă de hexagon simbolizează clădirea în care instanţa îşi desfăşoară activitatea, din 1993, de la înfiinţare. Forma rotunjită a laturii de sus a hexagonului trimite, din nou, la vestimentaţie, reprezentând gulerul robei de judecător”, a explicat magistratul.

Sigla mai conţine şi două talere, simbol al dreptăţii supreme care „ilustrează demersul de cumpănire, de cântărire” pe care îl face judecătorul atunci când pronunţă o decizie, precum şi „o carte deschisă, care conţine izvoarele dreptului, legile divine, legile create de om şi marile principii ale dreptului, dintre care unul este redat în mod expres, ‘Audiatur et Altera Pars'”, a punctat vicepreşedintele Aurelian Mocan.

CA Alba Iulia a marcat joi „Ziua Justiţiei”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe