Connect with us

ACTUALITATE

Simona Halep a fost învinsă de Kiki Bertens în finala turneului de la Madrid (WTA)

Publicat

halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens, numărul 7 în lume, cu 6-4, 6-4, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 7.021.128 dolari.

Bertens (27 ani) a fost mai bună în acest meci şi s-a impus într-o oră şi 27 de minute, iar Halep (27 ani) a ratat şansa de a reveni pe primul loc în lume.

Românca rămâne cu două titluri la Madrid în patru finale jucate (victorii în 2016, 2017, eşec în 2014).

Halep a început destul de bine meciul, a câştigat primul ghem, iar apoi s-a desprins la 3-1 şi 4-2, pe fondul erorilor comis de olandeză. Simona Halep nu a reuşit să îşi fructifice serviciul de două ori la rând şi jocul său s-a crispat, a comis greşeală după greşeală şi a pierdut patru ghemuri la rând şi setul (4-6), luând doar trei puncte în această parte a meciului.

Bertens a continuat să joace foarte bine şi în debutul setului secund şi a condus cu 2-0, înainte ca Halep să pună capăt seriei de şase ghemuri consecutive a olandezei. Halep a avut momente mai bune şi a reuşit să revină în meci, egalând situaţia, la 2-2. Imediat, Bertens a făcut un nou break şi s-a desprins la 4-2. Halep a luat un ghem la zero pe serviciul său, iar în ghemul cu numărul opt a avut un ghinion teribil la 15-30, când olandeza a trimis o minge mult afară, dar aceasta a nimerit-o pe Simona, aflată în alergare, astfel că scorul a devenit 30-30, în loc să fie 15-40. Bertens s-a salvat cu serviciul şi s-a impus cu 6-4, la a treia minge de meci.

Bertens a avut 4 aşi în acest meci şi 3 duble greşeli, în timp ce Halep nu a avut niciun as şi a comis două duble greşeli. Deşi procentajul primului serviciu în teren a fost net favorabil româncei (87%-58%), olandeza a făcut mai multe puncte cu ambele servicii (76%-52% la punctele cu primul pentru Bertens).

Bertens s-a impus clar la capitolul mingi direct câştigătoare (winners), cu 25-9, compensând faptul că a avut mai multe erori neforţate, 29-21.

Situaţia în meciurile directe este acum de 3-3, precedentul fiind câştigat tot de olandeză, anul trecut, în finală la Cincinnati, cu 2-6, 7-6 (6), 6-2. În meciurile pe zgură situaţia era egală, câte o victorie de fiecare parte, Bertens în 2012 în semifinale la Fes, cu 6-3, 6-4, iar Halep în 2017 în semifinale la Roma, cu 7-5, 6-1.

Până în finală, Halep a trecut de rusoaica Margarita Gasparian, cu 6-0, 6-4, de britanica Johanna Konta, cu 7-5, 6-1, de slovaca Viktoria Kuzmova, cu 6-0, 6-0, de australianca Ashleigh Barty, cu 7-5, 7-5, şi de elveţianca Belinda Bencic, cu 6-2, 6-7 (2), 6-0.

Bertens nu a pierdut niciun set la Madrid în drumul spre trofeu: în primul tur de Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-3, 6-2, în turul secund a trecut cu 6-4, 6-3 de letona Jelena Ostapenko, în optimi a învins-o cu 6-1, 6-2 pe letona Anastasija Sevastova, în sferturi a câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cehoaicei Petra Kvitova, iar în semifinale a întrecut-o pe americanca Sloane Stephens, cu 6-2, 7-5.

Bertens va fi recompensată cu un cec de 1.202.520 euro şi 1.000 de puncte WTA, iar Halep se va alege cu 608.700 euro şi 650 de puncte.

Pentru Simona Halep a fost a doua finală pierdută din 2019, după ce belgianca Elise Mertens a învins-o cu 3-6, 6-4, 6-3 în finala de la Doha, pe 16 februarie.

Halep rămâne cu 18 titluri în palmaresul său până acum, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (Turneul Campioanelor II) în 2013, Doha şi Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells în 2015, Madrid, Bucureşti şi Montreal în 2016, Madrid în 2017, Shenzhen, Roland Garros şi Montreal în 2018.

Românca a pierdut 17 finale în cariera sa, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor (WTA Finals) în 2014, Toronto şi Cincinnati în 2015, Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing în 2017, Australian Open, Roma şi Cincinnati în 2018, iar în 2019 la Doha şi Madrid.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe