Connect with us

EVENIMENT

Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Răspunsul ITIA. Fanii au făcut petiţie

Publicat

tenis
Arhivă foto

Simona Halep, fostul număr unu mondial în tenis, a acuzat Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) că încearcă să prelungească întâlnirea sa cu un tribunal independent pentru acuzații de dopaj și a subliniat că i se neagă dreptul de a fi auzită. ITIA a oferit o explicație cu privire la decizia luată. În acest context, fanii au inițiat o petiție în sprijinul Simonei Halep.

Fosta campioană de la Wimbledon şi de la Roland Garros, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis, la US Open, anul trecut.

Halep a negat cu tărie că a luat cu bună ştiinţă substanţa interzisă şi a declarat că are dovezi care arată că mici cantităţi de medicament împotriva anemiei au intrat în organismul ei dintr-un supliment licenţiat care a fost contaminat.

Halep a declarat că a trimis dovezi despre contaminare la Federaţia Internaţională de Tenis în decembrie şi că a sperat ca cazul ei să fie audiat de un tribunal independent în februarie, dar că a fost amânat şi că o nouă dată în martie a fost, de asemenea, amânată.

Săptămâna trecută, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a programului antidoping al tenisului şi a cerut din nou să fie judecată de un tribunal independent.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, Halep a spus că, în timp ce ITIA declara public că se angajează să o angajeze într-o „manieră empatică, eficientă şi în timp util”, ei au cerut în acelaşi timp ca tribunalul să amâne audierea ei pentru a treia oară.

„Sunt încă o dată extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA”, a adăugat ea.

Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Ce declară ITIA

„ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva, am cerut în mod repetat audierea mea, iar ITIA a încercat în mod repetat să o amâne.

„Când se va opri acest lucru? Pun întrebarea încă o dată”, a spus Halep. „Am dreptul la o audiere rapidă. A acţiona în acest fel este contrar drepturilor mele”.

Organizaţia independentă ITIA, care a fost înfiinţată de organismele internaţionale care guvernează tenisul pentru a supraveghea problemele de integritate, cum ar fi dopajul şi corupţia, a declarat pentru Reuters că a propus ca ambele acuzaţii să fie audiate împreună pentru a evita audierile multiple.

„Pentru a face acest lucru, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a lua în considerare materialele semnificative asociate cu cea mai recentă acuzaţie”, a adăugat acesta.

Simona Halep acuză că se încearcă întârzierea audierii sale. Petiţie cu titlul „Suntem alături de Simo! Opriţi nedreptatea! Cerem accelerarea anchetei!”

„În cele din urmă, este o decizie pentru tribunalul independent. Doamna Halep are, de asemenea, posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile în faţa acestora”.

Între timp, fanii Simonei Halep s-au organizat şi au iniţiat o petiţie cu titlul „Suntem alături de Simo! Opriţi nedreptatea! Cerem accelerarea anchetei!”, adresată ITF şi ITIA:

În introducerea motivării petiţiei iniţiatorii afirmă:

„Având în vedere recentele speculaţii şi informaţiile contradictorii apărute în mass-media cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea şi lipsa de transparenţă în procesul de investigare a acestor acuzaţii.

Având în vedere statutul de jucătoare de tenis de top al Simonei Halep şi impactul pe care îl are asupra tenisului, credem în ea şi pentru noi toţi este crucial ca un astfel de proces să fie tratat cu promptitudine, rigurozitate şi imparţialitate.

Vă rugăm să nu o mai hărţuiţi pe Simona Halep.”

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele? (P)

Publicat

ghid cumparare anvelope scaled.jpg

Atunci când decideți să cumpărați online un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai mulți factori de care să-i luați în considerare.

Pe lângă specificațiile producătorului, trebuie să țineți cont și de alte aspecte ca: stilul dvs. de condus, bugetul și regiunea în care locuiți.

În ghidul nostru de cumpărare a anvelopelor, vă vom spune ce să aveți în vedere înainte de a cumpăra un nou set de anvelope pentru a face alegerea corectă.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă 2024: Documente necesare la Arhiepiscopia de Alba Iulia

Publicat

examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă 2024: documente necesare

Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă 2024. Dosarele de înscriere se depun la Biroul administrativ-bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei în perioada 11 – 27 septembrie 2024.

În luna octombrie a anului 2024 se va desfășura Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă.

Dosarele de înscriere se depun la Biroul administrativ-bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei în perioada 11…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mai mulți cetățeni străini care au locuit în Alba, returnați în țările lor de origine. Ce spun polițiștii de la imigrări

Publicat

video: mai mulți cetățeni străini care au locuit în alba,

Mai mulți cetățeni străini care se aflau pe teritoriul județului Alba au primit din partea autorităților decizii de returnare în țara lor de origine.

Este vorba de 15 persoane, mare parte dintre ei muncitori străini. Informația a fost făcut publică de către reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Alba, într-o conferință de presă, susținută joi, 12 septembrie.

Polițiștii Serviciului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

105 ani de la ÎNFIINȚAREA Universității din Cluj

Publicat

ubb cluj.jpg

Astăzi se împlinesc 105 ani de la înființarea Universității din Cluj, la 12 septembrie 1919. În urma unirii Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei şi Banatului cu România în 1918 şi crearea României Mari, legislaţia privind învăţământul superior a cunoscut un proces de legiferare mai îndelungat. Prin decrete regale, Universitatea maghiară din Cluj şi Universitatea germană din Cernăuţi au fost transformate, începând cu 1 octombrie 1919, în universităţi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe