EVENIMENT
Simona Halep o va confrunta pe jucătoarea croată Ana Konjuh, în primă rundă de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 19, o va înfrunta pe croata Ana Konjuh în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, care va debuta duminică la Paris, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi seara în capitala Franţei.
Halep (30 ani, 19 WTA), campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, a întâlnit-o o singură dată pe Konjuh (24 ani, 66 WTA), învingând-o în 2017 în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-4, 7-6 (2).
Dacă va trece de Konjuh, Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.
Halep nu a evoluat la ediţia de anul trecut a Openului Franţei din cauza unei accidentări.
Simona Halep o va confrunta pe jucătoarea croată Ana Konjuh, în primă rundă de la Roland Garros: Ce alte jucătoare din România mai sunt prezente la turneul de la Paris
Sorana Cîrstea (32 ani, 27 WTA), cap de serie numărul 26, va juca împotriva germancei Tatjana Maria (34 ani, 107 WTA), în faţa căreia s-a impus de două ori în tot atâtea înfruntări: 6-4, 7-6 (5) în 2013 în primul tur la Charleston şi 5-7, 7-6 (3), 6-2 în 2019 în primul tur la Limoges.
Gabriela Ruse (24 ani, 52 WTA) va avea un meci dificil, contra belgiencei Elise Mertens (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul 31.
Irina Begu (31 ani, 62 WTA) va avea şi ea un meci complicat cu incomoda jucătoare italiană Jasmine Paolini (26 ani, 57 WTA). Begu are 2-1 în meciurile directe, după victoriile din 2019, 7-6 (7), 6-2, în sferturi la Szekesfehervar (Ungaria), şi 2022, 3-6, 6-2, 6-3 în optimi la Melbourne Summer Set 2. Paolini a câştigat în 2019, în optimi la Palermo, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).
Cel mai greu meci îl va avea Ana Bogdan (29 ani, 91 WTA), contra belarusei Victoria Azarenka (32 ani, 15 WTA).
Irina Bara s-a calificat şi ea pe tabloul principal joi, iar Mihaela Buzărnescu va juca vineri în ultimul tur al calificărilor, contra suedezei Mirjam Bjorklund. Agerpres
EVENIMENT
Aproape 100 de cazuri de infecție cu rotavirus la Cluj. Medicii averizează: La copiii sub 5 ani pot să apară complicaţii grave

94 de cazuri de infecție cu rotavirus la copii au fost diagnosticate la Cluj în acest an. Chiar dacă sunt mai puține cazuri ca în anii trecuți, medicii atrag atenția că virusul se poate răspândi rapid.
Împotriva virsusului care cauzează gastroenterită acută la sugari şi copii mici, există inclusiv vaccin care se administrează oral, dar acesta nu este gratuit.
Aproape 100 de cazuri de infecție cu rotavirus la Cluj
În primele patru luni ale anului 2025, Direcţia…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. Subiectele la proba de Matematică și științe ale naturii. Ce au avut de rezolvat elevii

Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. Elevii au susținut miercuri, 21 mai, a doua testare, la Matematică și științe ale naturii. Au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele.
Rezultatele vor fi comunicate doar individual, iar elevii pot alege să le fie transformate punctajele pe lucrare în note, iar acestea să fie trecute în catalog.
Vezi și Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. Subiectele la proba de Română, limbă și comunicare
Prin aceste testări, se…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Cupru Min Abrud aniversează 48 de ani de existență. Compania este cel mai important exportator cu capital românesc din Alba

Marea Familie Cupru Min aniversează 48 de ani de existență, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Cupru Min este succesoarea de drept a Combinatului Minier al Cuprului Roşia Poieni, înfiinţat în baza Decretului 130/21.05.1977.
Combinatul din Abrud se afla în acea epocă în subordinea Centralei Minereurilor Deva şi sub coordonarea şi controlul Ministerului Minelor, Petrolului şi Geologiei.
Compania are astăzi acelaşi obiect de activitate ca la înfiinţare.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. O nouă reconversie majoră, la Cluj. Platforma industrială Armătura devine cartier modern cu blocuri, parc și creșă

Platforma industrială Armătura din Cluj-Napoca va fi transformată într-un ansamblu urban mixt, cu blocuri de până la 15 etaje, spații comerciale, dotări publice și zone verzi. Proiectul include extinderea infrastructurii rutiere, construirea unei creșe publice și amenajarea unui parc pe malul Pârâului Nadăș.
Proiectul de reconversie urbană ce vizează transformarea fostei platforme Armătura într-un nou cartier urban complex a fost prezentat recent în cadrul unei…
Citește mai mult pe Cluj24.ro