Connect with us

EVENIMENT

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Toronto

Publicat

tenis
fotografie cu caracter ilustrativ

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe tânăra sportivă americană Coco Gauff cu 6-4, 7-6 (2).

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a obţinut a 25-a sa victorie în Canada după o oră şi 47 de minute.

Halep a câştigat toate cele patru meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros, fără a pierde vreun set. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4.

Începutul a fost echilibrat, cu câte un break de fiecare parte, după care Halep a reuşit să se desprindă la 4-2 şi şi-a păstrat acest avantaj până la finalul setului (6-4), deşi a fost nevoită să salveze două mingi de break la 4-3.

Halep a început foarte bine actul secund şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Gauff a jucat agresiv şi a reuşit să recupereze diferenţa, egalând la cinci. Românca a făcut un nou break şi a servit pentru din nou pentru meci, însă americanca a împins setul în tiebreak. Gauff a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-2.

Ambele jucătoare au reuşit câte 3 aşi, dar Halep a făcut nu mai puţin de 8 duble greşeli, iar Gauff a comis 5. Halep a fost mai bună la primul serviciu, Gauff la al doilea, ambele au avut câte 21 de mingi direct câştigătoare (winners), dar diferenţa s-a făcut la erorile neforţate, 30 pentru Halep şi 38 pentru americancă. Diferenţa totală de puncte a fost în favoarea româncei, cu 84-77.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Toronto: Halep și-a asigurat un cec de 133.400 de dolari şi 350 de puncte WTA

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 133.400 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în ultimul act o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Jessica Pegula (a şaptea favorită) şi kazaha Iulia Putinţeva.

Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală pierdută în Canada, în 2015, chiar la Toronto.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe