EVENIMENT
Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial

Jucătoarea de tenis Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial. Aceasta este a doua oară când Halep şi Cahill se despart.
Simona Halep (30 de ani, 14 WTA) a anunţat azi că s-a despărţit din nou de antrenorul australian Darren Cahill.
Jucătoarea de tenis, recent revenită după accidentare, a postat pe Facebook un mesaj prin care anunţă că a încheiat colaborarea cu antrenorul Darren Cahill, alături de care a avut cele mai bune rezultate din carieră urcând până pe locul 1 WTA.
„După 6 ani minunaţi în care am lucrat împreună, Darren şi cu mine am decis că e timpul să încheiem relaţia. Îţi mulţumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare de tenis şi o persoană mai bună”, a scris Simona Halep.
Cei doi au început să lucreze prima oară în vara lui 2015, iar cu el Simona a câştigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018 şi a ajuns pe locul 1 WTA.
În noiembrie 2018, jucătoarea anunţa că cei doi încetează colaborarea pentru ca Darren Cahill să poată petrece mai mult timp alături de familie. Ulterior, în septembrie 2019, Halep a anunţat că va lucra din nou cu Darren Cahill, colaborarea începând la startul anului 2020.
Cahill este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din circuit, având o experienţă bogată. Acesta i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt. Alături de Cahill, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP.
Simona Halep i-a mai avut antrenori, la senioare, pe Firicel Tomai, Adrian Marcu, Victor Ioniţă, Andrei Pavel, Daniel Dobre, Florin Segărceanu, dar a colaborat cu Apostu-Efremov, ca sparring, și cu Radu Barbu. Celălalt antrenor străin al Simonei a fost belgianul Wim Fissette, de care s-a despărţind trimiţându-i un sms. MEDIAFAX

La începutul săptămânii viitoare vom afla care va fi drumul României pentru următorii ani. În Uniunea Europeană și NATO. Sau întoarcerea spre anii ´80 și Rusia.
Noul președinte, oricare va fi el, se va confrunta cu mari probleme sociale dar și economice, în condițiile în care PIB-ul României a crescut anul trecut cu doar 0,8%, iar avansul în primul trimestru din acest an a fost de numai 0,2% față de perioada similară din 2024, conform datelor prezentate de INS….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vineri, 23 mai: Serată muzicală în Cetatea Câlnicului, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Vineri, 23 mai, în cadrul celei de-a 45-a ediții a Festivalului International „Lucian Blaga”, cu începere de la ora 19.30 , în ambianța unică a Cetății Câlnicului – inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, va avea loc o serată muzicală de excepție, la care publicul este invitat cu toată căldura.
Versurile poemelor lui Blaga vor răsuna între vechile ziduri, readuse la viață prin muzica compusă de pianista japoneză Chiyo Hagiwara şi vocea sopranei Melinda Samson.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Ați VĂZUT-O? Femeie de 34 de ani din Cluj-Napoca, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

În data de 15 mai a.c., în jurul orei 12:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că nepoata sa, Kanalas Iolanda, în vârstă de 34 de ani, a plecat voluntar, în urmă cu aproximativ trei luni, de la domiciliul din Cluj-Napoca și, până în prezent, nu a mai revenit, neavând informații despre locul în care s-ar afla.
SEMNALMENTE : Înălțime aproximativă – 1,60 m, greutate de circa 80 kg, ochi negri, păr brunet.
UPDATE….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia

Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a lansat pe 15 mai, în platforma SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente digitale pentru dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiu.
Valoarea totală este estimată la 2.115.700 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.
Potrivit documentației, proiectul…
Citește mai mult pe Alba24.ro