Connect with us

EVENIMENT

Sindicalişti din penitenciare: Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi

Publicat

udrea
Arhivă foto

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine că Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor şi o acuză pe aceasta că „se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi”.

„Influenţa şi presiunea constantă ale Elenei Udrea pe lângă instituţiile fundamentale ale statului minimalizează scopul executării pedepselor. Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi.

Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor”, declară FSANP într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii arată că bazele actualei legi a executării pedepselor, criticată acum de Elena Udrea „în calitatea de infractoare dovedită”, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv poliţiştii de penitenciare.

„Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia ‘legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu’.

Sindicalişti din penitenciare: Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi: Legea nu face nicio diferențiere între deținuți

Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral.

Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecinţele faptului că infracţiunile săvârşite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în faţa instanţei de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relaţia cu un eventual copil.

În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, se întreabă sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor afirmă că va reacţiona ori de câte ori un deţinut afectează direct sau indirect imaginea poliţiştilor de penitenciare şi încearcă, prin influenţă şi presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcţionare a poliţiei penitenciare şi exercitarea atribuţiilor profesionale ale angajaţilor din sistemul penitenciar. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi de peste 48.000 de lei, date de polițiștii și jandarmii din Alba, după acțiuni în județ. Câte permise au fost reținute

Publicat

amenzi de peste 48.000 de lei, date de polițiștii și

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat amenzi de peste 48.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea incidentelor.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 21 februarie, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 475 de persoane și au fost verificate 320 de autovehicule.

Au fost constatate 207 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii și jandarmii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi tineri din Alba, cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic, în timp ce se aflau la volan. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg

Doi tineri din Alba s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic, în timp ce se aflau la volan. Sunt suspectați că erau sub influența unor substanțe interzise.

Potrivit IPJ Alba, unul dintre cei doi tineri a fost oprit de polițiștii Ocna Mureș, miercuri, 21 februarie, în jurul orei 13.00.

Tânărul de 22 de ani, din Ocna Mureș, conducea un autoturism, pe strada Poet Andrei Mureșanu din oraș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Emil Boc, desemnat de Comitetul European al Regiunilor raportor pe tema Inteligenței Artificiale

Publicat

boc europa comitetul regiunilor 4.jpg

Emil Boc a fost desemnat, joi, Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială.

Primarul Clujului spune că, utilizată cu înțelepciune și pe scară largă, inteligența artificială poate aduce beneficii mari.

Emil Boc, desemnat de Comitetul European al Regiunilor raportor pe tema Inteligenței Artificiale

„Inteligența artificială se dezvoltă rapid. Inteligența artificială ne schimbă deja viața de zi cu zi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România a înregistrat în luna ianuarie a anului 2024 cea mai mare inflație din Uniunea Europeană

Publicat

românia a înregistrat în luna ianuarie a anului 2024 cea

România a avut cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, la început de 2024.  Mai exact a înregistrat cea mai mare rată a inflației (7,3%), din UE, în luna ianuarie. 

Informația a fost comunicată de Eurostat care a comparat rata inflației în toate statele UE.

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a fost de 3,1% în ianuarie 2024, în scădere de la 3,4% în decembrie.

Cu un an înainte, rata a fost de 10,0%. România a înregistrat cea mai mare rată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe