Connect with us

EVENIMENT

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere

Publicat

protest federatia administratia penitenciarelor sursa facebook
Arhivă foto

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanțu, anunță că sindicatele din penitenciare vor susține greva profesorilor și vor participa la protestele organizate alături de cadrele didactice. Dorobanțu afirmă că greva profesorilor reprezintă o notă pe care dascălii i-o acordă lui Nicolae Ciucă în examenul său pentru funcția de prim-ministru al României.

„Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae Ciucă la examenul de prim-ministru al României. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine greva profesorilor şi anunţă că poliţiştii de penitenciare vor ieşi în stradă alături de cadrele didactice. Sindicatele din penitenciare consideră că măsura luată de profesori de a declanşa greva generală este una legitimă, atâta timp cât un profesor îşi începe cariera cu un salariu de 2400 de lei. În spirit de solidaritate sindicală, poliţiştii de penitenciare vor protesta alături de educatori, învăţători şi de profesori”, anunţă Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

El afirmă că educaţia, alături de sănătate şi de siguranţa naţională, „reprezintă unul dintre cei trei piloni interdependenţi ai unui stat de drept funcţional”.

„România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa, iar această situaţie denotă lipsa de interes a clasei politice pentru educaţia românilor.

Lipsa de educaţie şi un învăţământ pe butuci au ca efecte, printre altele, creşterea infracţionalităţii în Românie.

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere.

Avem în penitenciare 23.000 de deţinuţi, dintre care peste 15.000 au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni cu violenţă (crime, violuri, tâlhării).

O educaţie corespunzătoare, un sistem de învăţământ pus la punct şi guvernanţi care să nu-şi bată joc de cadrele didactice ar fi determinat ca numărul românilor, victime ale infractorilor dovediţi de instantă să fie mult mai mic.

Guvernul României cheltuieşte lunar aproximativ 6000 de lei cu un deţinut, în timp ce educatorii, învăţătorii, profesorii îşi încep carierele cu un salariu de aproximativ 2400 de lei.

Paradoxal, cifrele demonstrează că politicienii respectă mai mult infractorii decât pe propriii lor dascăli. Condiţiile de detenţie din închisori sunt superioare condiţiilor din şcolile din mediul rural.

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere. Ce susține preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor

Fără educaţie în condiţii corespunzătoare, fără dascăli motivaţi din punct de vedere financiar, învăţământul românesc nu are nicio perspectivă de dezvoltare”, adaugă Dorobanţu.

De asemenea, el afirmă că „nu este de mirare că negocierile sindicatelor din învăţământ cu reprezentanţii Guvernului au eşuat”.

„Eşecul era previzibil, la fel cum a fost proiectul <România educată> al preşedintelui Klaus Iohannis. Cum ar putea să se înţeleagă profesorii cu un prim-ministru care a fost prins că a copiat teza de doctorat?! Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae Ciucă la examenul de prim-ministru al României.

Profesia de educator, învăţător, profesor este una vocaţională, însă chemarea de dascăl nu produce performanţă pe stomacul gol”, încheie preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

1711565320 politie scandal noapte.jpg

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului, care și-a agresat soția și i-a furat banii.

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Potrivit polițiștilor, în timp ce se afla pe un drum public…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe