Connect with us

EVENIMENT

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere

Publicat

protest federatia administratia penitenciarelor sursa facebook
Arhivă foto

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanțu, anunță că sindicatele din penitenciare vor susține greva profesorilor și vor participa la protestele organizate alături de cadrele didactice. Dorobanțu afirmă că greva profesorilor reprezintă o notă pe care dascălii i-o acordă lui Nicolae Ciucă în examenul său pentru funcția de prim-ministru al României.

„Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae Ciucă la examenul de prim-ministru al României. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine greva profesorilor şi anunţă că poliţiştii de penitenciare vor ieşi în stradă alături de cadrele didactice. Sindicatele din penitenciare consideră că măsura luată de profesori de a declanşa greva generală este una legitimă, atâta timp cât un profesor îşi începe cariera cu un salariu de 2400 de lei. În spirit de solidaritate sindicală, poliţiştii de penitenciare vor protesta alături de educatori, învăţători şi de profesori”, anunţă Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

El afirmă că educaţia, alături de sănătate şi de siguranţa naţională, „reprezintă unul dintre cei trei piloni interdependenţi ai unui stat de drept funcţional”.

„România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa, iar această situaţie denotă lipsa de interes a clasei politice pentru educaţia românilor.

Lipsa de educaţie şi un învăţământ pe butuci au ca efecte, printre altele, creşterea infracţionalităţii în Românie.

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere.

Avem în penitenciare 23.000 de deţinuţi, dintre care peste 15.000 au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni cu violenţă (crime, violuri, tâlhării).

O educaţie corespunzătoare, un sistem de învăţământ pus la punct şi guvernanţi care să nu-şi bată joc de cadrele didactice ar fi determinat ca numărul românilor, victime ale infractorilor dovediţi de instantă să fie mult mai mic.

Guvernul României cheltuieşte lunar aproximativ 6000 de lei cu un deţinut, în timp ce educatorii, învăţătorii, profesorii îşi încep carierele cu un salariu de aproximativ 2400 de lei.

Paradoxal, cifrele demonstrează că politicienii respectă mai mult infractorii decât pe propriii lor dascăli. Condiţiile de detenţie din închisori sunt superioare condiţiilor din şcolile din mediul rural.

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură grevei profesorilor în semn de susținere. Ce susține preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor

Fără educaţie în condiţii corespunzătoare, fără dascăli motivaţi din punct de vedere financiar, învăţământul românesc nu are nicio perspectivă de dezvoltare”, adaugă Dorobanţu.

De asemenea, el afirmă că „nu este de mirare că negocierile sindicatelor din învăţământ cu reprezentanţii Guvernului au eşuat”.

„Eşecul era previzibil, la fel cum a fost proiectul <România educată> al preşedintelui Klaus Iohannis. Cum ar putea să se înţeleagă profesorii cu un prim-ministru care a fost prins că a copiat teza de doctorat?! Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae Ciucă la examenul de prim-ministru al României.

Profesia de educator, învăţător, profesor este una vocaţională, însă chemarea de dascăl nu produce performanţă pe stomacul gol”, încheie preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ordonanța austerității: Principalele modificări față de forma inițială. Creșteri de taxe și reduceri de posturi în administrație

Publicat

ordonanța austerității: principalele modificări față de forma inițială. creșteri de

Ordonanța austerității: Principalele modificări față de forma inițială. ”Ordonanța austerității”, publicată integral marţi, prevede, între altele, accize noi pentru produse din tutun şi impozit special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare și are o serie de modificări față de forma lansată în dezbatere publică.

Guvernul a adoptat luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

Ordonanța austerității cuprinde majorări de taxe, impozite,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O mașină a luat FOC în parcare la Platinia în Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit rapid

Publicat

incendiu platinia1.jpg

O mașină a luat foc, marți, în parcarea centrului comercial Platinia. Din fericire incendiul a fost stins rapid de pompieri și nu a fost nevoie de evacuarea clădirii.

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervinit pentru stingerea incendiul de autoturism din parcarea centruui comercial de pe Calea Mănăștur.

O mașină a luat FOC în parcare la Platinia în Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit rapid

Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost localizat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femei agresate de parteneri, la Cricău și Mirăslău. Polițiștii au emis ordine de protecție și au deschis dosare penale

Publicat

femei agresate de parteneri, la cricău și mirăslău. polițiștii au

Două femei din comunele Cricău și Mirăslău au fost agresate de partenerii lor. Polițiștii au emis ordine de protecție și au întocmit dosare penale pe numele bărbaților.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 septembrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie de 48 de ani, din comuna Cricău, cu privire la faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul unor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România cumpără avioane F-35, cea mai letală mașinărie de zbor din lume, dar și cea mai scumpă. MApN cere acordul Parlamentului

Publicat

românia cumpără avioane f 35, cea mai letală mașinărie de zbor

Armata Română se pregătește de cea mai scumpă achiziție din istorie: va plăti 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de avioane militare F-35. 

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, marţi, de solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35.

În document, MApN solicită aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe