Connect with us

EVENIMENT

Sindicatul Europol: Poliția Română operează spălătorii auto ilegale

Publicat

spalatorii auto ilegale sursa europol
sursa foto: sindicateuropol.ro

Sindicaliștii de la Europol acuză Poliția Română că operează spălătorii auto ilegale. Este vorba despre spațiile improvizate în care polițiștii spală mașinile de serviciu.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, la finalul anului 2021, mai mulți polițiști au fost apostrofați de șefii lor pentru că au circulat cu autospecialele de poliție murdare la exterior. Sindicaliștii mai spun că polițiștii au fost amenințați cu sancțiuni disciplinare dacă nu vor avea autospecialele curate, atât la interior, cât și la exterior.

Citește și: Caz halucinant la Poliția Mureș, sesizat de Europol. Angajați terorizați printr-o aplicație

Cei de la sindicat au solicitat în mod oficial să afle ce demersuri a făcut Poliția pentru a rezolva problema.

„Știam din capul locului faptul că instituția nu a alocat niciun leu pentru curățarea și igienizarea autospecialelor iar această cheltuială a fost ”transferată” polițiștilor care trebuie fie să plătească din banii lor aceste servicii, fie să profite de bunăvoința unor patroni de spălătorii auto. Răspunsul primit la solicitarea noastră nu ne-a surprins deloc si anume: nicio unitate din țară nu are alocate fonduri bugetare pentru spălatul și igienizatul autospecialelor, nicio unitate de poliție din țară nu are încheiat vreun contract cu operatori privați de specialitate pentru furnizarea acestui serviciu”, au anunțat reprezentanții Europol.

Sindicaliștii mai spun că polițiștii sunt obligați să folosească spații improvizate pentru a curăța mașinile de serviciu.

„Elementul surpriză a venit prin admiterea faptului că unitățile de poliție operează spălătorii auto improvizate, care funcționează în spații improprii, cu instalații electrice artizanale nedestinate utilizării în condiții de umezeală, care nu dispun de instalațiile necesare pentru decantarea substanțelor toxice care intră în compoziția detergenților folosiți pentru spălarea autospecialelor și care evident, nu dețin nici autorizație de mediu în acest sens”, au precizat cei de la Europol.

Sindicaliștii susțin că polițiștii nu au fost instruiți cu privire la modul de operare a echipamentelor electrice din „spălătoriile improvizate” și că mediul este poluat prin spălarea a sute de autospeciale.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Un fragment de geam din anticul Apulum, descoperit în cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia. Cum se producea sticla

Publicat

foto: un fragment de geam din anticul apulum, descoperit în

Probabil cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia, săpăturile realizate sub tipografia ”Altip”, au scos la suprafață vestigii arheologice suprinzătoare. 

Situl arheologic a scos la suprafață o casă romană impunătoare care a aparținut unei persoane importante din Apulum. Printre cele mai importante descoperiri se află și o diplomă militară, un artefact rar, care va fi inclus în categoria Tezaur. 

Arheologii muzeului continuă să prezinte ce vestigii au scos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Primarul Emil Boc a dăruit cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj

Publicat

boc cadouri.jpg

Primarul Emil Boc a dus cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj, în Vinerea Mare.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a împărțit cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Clujș

Totodată, edilul i-a îndemnat pe clujeni ca, la rândul lor, dacă pot să facă un bine, să îl facă.

„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat. Cadouri de Paști pentru seniorii găzduiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia condamnat pentru violență în familie, la trei ani după ce și-a strâns fosta soție de gât. Pedeapsa primită

Publicat

polițist local din alba, condamnat după ce a lovit o

Un bărbat din Alba Iulia, actual pensionar, în vârsta de 53 ani, cu stagiul militar satisfăcut, a fost condamnat pentru violență în familie. Este vorba despre un caz petrecut la jumătatea anului 2021, dar care a primit o sentință în aprilie 2024. 

Victima bărbatului este fosta soție a sa, cu care la momentul faptei era în proces de divorț.

La mai bine de trei ani de la cominterea faptei, pensionarul în vârstă de 53 de ani a fost condamnat.

Ce au reținut magistrații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Datoria României a crescut cu o sumă imensă, într-o singură lună. A ajuns la 52,4% din PIB. Cum arată cifrele iresponsabilității

Publicat

datoria româniei a crescut cu o sumă imensă, într o singură

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă. Vorbim despre o sumă imnesă, de aproximativ 40 de miliarde lei, de la o lună la alta. 

Informația se regăsește în datele publicate de Ministerul Finanţelor MF), transmite Agerpres.

Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,4%, de la 49,9% în ianuarie.

În a doua lună a anului, datoria pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe