Connect with us

EVENIMENT

Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

Publicat

aeroport henri coanda sirian prins pasaport fals
sursa foto: Poliția de Frontieră

Un cetățean sirian a fost prins joi pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane, anunță Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă-Otopeni au identificat joi, cu ocazia efectuării unui supracontrol la îmbarcarea pasagerilor pe o cursă aeriană cu destinaţia Viena, un cetățean care a prezentat un pașaport eliberat de Marea Britanie. Din verificări a rezultat că persoana în cauză nu este una și aceeași cu cea din document.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul, de origine siriană, a intrat şi a ieşit legal din România în baza unui document de călătorie personal eliberat de autorităţile palestiniene pentru refugiați sirieni şi a unei vize de scurtă şedere în scop de afaceri.

Sirian prins pe Aeroportul Otopeni cu pașaportul alei persoane: Cum a acționat acesta

În zona de tranzit a aeroportului, bărbatul a primit de la o altă persoană paşaportul Marea Britanie şi cartea de îmbarcare către Viena.

Polițiștii au descoperit şi călăuza, un cetățean suedez de origine siriană, ce intenționa să călătorească spre Varşovia.

Cei doi au fost reţinuţi, fiind deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de migranți, tentativă la trecere frauduloasă a frontierei şi fals privind identitatea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural. Finanțare nerambursabilă acordată de INP

Publicat

castelul martinuzzi din vințu de jos va fi restaurat și

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei acordată de către Institutul Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

impozite taxe 2.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziției.

ATENȚIE, clujeni. Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu bonificație

  • online, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic (P)

Publicat

video: mesajul primarului gabriel pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc paștele

Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic: 

„În aceste zile, creștinii se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare de peste an.

Prin post și rugăciune, cu căință și smerenie, fiecare dintre noi este chemat să conștientizeze jertfa supremă prin care am fost răscumpărați.

Celor care se vor bucura primii de Sărbătoarea Învierii creștinilor romano – catolici, reformați, unitarieni și evangheliști din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe