Connect with us

EVENIMENT

Sistem de preselectare a traficului de marfă în Vama Nădlac II, pentru fluidizarea circulaţiei camioanelor

Publicat

nadlac 2 a1 sistem de preselectare tir uri

Un sistem de preselectare a traficului de mărfuri a fost realizat pe o arteră specială în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostrada A1. În zonă au fost instalate echipamente cu ajutorul cărora sunt identificate TIR-urile care sunt înregistrate deja în baza de date şi nu mai trebuie să aştepte la cântar. Decizia a fost luată pentru fluidizarea circulaţiei camioanelor care ies din România şi pentru a reduce timpii aşteptare la frontieră.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara au declarat, marţi, pentru AGERPRES, că sistemul de preselectare a traficului este în probe de funcţionare în următoarea perioadă.

Sistemul, care a costat aproximativ 100.000 de euro, cuprinde echipamente care permit mărirea capacităţii de control şi procesare a vehiculelor de transport marfă şi, implicit, diminuarea timpilor de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară.

Banda suplimentară dedicată camioanelor cu capacitate de peste 7,5 tone are senzori de monitorizare a greutăţii vehiculelor, camere video de identificare pe baza numerelor de înmatriculare, echipamente IT de procesare a datelor obţinute de la senzori şi camere, semafoare şi panouri electronice cu mesaje variabile.

Sistemul poate să identifice TIR-urile care au deja introduse în sistemul de date informaţii precum greutatea transportului, astfel că aceste vehicule nu vor mai trebui să aştepte pentru acces pe pistele cu instalaţii de cântărire.

Reprezentaţii DRDP spun că noul sistem va permite şi evitarea accidentelor care pot fi provocate din cauză că TIR-urile ocupă în mod constant banda de urgenţă a autostrăzii pentru a aştepta controalele de la frontieră.

Conform sursei citate, în PTF Nădlac II este în derulare şi un proiect de extindere a zonelor cu copertine modulare.

Nădlac II este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei spre Spaţiul Schengen, iar aici camioanele aşteaptă în coloane aproape în fiecare zi pentru formalităţile de trecere, uneori timpii de aşteptare fiind şi de 10 – 12 ore.

Agerpres

 

* Sursa foto: DRDP Timişoara / Facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Cine sunt românii care nu primesc banii înainte de Sărbătorile de Paște

Publicat

poșta română, anunţ despre livrarea pensiilor. cine sunt românii care

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a anunțat că livrează pensiile românilor înainte de Paște, iar situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale. 

Potrivit reprezentanților companiei, Poșta Română a început livrarea pensiilor din data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora. Se estimează că până la sfârşitul zilei de vineri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Poliția Locală Cluj-Napoca ajută o familie de rățuște să ajungă în Canalul Morii

Publicat

politia locala rate scaled.jpg

O familie de rățuște a fost escortată de un polițist local prin centrul orașului Cluj-Napoca, vineri dimineață. 

Un polițist local s-a remarcat în dimineața zilei de vineri, 3 mai. Agentul Ionuț Mazăre a ajutat o rață și bobocii acesteia să ajungă la Canalul Morii, după ce acestea „s-au rătăcit” în centrul Clujului.

Agentul de poliție a însoțit grupul de rațe de pe strada Mihai Eminescu până pe strada Iuliul Hosu. Odată ajuns aici, polițistul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Raport Reporteri fără Frontiere: Serviciile secrete din România vor influență mai mare. Mecanisme corupte de finanțare a presei

Publicat

raport reporteri fără frontiere: serviciile secrete din românia vor influență

Raport Reporteri fără Frontiere: organizația internațională spune că serviciile secrete din România vor să obțină o putere și o influență mai mare prin intermediul presei și că mecanismele de finanțare ale mass-media sunt corupte.

Mecanismele de finanțare a mass-media din România sunt adesea opace, chiar corupte, arată cel mai nou raport privind libertatea presei în lume publicat vineri de Reporteri Fără Frontiere, citată de G4Media.

Organizația arată că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim. Controversele din jurul evenimentului: minune sau minciună veche de sute de ani?

Publicat

lumina sfântă: miracolul luminii de la ierusalim. controversele din jurul

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim, cunoscut și sub numele de „Sfânta Lumină” sau „Focul Sfânt”, este un fenomen anual care are loc în ziua Sâmbetei Mari în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în ajunul Paștelui ortodox.

Acest eveniment este considerat miraculos de către credincioșii ortodocși și este asociat cu învierea lui Isus Hristos.

Focul se manifestă diferit în fiecare an, iar în primele minute după ce se aprinde, în mod ciudat, nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe