EVENIMENT
Sistem de preselectare a traficului de marfă în Vama Nădlac II, pentru fluidizarea circulaţiei camioanelor

Un sistem de preselectare a traficului de mărfuri a fost realizat pe o arteră specială în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostrada A1. În zonă au fost instalate echipamente cu ajutorul cărora sunt identificate TIR-urile care sunt înregistrate deja în baza de date şi nu mai trebuie să aştepte la cântar. Decizia a fost luată pentru fluidizarea circulaţiei camioanelor care ies din România şi pentru a reduce timpii aşteptare la frontieră.
Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara au declarat, marţi, pentru AGERPRES, că sistemul de preselectare a traficului este în probe de funcţionare în următoarea perioadă.
Sistemul, care a costat aproximativ 100.000 de euro, cuprinde echipamente care permit mărirea capacităţii de control şi procesare a vehiculelor de transport marfă şi, implicit, diminuarea timpilor de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară.
Banda suplimentară dedicată camioanelor cu capacitate de peste 7,5 tone are senzori de monitorizare a greutăţii vehiculelor, camere video de identificare pe baza numerelor de înmatriculare, echipamente IT de procesare a datelor obţinute de la senzori şi camere, semafoare şi panouri electronice cu mesaje variabile.
Sistemul poate să identifice TIR-urile care au deja introduse în sistemul de date informaţii precum greutatea transportului, astfel că aceste vehicule nu vor mai trebui să aştepte pentru acces pe pistele cu instalaţii de cântărire.
Reprezentaţii DRDP spun că noul sistem va permite şi evitarea accidentelor care pot fi provocate din cauză că TIR-urile ocupă în mod constant banda de urgenţă a autostrăzii pentru a aştepta controalele de la frontieră.
Conform sursei citate, în PTF Nădlac II este în derulare şi un proiect de extindere a zonelor cu copertine modulare.
Nădlac II este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei spre Spaţiul Schengen, iar aici camioanele aşteaptă în coloane aproape în fiecare zi pentru formalităţile de trecere, uneori timpii de aşteptare fiind şi de 10 – 12 ore.
Agerpres
* Sursa foto: DRDP Timişoara / Facebook.com
EVENIMENT
Sărbătoarea Muzicii 2025 la Alba Iulia, 11-13 iulie: soprana Irina Baianț și opera Bărbierul din Sevilla în Piața Cetății. PROGRAM

Sărbătoarea Muzicii 2025: Cetatea Alba Carolina intră, din nou, în starea de excelență a sunetului. Un dirijor magistral, Daniel Jinga, două orchestre deinstrumentiști desăvârșiți și vocile cele mai bune duc sunetul spre perfecțiune.
Aceasta este, în rezumat, ediția 2025 din Sărbătoarea Muzicii, ce va avea loc între 11 și 13 iulie 2025, la Alba Iulia, în Piața Cetății.
Sărbătoarea Muzicii 2025: Muzică magică – una dintre cele mai bune soprane ale României vine…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară până sâmbătă, 5 iulie. Temperaturi de 40 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, valabile în Alba și alte județe din țară, joi, 3 iulie, vineri, 4 iulie și sâmbătă, 5 iulie.
Joi va fi Cod Galben de caniculă în județe din jumătatea de vest a țării, iar vineri, 4 iulie până sâmbătă dimineața va fi Cod Portocaliu, respectiv Cod Galben în toată țara.
Atenționare Cod Galben: joi, 3 iulie, interval orar 12.00 – 21.00 – temperaturi deosebit…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Și în această vară, Iulius Parc se transformă într-un amfiteatru în aer liber, unde magia poveștilor îi poartă pe cei mici pe tărâmuri fermecate, unde totul este posibil.
Kids Thursday reîncepe pe 3 iulie, iar până în luna septembrie, copiii sunt așteptați în fiecare zi de joi la piesele de teatru de păpuși. Intrarea este gratuită pentru toți curioșii, indiferent de vârstă.
Farmecul basmelor, spre bucuria întregii familii
Unul dintre cele mai așteptate…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Calendarul de aplicare a noilor măsuri fiscale anunțate de Guvernul Bolojan. Cele mai multe modificări intră în vigoare în august

Calendarul de aplicare a noilor măsuri fiscale: Premierul Ilie Bolojan a anunțat miercuri măsurile fiscale pe care le va lua Guvernul pentru a reduce deficitul de 9,3% din PIB. Acestea măsuri vor intra în vigoare etapizat, conform unui grafic pe care l-a anunțat.
”România a avut anul trecut cel mai mare deficit din țările UE și al doilea cel mai mare deficit din istorie. În 2010 guvernul a fost nevoit să mărească TVA și să taie salariile din sectorul public cu 25%.
Sunt…
Citește mai mult pe Alba24.ro