EVENIMENT
Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns joi la 611 (341 de bărbaţi şi 270 de femei), în creştere cu 30 faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, potrivit novinite.com.
Până în prezent în Bulgaria au decedat 24 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, vârsta medie a lor fiind de 65,2 ani.
În spitalele bulgare sunt internaţi 233 pacienţi cu COVID-19, dintre care 27 se află la terapie intensivă. Dintre noile cazuri consemnate în ultimele 24 de ore în Bulgaria, 18 s-au înregistrat la Sofia, unde se află internaţi 146 de pacienţi cu COVID-19.
Un număr de 33 de medici, asistente sau ambulanţieri sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.
Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 a ajuns joi la 980, dintre care 66 fatale.
Până în prezent, în Ungaria 96 de pacienţi s-au vindecat complet, iar 16.006 se află în carantină la domiciliu.
Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Republica Moldova a ajuns joi la 28 după ce au fost confirmate încă patru decese faţă de miercuri.
Potrivit datelor oficiale, până joi dimineaţă în Republica Moldova au fost confirmate 1.174 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu 118 noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, conform Radio Chişinău.
Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns joi dimineaţă la 1.892, cu 224 de noi cazuri consemnate în ultimele 24 de ore. Un număr de 57 de pacienţi au decedat, iar 45 s-au vindecat, indică ukrinform.net.
Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în regiunea Cernăuţi (302), municipiul Kiev (300) şi regiunile Ivano-Frankovsk (218) şi Ternopil (169). Nu sunt disponibile date despre situaţia COVID-19 în Crimeea, Doneţk şi Lugansk.AGERPRES
EVENIMENT
Care sunt datele angajaților ce vor fi completate în REGES-Online, sistemul care va înlocui Revisal. Regulile de utilizare

REGES-Online, noul registru general de evidență a salariaților care înlocuiește Revisal, devine obligatoriu pentru toți angajatorii. Platforma online permite gestionarea digitală a contractelor de muncă și este accesibilă și angajaților.
Hotărârea de Guvern nr. 295 privind Registrul general de evidență a salariaților – REGES-Online, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie. Documentul stabilește înlocuirea aplicației Revisal cu un nou sistem electronic,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Marius și Marius Bîcu jr., de la Ferma cu Omenie din Alba, au participat la Chefi la Cuțite. Au primit ”cuțitul prieteniei”

Marius și Marius Bîcu jr, tatăl și fiul care dețin ”Ferma cu Omenie” din Alba au fost prezenți la emisiunea Chefi la Cuțite de pe Antena 1, marți, 1 aprilie.
Aceștia au fost prezenți în platoul emisunii unde și-au spus povestea afacerii pe care o dețin din 1993. La ferma lor produc în jur de 7000 de litri de lapte pe zi, și cumpără încă 15.000 de litri.
Asta însemană undeva la 22.000 de litri de lapte din care produc aproape patru tone de brânză pe zi. Cei doi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cât câștigă un funcționar public la Cluj-Napoca? Salariile angajaților Primăriei, de la primar la muncitori necalificați

Primăria municipiului Cluj-Napoca a publicat lista salariilor angajaților pentru luna martie 2025. Cel mai mare venit îl are primarul, cu un salariu brut lunar de 32.603 lei.
În comparație cu luna septembrie 2024, când lista a fost actualizată ultima dată, salariile au rămas aceleași. Singura excepție o constituie salariul muncitorilor necalificați, care a crescut de la 3.717 lei la 4.051 lei, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.
Lista publicată de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Gradație de merit 2025: înscrieri, în luna mai. Modificări de punctaj la dosar pentru unele activități. Calendarul concursului

Gradație de merit 2025: înscrierile pentru concursul de gradație de merit ar urma să fie organizate în luna mai. Sunt modificări de punctaj pentru anumite activități derulate de profesori.
Datele se regăsesc în proiectul de metodologie ce urmează să fie discutat de Comisia de Dialog Social, potrivit edupedu.ro
Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani, prin concurs. La aceasta au acces profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar. Pe baza gradației de…
Citește mai mult pe Alba24.ro