Connect with us

ACTUALITATE

Situația EPIDEMIOLOGICĂ în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Care este rata de VACCINARE

Publicat

scoala clasa e1584967970661.jpg

Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, astăzi, 14 ianuarie 2022, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, este de 79,21% personal angajat vaccinat, reprezentând 9.412 persoane.

Statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:

· Număr de unități de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată ( conform art.6,alin. (2)), din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/2015/2021 (50% din totalul claselor unității sunt suspendate)_1;

· Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/2015/2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1;

· Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată_276;

· Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19_ 471;

· Număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 147.

Având în vedere prevederile de actualitate ale Ordinului Comun M.S./M.E., nr. 82/13.01.2022 și nr. 3030/14.01.2022, privind modificarea Ordinului Comun nr. 5338/2015/2021, emis de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

ACTUALITATE

Cine zice că „Bursucul” e antrenor defensiv? Încă un ATACANT dorit de CFR Cluj

Publicat

birligea e1642673525373.jpg

Atacantul echipei Teramo din liga a treia italiană, George Daniel Birligea, în vârstă de 21 de ani, poate reveni în România, fiind dorit de CFR Cluj, anunță Tuttomercatoweb.com. 

CFR Cluj îl dorește pe internaţionalul român născut în Brăila, în 2000 şi care se încadrează regulii U21 din Liga 1.

„Ar urma să joace titular. Se negociază detaliile transferului, iar deznodământul este aproape”, scrie sursa citată.

George Daniel Birligea este în ultimele şase luni de contract cu Teramo, pentru care evoluează din vara anului 2019, atunci când a făcut pasul din academia lui Palermo, club pentru care a jucat la Primavera.

La Teramo, George Daniel Birligea a evoluat în 43 de meciuri, a marcat de şapte ori şi a pasat decisiv de două ori. George Daniel Birligea este atacant central, dar poate evolua şi în flancurile atacului. El măsoară 1.81 m. şi este dreptaci.

Birligea se află în vederile lui Florin Bratu la naţionala U21, cel care l-a convocat pentru meciurile din noiembrie disputate de tricolorii mici.

Există interes și pentru un portar

CFR Cluj s-a arătat interesată și de Răzvan Sava, un portar de 19 ani legitimat la Torino, potrivit jurnalistului italian Nicolo Schira.

razvan sava torino 1626165585 67123

Goalkeeper-ul de 1,95 m a fost crescut de LPS Banatul și este titularul naționalei sub 19 ani. În vara lui 2018, când evoluat la o echipă din eșaloanele inferioare din Italia, a semnat cu Juventus, club care l-a împrumutat la Pescara și Lecce. În vara lui 2020 a ajuns la juniori lui Torino. În sezonul 2020-2021 din Serie A a fost de 4 ori rezervă.

Sursa: Telekomsport.ro

Foto: Transfermarkt

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

La Cluj, David Ferenc mută o stație de transport în comun ca să i se vadă STATUIA

Publicat

david ferenc e1642687105186.jpg

Stația CTP de lângă magazinul Sora din Cluj, pe sensul de mers spre Centru, va fi mutată aproximativ 25 m pentru a nu obtura statuia lui David Ferenc.

statie

Acesta a fost fondatorul și primul episcop al bisericii unitariene din Transilvania, născut la Cluj în jurul anului 1520, tatăl său fiind un meșter sas iar mama unguroaică.

După terminarea studiilor la Wittenberg în anul 1551, a fost mai întâi rectorul gimnaziului catolic din Bistrița. După convertirea sa la credința lutherană a activat în 1554 ca pastor evanghelic la Petriș. Un an mai târziu s-a mutat la Cluj ca rector evanghelic și a devenit superintendentul lutheranilor din oraș.

În 1564, după separarea definitivă a calvinilor maghiari de evanghelicii lutherani (sași), a fost ales episcop calvinist al bisericilor maghiare din Transilvania și numit pastor la curtea principelui transilvan Ioan al II-lea Sigismund Zápolya.

Legenda povestește că David ar fi ținut la Cluj, pe o piatră rotundă uriașă situată pe Calea Turzii o predică în urma căreia cetățenii Clujului au trecut la unitarianism. În interiorul Bisericii Unitariene din Cluj este ținută piatra de pe care David ar fi predicat.

statie 2

Noua locație a stației va fi mai aproape de intrarea în magazin, dar și de trecerea de pietoni.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Versiuni mai ieftine ale pastilei COVID-19 vor fi produse din februarie

Publicat

molnupiravir 8 capsules white

O agenţie susţinută de ONU a încheiat un acord pentru ca aproape 30 de producători de medicamente să producă versiuni mai ieftine ale molnupiravirului, pastila COVID-19 de la Merck & Co.

O agenţie susţinută de ONU a încheiat un acord pentru ca aproape 30 de producători de medicamente să producă versiuni mai ieftine ale molnupiravirului, pastila COVID-19 de la Merck & Co, pentru naţiunile mai sărace, lărgind astfel accesul la un medicament considerat o armă în lupta împotriva pandemiei, informează Reuters.

Pastila antivirală, care a primit în decembrie aprobarea de urgenţă în Statele Unite, reduce spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat cu aproximativ 30%, conform rezultatelor studiilor clinice.

Acordul, negociat de grupul de brevete pentru medicamente (MPP) cu Merck, susţinut de ONU, va extinde producţia prin creşterea numărului de companii care vor produce medicamentul, după ce Merck a încheiat în octombrie acorduri de licenţă cu opt producători indieni de medicamente.

Noul acord permite ca 27 de producători de medicamente din India, China şi alte ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu să producă ingredientele necesare pastilei şi medicamentul finit.

MPP a declarat că acordul prevede ca pilula să fie distribuită în 105 naţiuni mai puţin dezvoltate. Un purtător de cuvânt a declarat ulterior că livrările de la unele firme vizate de acord ar putea începe încă din februarie.

Un tratament cu molnupiravir de 40 de pastile timp de cinci zile ar trebui să coste aproximativ 20 de dolari în ţările mai sărace, faţă de 700 de dolari cât costă în SUA, a declarat pentru Reuters un oficial al MPP implicat în discuţiile cu producătorii de medicamente, citând estimările iniţiale ale producătorilor de medicamente.

De asemenea, un vaccin ”low-cost” a fost descoperit în Texas de Dr. Bottazzi şi colegul Peter Hotez, care au decis să nu-l breveteze, fiind autorizat în India ca imunizare de urgenţă. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consulul onorific al Kazahstanului la Cluj: Autoritățile de la Astana doresc o țară stabilă. Sunt oportunități de afaceri

Publicat

gadola.jpg

Consulul onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca, Ștefan Gadola, susține că în această țară lucrurile s-au liniștit, după violenţele care au avut loc în urma unor manifestaţii paşnice împotriva creşterii preţului la gazul lichefiat, utilizat ca principal carburant auto.

”Sper că este o liniște spre binele acestui popor care merită să prospere. Am discutat cu mulți prieteni din Kazahstan și au spus că lucrurile merg spre bine”, a spus Gadola.

Potrivit acestuia, Kazahstanul este o țară dezvoltată economic care reprezintă o oportunitate de afaceri pentru antreprenorii români și clujeni.

”Eu așa simt, mai ales acum, când autoritățile de la Astana au anunțat că doresc o țară stabilă și sigură”, a mai spus Ștefan Gadola.

Cluj-Napoca este înfrățit cu orașul Karaganda unde trăiesc peste 20.000 de cetățeni moldoveni care vorbesc românește.

Consulul onorific al Kazahstanului a avut recent o întâlnire cu un grup de studenți kazahi care învață la universități clujene – UBB, UMF, UTCN.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe