Connect with us

ACTUALITATE

Situație alarmantă în Beijing din cauza coronavirusului. În Shanghai crește numărul cazurilor

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

Un focar de COVID-19 s-ar fi răspândit în capitala Chinei și a pus autoritățile în alertă. Îngtre timp, în Shanghai, după un lockdown de săptămâni, numărul de cazuri și de decese continuă să crească, potrivit CNN.

Beijingul încearcă să depisteze un focar de Covid-19 care s-ar fi răspândit în capitală de o săptămână, au declarat autoritățile orașului în weekend. Există perspectiva ca în curând să fie puse în aplicare restricții mai stricte, așa cum este deja în alte orașe chineze.

Chaoyang, unul dintre cele mai mari districte ale Capitalei, a anunțat duminică faptul că va lansa trei runde de testare în masă a locuitorilor și celor care lucrează în district, aproximativ 3,5 milioane de rezidenți, conform ultimului recensământ.

Oamenii au dat năvală în magazine pentru aprovizionare, de teama unui nou lockdown

Anunțul a fost făcut după ce 11 cazuri au fost depistate într-o perioadă de 24 de ore, ceea ce a făcut ca oamenii să intre în panică și să înceapă cumpărături, de teamă că se apropie un lockdown.

Cartierul include centrul de afaceri și o serie de ambasade străine, iar locuitorii se grăbesc să se aprovizioneze cu bunuri de bază, în ciuda asigurărilor date de autorități că există provizii suficiente.

Oficialii din Beijing au declarat în weekend că urmăresc cazuri în mai multe districte. Capitala a înregistrat duminică 19 noi cazuri, ceea ce a făcut ca din 22 aprilie să fie 60 de cazuri, potrivit datelor de sănătate publicate luni dimineață.

„Orașul a cunoscut recent mai multe focare care au implicat mai multe lanțuri de transmitere, iar riscul de transmitere continuă și nedetectată este ridicat. Situația este urgentă și sumbră”, a declarat sâmbătă un oficial municipal, Tian Wei, reporterilor. „Întregul oraș trebuie să acționeze imediat”.

Presiunea pentru a limita focarul din capitală vine în timp ce cazurile continuă să crească în Shanghai, în ciuda lockdown-ului de săptămâni întregi care a dus la oprirea centrului financiar, însă fără niciun efect. Orașul a raportat peste 19.000 de cazuri noi și 51 de decese duminică, potrivit cifrelor oficiale publicate luni dimineață.

Numărul zilnic de decese marchează un record

Numărul zilnic de decese marchează un record de când oficialii orașului au raportat pentru prima dată luna trecută decesele din epidemia în curs din oraș, deși au fost ridicate întrebări cu privire la faptul că cifrele reprezintă toate decesele.

În Beijing, autoritățile s-au mobilizat pentru a limita transmiterea, plasând mai multe comunități rezidențiale din Chaoyang sub „management de control”, potrivit presei de stat., Acest termen înseamnă, de obicei, că rezidenților li se interzice să părăsească zona, ei fiind supuși unor teste. Duminică, un oficial de district a avertizat că întreruperile în afaceri și la locul de muncă sunt inevitabile în lupta împotriva epidemiei.

Controlul va fi intensificat în grupurile de turiști din oraș

Controlul va fi intensificat în grupurile de turiști din oraș, după ce au fost detectate cazuri în rândul unui grup de turiști, în principal vârstnici, care se află acum în carantină, au declarat sâmbătă oficialii. Cel puțin un sat dintr-un district din Beijing a fost închis.

Graba de a stăpâni focarul vine în contextul în care în China cresc temerile că ar putea apărea măsuri mai severe, deoarece țara menține o politică strictă de „zero-Covid” pentru a elimina răspândirea virusului în fiecare focar.

Această politică s-a confruntat cu cea mai mare provocare de la 1 martie, când varianta Omicron, extrem de transmisibilă, a declanșat mai multe focare simultane. Numărul de cazuri a crescut la niveluri fără precedent în China, din cauza unor focare mari în provincia Jilin din nord-estul țării și în Shanghai.

(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe