Connect with us

EVENIMENT

SJU Târgu Jiu: Un medic internist va asigura tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat programaţi în Policlinică

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu au emis joi o declarație referitoare la afirmațiile prefectului județului Gorj, Iulian Popescu. Acesta menționase că, în luna ianuarie, singurul medic diabetolog care efectua consultații în Policlinică va fi indisponibil.

În replică, SJU Târgu Jiu a anunțat că a fost desemnat un medic specializat în medicină internă pentru a prelua consultațiile și a prescrie tratamentul pacienților diagnosticați cu diabet zaharat.

„În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prefect de Gorj referitoare la situaţia de la cabinetul de diabet zaharat, precizăm următoarele: Având în vedere prevederile art. 24, pct. (4) al Ordinului preşedintelui CNAS nr. 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, a fost desemnat un medic de specialitatea medicină internă care va prescrie tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu diabet zaharat.

Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist şi va emite prescripţie electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulină pentru perioada recomandată în scrisoarea medicală.

Pentru asigurarea continuităţii Programului Naţional de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog”, a transmis, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu.

Doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate

Potrivit sursei citate, doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din Bucureşti şi Timişoara, vor fi angajaţi la SJU Târgu Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă, căci posturile sunt blocate de prevederile Ordonanţei 115/2023.

Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătăţii va elibera diplomele de medic specialist.

Prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu, a declarat, la un post local de radio, că persoanele programate în Ambulatoriul SJU Târgu Jiu la cabinetul de diabet zaharat au fost îndrumate să meargă la cabinete private pentru a-şi efectua consultaţiile.

„Alt cetăţean m-a contactat şi mi-a spus că în Policlinică există în singur cabinet, un singur medic pe diabet care lipseşte de ceva vreme, nu s-a reuşit contractarea unui nou medic şi personalul de asistent de la acest cabinet a fost contactat de managementul spitalului să spună că toată luna ianuarie nu va veni niciun medic pe diabet şi nu are de făcut altceva decât să sune toate programările, undeva la 30 pe zi, plus 20 de alţi pacienţi zilnic, care veneau fără programări, deci undeva o medie de 50 de oameni zilnic, să-i anunţe că trebuie să se programeze în mediul privat, adică vii să te programezi la Policlinica Spitalului Judeţean şi primeşti un telefon că nu se mai poate, du-te într-un cabinet privat.

V-am spus că ceea ce observăm acum este vârful unui iceberg, pentru că s-a cronicizat un management neperformant, un management făcut numai pe interese personale”, a afirmat Iulian Popescu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident rutier la Câlnic. O femeie și un minor în vârstă de 8 ani au ajuns la spital, după ce două mașini s-au lovit

Publicat

accident rutier la câlnic. o femeie și un minor în

Un accident rutier s-a produs miercuri, pe drumul județean DJ 670C, în comuna Câlnic. O femeie și un minor în vârstă de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-a lovit. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, sfaturi pentru clujeni pe caniculă: Să aveți tot timpul o sticlă cu apă la voi, dar nu o beți toată odată

Publicat

boc apa.jpg

Primarul Emil Boc îi sfătuiește pe clujeni să se hidrateze bine în perioadele cu căldură extremă.

101 cișmele sunt funcționale în oraș, dar clujenii sunt sfătuiți să nu plece fără să aibă la ei apa potabilă.

Emil Boc, sfaturi pentru clujeni pe caniculă: Să aveți tot timpul o sticlă cu apă la voi, dar nu o beți toată odată

Clujul iese încet dintr-o perioadă cu căldură extremă, dar e toiul verii și canicula se va întoarce și în orașul de pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Încep înscrierile la Academia de Poliție. 880 de locuri disponibile pentru cei care doresc o carieră de ofițer în MAI. Calendar

Publicat

Încep înscrierile la academia de poliție. 880 de locuri disponibile

Încep înscrierile la Academia de Poliție. Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe site-ul instituției informațiile legate de organizarea şi desfăşurarea recrutării şi selecţiei candidaţilor în vederea participării la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă la Academia de Poliţie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sinucidere la Penitenciarul Aiud: Un bărbat din Alba și-a pus capăt zilelor. Pentru ce faptă foarte gravă era închis

Publicat

sinucidere la penitenciarul aiud: un bărbat din alba și a pus

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud s-a sinucis în celulă. Fapta s-a petrecut în data de 16 iulie 2024 și a fost descoperită în jurul orei 17.30 de către polițiștii de penitenciar. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe